MENU

«Δικαίως ο Παναθηναϊκός έχει παράπονα. Τα περισσότερα λάθη ήταν εις βάρος του Παναθηναϊκού», δήλωσε ο Ντέμης στο σχόλιο του για το ντέρμπι και τη διαιτησία. 

Αρχικά, για το χέρι του Άμραμπατ, είπε: «Δεν υπάρχει κανονισμός πεντακάθαρος. Έχει να κάνει και με την ερμηνεία. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε παίκτης μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο πέντε φορές και να μη φάει κάρτα; Δεν είναι έτσι! Θα μπορούσε να τιμωρηθεί και για αντιαθλητική συμπεριφορά, ενώ του χαρίζεται δεύτερη κίτρινη κάρτα και στο τάκλιν. Δεν έχει καμία σημασία, που βρίσκει την μπάλα. Γενικά η διαιτησία ήταν πολύ κακή και έχει δικαίως παράπονα ο Παναθηναϊκός, αφού τα περισσότερα λάθη ήταν εις βάρος του. Εγώ, πάντως, θα ήθελα να δω μετά το ματς μια κοινή ανακοίνωση ΑΕΚ-Παναθηναϊκού για καλύτερους διαιτητές. Είναι πολύ υπερβολικό αυτό του Άμραμπατ. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να μην τον απέβαλε».

Και πρόσθεσε: «Μία υπόθεση, που έκανα, και έψαξα να βρω, αλλά δεν βρήκα πλάνα, καθώς χάσαμε τη φάση λόγω της ευκαιρίας του Ρότα, είναι η πιθανότητα να έχει σφυρίξει ο διαιτητής, προκειμένου να βγει από τη μεγάλη περιοχή ο Άμραμπατ, ΑΝ ήταν ελεύθερο. Είδαμε τον Μπρινιόλι να κάνει επαναφορά και τίποτα άλλο. Εννοείτε ότι είναι κίτρινη κάρτα και αποβολή».

Για το πέναλτι, που ζητάει ο Παναθηναϊκός, σημείωσε: «Δεν ξέρω αν είναι φάουλ του Κουρμπέλη ή όχι, επηρεάζει τον Χατζισαφί και η μπάλα έρχεται από συμπαίκτη του και πάει άουτ. Όπως και να έχει, δικαίως φωνάζει ο Παναθηναϊκός, το ξεκαθαρίζω αυτό, γιατί μπάλα βλέπουμε».

Όσο για την τελευταία φάση και το πέναλτι, που δόθηκε στην ΑΕΚ αρχικά, αλλά μετά το πήρε πίσω ο Νταμπάνοβιτς, είπε: «Κάθισα και διάβασα τον κανονισμό. Ο κανονισμός, λοιπόν, προτρέπει τον διαιτητή να πάει στο VAR όταν μία φάση κρίνει αποτέλεσμα και συμβαίνει στα καθυστερήσεις. Δεν ξέρω τι χάνουμε εκεί. Και φυσικά και να το έβλεπε, δεν υπάρχει κανένα πέναλτι για την ΑΕΚ».

Αναφερόμενος στο ντέρμπι με το τριφύλλι, ο Νικολαΐδης υποστήριξε: «Είδα για ακόμη μία φορά τον Παναθηναϊκό να δυσκολεύει την ΑΕΚ. Είδαμε Παναθηναϊκό σε καλύτερη βερσιόν. Πίεσε, ήταν πιο θαρραλέος στην επίθεση, έπαιξε πιο επιθετική άμυνα. Όλο το μυστικό του Παναθηναϊκού ήταν να παίξει με 3 χαφ με Τσέριν, Κουρμπέλη και Πέρεθ. Κατάφερε να πιέσει και να βγει μπροστά. Καλύτερος ο ΠΑΟ από το 1-0».

«Το τελευταίο διάστημα άκουγα διάφορα σχόλια για τον Αθανασιάδη. Σε μία σπουδαία φάση του Παναθηναϊκού ο Αθανασιάδης τη σταμάτησε», είπε ακόμη.

