MENU

Εντελώς παρανοϊκό, να μην μπορούν να δεχτούν την ήττα ή να απαιτούν την διάκριση με το «έτσι θέλω». Οσα καταγράφηκαν μετά την ολοκλήρωση της 1ης αγωνιστικής, καθιστούν σαφές ότι στην διοργάνωση του μίνι πρωταθλήματος, συμμετέχουν ομάδες που είναι διατεθειμένες να τινάξουν την διοργάνωση στον αέρα, αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι τους.

Την πιο αξιοπρεπή στάση, κρατούν για την ώρα ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναικός που αποφεύγουν (με κάποιες δικαιολογημένες εξαιρέσεις) να δυναμιτίσουν το κλίμα.

Οι άστοχες ανακοινώσεις, οι επισκέψεις στην ΕΠΟ, οι επιθετικού χαρακτήρα τηλεφωνικές κλήσεις στον πρόεδρο της ομοσπονδίας και όσα διαδραματίστηκαν μετά την 1η αγωνιστική, δυστυχώς δεν αφήνουν περιθώρια να αισιοδοξούμε για την εξέλιξη της διοργάνωσης.

Μέσα σε αυτό το τοξικό κλίμα και την πολιτεία απούσα (για να μην σπάσει… αυγά με κανέναν από τους ιδιοκτήτες των ομάδων), αυτό το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί.

Η πολιτεία σαφώς και δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει στο ποδόσφαιρο. Μπορεί όμως να παρέμβει με πολλούς και διάφορους τρόπους για να πάψουν ορισμένοι να δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας και τεχνικές κρίσεις με στόχο την διαμόρφωση συνθηκών που θα τους ευνοήσουν στην πορεία.

Διαπιστώνουμε ότι, τα κυβερνητικά στελέχη αποφεύγουν να εμπλακούν. Δεν θέλουν να χαλάσουν τις καρδιές τους, ούτε με τον Μαρινάκη, ούτε με τον Μελισσανίδη, ούτε με τον Αλαφούζο. Ο Ιβάν Σαββίδης αποτελεί την εξαίρεση. Ο άνθρωπος που αναγέννησε τον ΠΑΟΚ, ανέδειξε την Θεσσαλονίκη και έδωσε πνοή σε όλη την Βόρεια Ελλάδα, πάντα αποτελούσε και πάντα θα αποτελεί στόχο, οπότε δεν έχει αξία να κάνω ιδιαίτερη αναφορά.

Η πολιτεία λοιπόν, κάθεται σε μια γωνιά και παρακολουθεί αμέτοχη, όσα διαδραματίζονται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Συμπεριφορά που θεωρώ πως δημιουργεί περιθώρια για να ξεφύγει εντελώς η κατάσταση. Κι αυτό θα συμβεί όχι με ευθύνη της ΕΠΟ, του Μπένετ και του Μπαλτάκου αλλά των ιδιοκτητών των ομάδων, διότι κανείς δεν σκοπεύει να συμβιβαστεί με την ιδέα της απώλειας του πρωταθλήματος.

Όπως προαναφέρω, με το «έτσι θέλω» θα επιχειρήσουν να υλοποιήσουν το στόχο τους και θα επιμείνουν (σε περίπτωση που δεν τους ευνοούν τα αποτελέσματα) ακόμα κι αν χρειαστεί να διαλύσουν το ποδόσφαιρο. Ισως για κάποιους αυτός να είναι ο στόχος, να διαλύσουν δηλαδή το ποδόσφαιρο, για να επικαλεστούν στην συνέχεια ανεπάρκεια της ΕΠΟ, ελπίζοντας να προκληθούν εξελίξεις που θα τους προσφέρει στο πιάτο την διοίκηση της ομοσπονδίας.

Ναι, συμφωνώ πως οι επιλογές Μπένετ, δεν ήταν οι καλύτερες για την πρεμιέρα των play off. Απαιτείται ο ορισμός διαιτητών με κύρος και εμπειρία, για να φέρουν εις πέρας μια διοργάνωση στην διάρκεια της οποίας θα κριθεί ο πρωταθλητής, η ομάδα που θα κατακτήσει την 2η προνομιούχο θέση και φυσικά η ομάδα που θα κατακτήσει την 3η (επίσης προνομιούχο) θέση.

Θέμα το οποίο μπορεί να συζητηθεί με πρόθεση να αναζητούν λύσεις, στην συνάντηση που έχει ζητήσει με τους εκπροσώπους των ομάδων που συμμετέχουν στην διοργάνωση, ο πρόεδρος της ΚΕΔ.

Προφανώς όμως πρόθεση (ορισμένων) δεν είναι να βρεθεί η λύση που θα εξασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων αλλά, η διασφάλιση της επιτυχίας των ομάδων τους, με κάθε τρόπο και σε κάθε περίπτωση. Ε, με αυτό το σκεπτικό και την πολιτεία προκλητικά απούσα, αυτά τα play off, δεν θα έχουν ομαλή εξέλιξη.

Όταν κάθε συζήτηση περί απόδοσης των παικτών, τακτικές προπονητών και άλλα ποδοσφαιρικά θέματα μένουν στην άκρη, δεν έχουμε καμία τύχη. Ένα θαύμα χρειαζόμαστε (ή στελέχη της πολιτείας που θα χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι για να καθίσει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και να πάψουν τα καουμποιλίκια) για να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα.

Ένα θαύμα χρειαζόμαστε για το πρωτάθλημα!
EVENTS