MENU

Ακούσαμε να λέγεται χθες ότι «ο μηχανισμός της Super League» μιλάει με την UEFA κι έχει βρει ήδη δύο Elite διαιτητές! Ο μηχανισμός της Super League... Αναρωτιέσαι λοιπόν ποιος είναι ο «μηχανισμός της Super League». Μήπως είναι ο ίδιος υπό την σκέπη του οποίου βγαίνουν ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του συνεταιρισμού εναντίον μελών του συνεταιρισμού και της εγχώριας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας; Κατά κανόνα χωρίς να έχει ενημερωθεί κανένα μέλος του συνεταιρισμού; 

Μήπως είναι ο μηχανισμός που θα είχε την ευθύνη για την επαγγελματική διαιτησία αν είχαν προχωρήσει τα σχέδια του νυν προέδρου της Super League όπως αυτά είχαν παρουσιαστεί πριν κάμποσο καιρό; Αν θυμάμαι καλά είχε ανακοινωθεί η πρόσληψη(!) του Μαρκ Κλάτενμπεργκ ως υπεύθυνου για λογαριασμό της Λίγκας γι’ αυτή την ιστορία. Μήπως τελικά αυτός ο «μηχανισμός» είναι ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ; Το σκέφτομαι απ’ όλες τις πλευρές κι άλλο συμπέρασμα δεν μπορεί να προκύπτει.

Ο Μαρκ ο Κλάτενμπεργκ!

Οπότε λοιπόν ο Μαρκ ο Κλάτενμπεργκ έχει μιλήσει κι έχει έτοιμους δύο Elite διαιτητές. Για πότε; Λογικά για το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και το Ολυμπιακός – Άρης που ακολουθούν; Μήπως για το Παναθηναϊκός – Βόλος; Μήπως για το Βόλος – ΑΕΚ της μεθεπόμενης αγωνιστικής; Και τι άλλο ακούσαμε; Πως από την στιγμή που θα παρουσιαστούν δύο διαιτητές Elite έτοιμοι, σενιαρισμένοι μέσω επαφών με τον Κλάτενμπεργκ για να έρθουν να σφυρίξουν, τότε να δούμε τι θα πουν οι «αντίπαλες» ΠΑΕ και η ΕΠΟ! Πως θα το αρνηθούν ειδικά αν η ΚΕΔ δεν έχει κάποιον Elite διαιτητή για την επόμενη αγωνιστική; Κι αναρωτιέμαι: 

Σοβαρά τώρα;

Ποιος ξέρει και ποιος μπορεί να μάθει υπό ποιες συνθήκες έχει εξασφαλιστεί η παρουσία αυτών των «δύο Elite διαιτητών;». Ποιος είναι ο «μηχανισμός της Super League» που έκανε τις επαφές; Ποιος μίλησε για τα οικονομικά και ποιος έδωσε τις ανάλογες εγγυήσεις σε αυτούς τους διαιτητές; Πότε ακριβώς ενημερώθηκαν οι ΠΑΕ – μέλη της Λίγκας πως ο «μηχανισμός» ψάχνει από μόνος του για διαιτητές στο εξωτερικό; Γιατί δεν κλήθηκαν οι ΠΑΕ όλες που διεκδικούν τον τίτλο να συμμετάσχουν σε αυτή την διαδικασία επαφών κι αναζήτησης αυτών των διαιτητών; Άσχετα αν τελικά θα το έκαναν όλες, δεν έπρεπε ούτως ή άλλως να είχαν κληθεί; Πραγματικά, τι είναι όλα αυτά που ακούμε και σε ποιους ακριβώς απευθύνονται;