«Είδα την ΑΕΚ να κάνει άμυνα πιο πίσω. Έχω την εντύπωση ότι επηρεάστηκε από το ό,τι έφαγε αντεπιθέσεις από τον Ολυμπιακό. Δεν έκανε πιεστικές άμυνες. Μην ξεχνάμε ότι παίζει με μία καλή ομάδα. Η ΑΕΚ δεν ήταν χειρότερη από τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε από τη συμπεριφορά του, με μεγάλη ένταση», επισήμανε.

«Η ΑΕΚ έχει ανεβάσει τον πήχη ψηλά και έτσι η κριτική γίνεται με γνώμονα τα καλά ματς που έχει κάνει και θα είναι πιο αυστηρή. Είδαμε ένα ωραίο ντέρμπι. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη ή ισάξια στα ματς. Η ΑΕΚ δεν έχει πάρει ματς όταν δεν είναι πολύ καλύτερη», υπογράμμισε.

«Έχει πέσει η ένταση, έπαιζε στο 10, μοιραία κουράζεται γιατί περνά το πρωτάθλημα. Παρόλο που η ένταση έπεσε από το 10 στο 8. Η ΑΕΚ είναι σε καλό φεγγάρι παρότι έπεσε η ένταση. Βλέπω μία κούραση, θα αντέξει; Θα δούμε με κούραση να λαμβάνονται λάθος οι αποφάσεις», επισήμανε.

«Αυτός ο προπονητής μου αρέσει, μου αρέσει αυτά που βλέπω από την ΑΕΚ του Αλμέιδα. Αν αυτό το πράγμα η ΑΕΚ το στηρίξει, είτε φέτος είτε του χρόνου μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα», υπογράμμισε και σε σχέση με την κριτική που ασκείται εσχάτως υποστήριξε: «Μία χαρά είναι η ΑΕΚ, το θέμα είναι διαχείριση».

«Μπορεί οι λάθος αποφάσεις του Νταμπάνοβιτς να ήταν περισσότερες από τις σωστές»

Από την αρχή της εκπομπής, πάντως, ο Ντέμης ήταν ξεκάθαρο πως θα αναφερόταν στη διαιτησία του ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό και όχι μόνο στα σχόλιά του στο Monday FC.

«Από το πρωί που ξύπνησα, διαβάζω τόσες ανακοινώσεις, κρίμα», είπε μεταξύ άλλων ο Ντέμης Νικολαΐδης και πρόσθεσε: «Μπήκα σε αθλητικό σάιτ που είχαν τέσσερα πρόσωπα με προέδρους και αθλητικούς παράγοντες στην πρώτη σελίδα και όχι παίκτες ή προπονητές».

«Αγωνιστικά το πρωτάθλημα είναι συγκλονιστικό, δεν ξέρω ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα; Αλλάζουν κάθε αγωνιστική. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το πρωτάθλημα», ανέφερε ακόμη ο Ντέμης. «Φέρνουμε ξένους διαιτητές γιατί υπάρχει καχυποψία και αυτή προέρχεται από το παρελθόν. Τώρα υπάρχει διακοπή λόγω Εθνικής. Πρέπει να βρούμε μία ακρή, να συμφωνήσουν οι ομάδες για τη διαιτησία, τώρα που έχουμε 15 μέρες κενό λόγω Εθνικής», ανέφερε για να σπεύσει να μιλήσει για τη διαιτησία του ντέρμπι. 

«Η διαιτησία ήταν κατώτερη στο ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟ. Αν ήταν Έλληνας ο διαιτητής θα τον είχαν διαγράψει. Ο ξένος που θα έρθει, θα πρέπει να είναι καλύτερος από τους Έλληνες. Αν φέρουμε έναν ξένο διαιτητή, τον φέρνουμε σωστά για να φύγει η καχυποψία, αλλά πρέπει να είναι καλύτερος», υπογράμμισε.

«Μπορεί οι λάθος αποφάσεις του Νταμπάνοβιτς να ήταν περισσότερες από τις σωστές», ανέφερε ακόμη ο Ντέμης και πρόσθεσε: «Να σημειώσω ότι όλες οι μεγάλες ομάδες εναντίον των μικρών έχουν πάρει σφυρίγματα με Έλληνες διαιτητές και αυτό προέρχεται από τον φόβο που έχουν οι ρέφερι».

Ντέμης: «Δικαίως ο Παναθηναϊκός έχει παράπονα, τα περισσότερα λάθη ήταν εις βάρος του»