MENU

Για τον ΠΑΟΚ δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη, έχοντας μείνει αρκετά πίσω από την κορυφή. Οποιαδήποτε απώλεια θα μπορούσε να αποβεί καταδικαστική. Και όταν ο Πάλμα έκανε το τέλειο πλασέ, προφανώς και ο ΠΑΟΚ δοκιμάστηκε.

Ο Λουτσέσκου πήρε κακές αποφάσεις ενδεκάδας. Η επιλογή του Κεντζιόρα ενώ δεν διέθετε και τον Ίνγκασον, αποδείχτηκε καταστροφική για την ισορροπία της άμυνας, με αποτέλεσμα το γκολ του Πάλμα να δώσει και άλλες φάσεις στους κίτρινους που θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αν και ο ΠΑΟΚ είχε δύο φάσεις να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, όμως του Άρη ήταν πιο καθαρές. Αυτό το «θα μπορούσε και 3-0 ο Άρης» που πιπιλίζουν στην Παπαναστασίου, είναι μία από τις κλασικές υπερβολές τους.

Ο Λουτσέσκου αυτή τη φορά δεν άργησε. Έκανε τρεις αλλαγές άμυνα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Άρης ακύρωσε την επιθετικότητά του δείχνοντας μία εικόνα ομάδας που την βολεύει και η ισοπαλία και ο ΠΑΟΚ έψαξε το μομέντουμ του.

Με Σβαμπ, Σάστρε και Τάισον, ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και ο Αυστριακός αποδείχτηκε ο πλέον καταλυτικός, κερδίζοντας το πέναλτι που ο ίδιος εκτέλεσε, ενώ η παρουσία του Σάστρε έδωσε την ισορροπία που έπρεπε και ανέδειξε πως το πρόβλημα δεν ήταν σίγουρα ο Κάργας που έκανε συγκλονιστικό δεύτερο ημίχρονο.

Ο ΠΑΟΚ από το 68΄ μέχρι το 73΄ βρήκε τα δύο γκολ της ανατροπής, ενώ ο Άρης φανερά εκνευρισμένος μετά την ισοφάριση επιδείχθηκε στη χρήση αγκώνων στα πρόσωπα των παικτών του Λουτσέσκου.

Για την ακρίβεια πριν την ισοφάριση ξεκίνησε το γαϊτανάκι με τις κροτίδες σε αυτιά 19χρονών και ολοκληρώθηκε η διαδικασία με αλήτικές αγκωνιές τύπου Καμαρά στα μούτρα πάλι 19χρονών. Θέλω να τους δω και στα άλλα ντέρμπι πως θα παίξουν, γιατί ότι κίνητρο είχαν χθες θα έχουν και σε αυτά.

Προφανώς και δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο μετά το 1-2 αν και ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ. Ο Άρης συνολικά, δεν έκανε φάση στο δεύτερο ημίχρονο.

Όταν γνωρίζεις πως ο αντίπαλός σου θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να σε ισοφαρίσει, θα κάνεις και εσύ τα δικά σου για να ακυρώσεις αυτή του την πρόθεση. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τον χρόνο, ο πάγκος αντέδρασε για να ισορροπήσει την καφρίλα που επικρατούσε εντός και εκτός γηπέδου και ο ΠΑΟΚ έφυγε με τους τρεις απαραίτητους πόντους από το Βικελίδης. Από μία έδρα, που κακά τα ψέματα, δεν μπορείς να ποντάρεις μόνο στο ποδόσφαιρο και που πιθανότατα θα περάσουν και οι ανταγωνιστές.

Πάμε στα του Άρη. Ο Άρης είναι ένας σύλλογος που δεν στοχεύει σε δικές του επιτυχίες. Για την ακρίβεια, περισσότερο στοχεύει στη φθορά του ΠΑΟΚ παρά στο δικό του καλό. Να υπενθυμίσω βέβαια, πως αν ο Άρης βγει φέτος Ευρώπη, κάτι εξαιρετικά πιθανό, το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στις ευρωπαϊκές πορείες του ΠΑΟΚ.  

Αντί να υπάρξει μία απλή και κατανοητή παραδοχή και ένας σχετικός σεβασμός – όσο μπορεί να υπάρξει – αντιθέτως βλέπουμε πως οι αντιδράσεις ξεπερνούν τα όρια του γραφικού και πάνε προς το χυδαίο. Η ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες οι κίτρινοι, εκτός του ότι τους εκθέτουν γιατί δεν γνωρίζουν τον κανονισμό για το πλάγιο, στοχοποιεί τον Λουτσέσκου που απλά αντέδρασε στα καραγκιοζλίκια που γίνονταν πίσω από τον πάγκο. Και επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν, απορώ με την αστυνομία που δίνει το δικαίωμα να υπάρχουν θέσεις εκεί. Μόνο στη Τούμπα έχει ευαισθησίες μου φαίνεται.