Επειδή θα έχει ο «μηχανισμός της Super League» συμφωνία με δύο Elite διαιτητές υπό απολύτως αδιευκρίνιστες συνθήκες και με γνώστες της διαδικασίας μόνο την προεδρία του συνεταιρισμού και προφανώς τον «υπεύθυνο διαιτησίας» του, τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, οι άλλες ΠΑΕ και η ΕΠΟ θα έρθουν σε δύσκολη θέση και θα είναι αναγκασμένοι να δεχτούν; Ή αυτούς που σας φέρνουμε εμείς ή τίποτα; Τι λέμε τώρα;

Μπες και… σφύρα

Ευτυχώς δεν πάνε παρά μερικά 24ωρα από την στιγμή που οι δύο από τις τέσσερις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο ξεκαθάρισαν την θέση τους περί «μηχανισμού της Super League» και περί Κλάτενμπεργκ. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Με τον πλέον κατηγορηματικό και ξεκάθαρο τρόπο. Και φυσικά είναι αστείο και ως σκέψη πως θα μπορούσαν να έρθουν σε δύσκολη θέση επειδή ξαφνικά θα τους έφερναν δύο Elite διαιτητές με τους οποίους προφανώς έχει μιλήσει ο συνεργάτης της Λίγκας επί προεδρίας Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Μαρκ ο Κλάτενμπεργκ.

Αν το έκαναν αυτό, τότε εγώ θα πρότεινα για να μη ξοδευόμαστε και τζάμπα, να φορέσει την στολή του ξανά ο Μαρκ ο Κλάτενμπεργκ και να μπει να σφυρίξει αυτός όλα τα παιχνίδια που ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό. Πέρασε το όριο ηλικίας; Δεν είναι πλέον διαιτητής; Και τι έγινε; Μήπως υπάρχει τίποτα προβλεπόμενο σε όσα προσπαθούν να επιβάλλουν για να υπάρχει πρόβλημα με αυτό;
Ποιος μπορεί να αποδεχθεί αυτό το «πραξικόπημα»;
Αυτονόητο θεωρώ πως ποτέ δε θα δέχονταν να τους σφυρίξει διαιτητής που έχει προέλθει από τέτοια διαδικασία με συμμετοχή στην ουσία μόνο της μιας από τις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Ούτε φυσικά οι θεσμικά μόνοι αρμόδιοι, δηλαδή η ΕΠΟ – ΚΕΔ θα μπορούσαν ποτέ να βρεθούν σε δύσκολη θέση, επειδή κάποιος θα είχε κάνει κάποια συμφωνία, υπό εντελώς άγνωστες στους υπόλοιπους συνθήκες και προϋποθέσεις και θα είχε βρει έναν, δύο ή... εκατόν είκοσι δυο Elite διαιτητές.

Σε μένα τουλάχιστον φαίνεται επίσης αυτονόητο πως μια τέτοια διαδικασία δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι ανεκτή από οποιαδήποτε ΠΑΕ πάει για πρωτάθλημα, εκτός του Ολυμπιακού. Ποιος μπορεί να έχει αμφιβολία για τις προτεραιότητες του «μηχανισμού της Λίγκας» για την διαιτησία, από την στιγμή που είναι γνωστό πως υπάρχει επίσημη συνεργασία με τον Κλάτενμπεργκ; Ποιος θα γυρίσει στους οπαδούς του και θα τους πει πως «δέχομαι ως ασφαλές και διάφανο και κρυστάλλινο, αυτό που μου προτείνει ο Ολυμπιακός και το έχει αναλάβει ο Κλάτενμπεργκ;».

Η προσπάθεια για καλλιέργεια εντυπώσεων καλή είναι, μόνο που όταν έρχεσαι στην ουσία, κάποιοι φαίνεται να θεωρούν πως είναι σε θέση να πουλήσουν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Σε τελική ανάλυση, την Δευτέρα θα έχουμε... τα πάντα όλα σε σχέση με τα ζητήματα διαιτησίας, σε μια ανοιχτή σύσκεψη.

Και γιατί να μη σφυρίξει ο ίδιος ο Κλάτενμπεργκ;
EVENTS