Μετά είχαμε την ανακοίνωση για Μπαλτάκο, που έβριζε τον Άρη σε επικοινωνία που είχε με τον Θόδωρο Καρυπίδη. Προφανώς και ο τελευταίος πήρε τηλ και είπε στον πρόεδρο της ΕΠΟ. «Καλησπέρα πρόεδρε, μπορώ να σε ενοχλήσω λίγο»; Και ο Μπαλτάκος απάντησε «Θα γ@@@@σω εσένα και τον Άρη». Τι πιο σύνηθες.

Μου αρέσει που έχουν παράπονα για τον διαιτητή πάντως. Πάντα έχουν, βλέπετε υπάρχει η αποκλειστικότητα στους κανονισμούς. Έχουν δικούς τους.

Αν πάρουμε τις φάσεις μία – μία θα δούμε

1.   Στο πρώτο δοκάρι του Άρη η φάση ξεκινά από κίνηση ελληνορωμαϊκής του Καμαρά στον Αουγκούστο.

2.   Στο δεύτερο δοκάρι, ο εκτεθειμένος Μπράμπετς εμποδίζει τον Αουγκούστο να πάει στη μπάλα.

3.   Η αγκωνιά του Καμαρά στον 19χρονο Κουλιεράκη γίνεται από πρόθεση και είναι απευθείας κόκκινη κάρτα.

4.   Το πέναλτι στον Σβαμπ γίνεται και ο Τερζής που δεν βλέπει επαφή καλά θα κάνει να πάει σε οφθαλμίατρο. Γιατί και ο VARίστας σε πρώτη φάση και ο διαιτητής στην επιβεβαίωση της φάσης, την είδαν μια χαρά.

5.   Τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ ματώνουν από αλήτικα χτυπήματα και βλέπει κάρτα μόνο ο Καμαρά.

6.   Στη φάση που μονομαχούν ο Κάργας με τον Γκρέι, ο τελευταίος τον χτυπάει αλήτικα χαμηλά με αποτέλεσμα να φύγει με το κεφάλι προς τις πινακίδες. Καμία κάρτα πάλι.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλο διπλό και για αυτό οι παίκτες του Λουτσέσκου που άντεξαν, είναι πρώτοι μάγκες. Και όχι μόνο ανταπεξήλθαν σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, αλλά κάλυψαν και τις κακές εμπνεύσεις του προπονητή τους.

Και επειδή γίνεται κουβέντα για τις πτώσεις του Κάργα, εγώ μια χαρά θυμάμαι πως στο 1-0 ο Πάλμα έπεσε τρεις φορές για λόγους αστείους θέλοντας να παίξει με τον χρόνο, ενώ την ίδια προσέγγιση είχε και το πέταλό τους με τις συνεχείς διακοπές. Όταν το κάνεις λοιπόν, πρέπει να υπολογίζεις πως κάτι μπορεί να στραβώσει και να στο κάνουν. Έτσι πάνε αυτά…

Αυτή είναι η δική μου εικόνα για τον αγώνα στο Βικελίδης και θα πιάσω και λίγο το ΑΕΚ – ΠΑΟ. Η διαιτησία του αγώνα ήταν σοκαριστική. Δηλαδή αν στο ΠΑΟΚ – ΠΑΟ με Κύζα οι Παναθηναϊκοί σήκωσαν τη σημαία της επανάστασης έχοντας δεχτεί και τέσσερα γκολ, χθες θα έπρεπε να μαζευτούν στο Σύνταγμα και να χορεύουν break dance σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Εμμέσως, το γεγονός πως ο Άμπραμπατ θα παίξει στη Τούμπα, φέρνει και τον ΠΑΟΚ σε δυσφορία για αυτό που έγινε χθες.

Απλά επειδή είναι η πρώτη φορά που τέσσερις διεκδικούν τίτλο στη χώρα μας, οι υπεύθυνοι ας «διαβάσουν» αυτά που έγιναν χθες συνολικά και ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Αν συνεχίσουν έτσι, τα πλέι οφς δεν τελειώνουν.

ΥΓ Εγώ αντικείμενο να φεύγει από τα χέρια του Λουτσέσκου δεν βλέπω. Βλέπω την κίνηση. Λάθος του και αυτή δεν το συζητώ, απλά μπαίνοντας στη θέση του ποιος ξέρει τι αντιμετώπισε μέχρι εκείνο το σημείο. 

Παίκτες για φίλημα