MENU

Δεν ζούμε σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο. Το γνωρίζουμε αυτό. Αλλά δεν μπορεί, επειδή είναι στραβός ο γιαλός, να αρμενίσουμε στραβά και εμείς. Τι έχουμε δει φέτος στα ματς της ΑΕΚ; Σχεδόν τα πάντα. Είναι απίθανο, πως σε μια ποδοσφαιρική χρονιά που ακόμα έχει πολύ δρόμο, αλλά έχουν ήδη συμβεί πράγματα που δεν χωρούν σε ένα βιβλίο. Δεν αναφέρομαι μόνο στα αγωνιστικά επιτεύγματα των «κιτρινόμαυρων», που είναι από μόνα τους αρκούντως εντυπωσιακά και θα μπορούσαν να αποτελέσουν παράδειγμα για κάθε ομάδα που θέλει να προοδεύσει μέσα στο γήπεδο, αλλά κυρίως σε όσα γίνονται στο τριγύρω.

Εντυπωσιακά είναι όσα εφευρίσκουν για να σταματήσουν την ΑΕΚ ή έστω να σπεκουλάρουν γύρω από αυτήν. Ρίχνουν αφειδώς λάσπη στον ανεμιστήρα και όποιος μασήσει, μάσησε. Μέχρι τώρα, πίστευα πως είχαμε δει όλη την γκάμα των εμπνεύσεων για να δημιουργηθεί κλίμα. Από τις απειλές για αναστροφή του Ολυμπιακού, από τις εμπρηστικές αναφορές κάθε τρεις και λίγο από όλη την κόκκινη κουστωδία, τη φαρσοκωμωδία της μεζούρας με την αλάνα του Περιστερίου και γύρω τους ορισμένες περίεργες περιπτώσεις, σαν το γίγα της Ρουμανίας που την έχει δει αλλιώς. 

Είναι νωπό, αλλά από πολλά που άκουσα στην πορεία, κατάλαβα πως αρκετοί χάθηκαν από την επικοινωνιακή καταιγίδα και την βρωμιά που υπήρξε γύρω από αυτήν την υπόθεση. Η ΑΕΚ είχε στραβά δοκάρια; Η ΑΕΚ έβγαλε μεζούρες; Η ΑΕΚ έσκαψε το γήπεδο; Η ΑΕΚ ήθελε να μην παίξει; Σε όλα αυτά, οι απαντήσεις είναι ξεκάθαρα αρνητικές. Η ΑΕΚ πήγε και κέρδισε στο Περιστέρι. Αλλά τι έμεινε πίσω από όλα αυτά; Πως δεν ήθελε να παίξει. Καλά πήγε αυτό.

Προβοκατόρικη κίνηση

Βέβαια, ακόμα και σε όλο αυτό το πανηγύρι τον ζουρλών, δεν μπορούσα να περιμένω πως θα έφτανε να υπάρξει μια τόσο προβοκατόρικη κίνηση παραμονή ενός ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Αφού είπαν, έγραψαν, ξιφούλκησαν, άγγιξαν το έσχατο σημείο απαξίωσης. Μπήκε κοτζάμ Υφυπουργός Αθλητισμού στη διαδικασία να στείλει στα Σπάτα πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ένα...καράβι γιατρούς για αντιντόπινγκ κοντρόλ!

Σαφέστατα, μια τέτοια κίνηση μόνο ως «τυχαία επιλογή» δεν μπορεί να εκληφθεί. Αντίθετα, είναι ενέργεια, που επιχειρεί να δημιουργήσει ξανά κλίμα καχυποψίας και να ρίξει μπόλικο νερό στο μύλο της σπέκουλας. Να αιωρούνται τάχα μου αναπάντητα ερωτήματα από γραφικούς σουλατσαδόρους, να μπαίνουν σε καφενειακές κουβέντες που ελαφρά την καρδία θα θίγουν τον επαγγελματισμό και την υπόσταση μιας ολόκληρης ομάδας.  

Θα πει κάποιος, ναι αλλά ενημερωθήκαμε πως τελικά πήγαν και στον Ολυμπιακό. Αλίμονο εάν δεν πήγαιναν θα έλεγα. Διότι, θα ήταν σκανδαλώδες, εάν πήγαιναν για δεύτερη φορά την ίδια σεζόν στα Σπάτα, κατά σατανική σύμπτωση, ξανά πριν από παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όπως είχε συμβεί και στον πρώτο γύρο! Τότε που μάλλον είχε κίνηση και δεν ήταν εύκολη η πρόσβαση στον Ρέντη και όπως έμαθα δεν βρήκαν χρήσιμο να περάσουν και από εκεί.

Η απάντηση της ΑΕΚ

Εχει ενδιαφέρον να δει κάποιος πως δημιουργήθηκε ο ΕΟΚΑΝ ως διάδοχος του ΕΣΚΑΝ και ποιος είναι εκείνος που διόρισε τους προϊστάμενους του. «Είχα την ιδιαίτερη χαρά να ευχαριστήσω θερμά τη Διοίκηση, τα στελέχη και τους εργαζομένους του ΕΟΚΑΝ για τη συνεργασία και την αμέριστη βοήθεια ώστε να επιτύχουμε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα εκείνο που φάνταζε αδύνατο όταν ανέλαβα το χαρτοφυλάκιο του αθλητισμού το 2019: Από παρίας η χώρα μας και με άμεσο κίνδυνο αποκλεισμού της από κάθε διεθνή διοργάνωση, να καταστεί ξανά η Ελλάδα πρότυπο στην παγκόσμια κοινότητα για την καταπολέμηση του ντόπινγκ!», έλεγε με καμάρι ο κ. Αυγενάκης. Τα συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν από τον καθένα εύκολα για το ποιος και γιατί.

Ποια είναι η απάντηση σε όλα αυτά; Η ΑΕΚ να παίζει την μπάλα της, να σκορπά πανικό εντός γηπέδου. Και εκτός γηπέδου, να τους ταράξει στη… νομιμότητα. Να μην αφήσει τίποτε να πέσει κάτω. Η απόφαση να καταθέσει προσφυγή στο CAS για το δικαστικό σκάνδαλο με την υπόθεση των κοντών δοκαριών στο Περιστέρι, είναι σαφέστατα προς αυτήν την κατεύθυνση. Τώρα που το παιχνίδι έγινε, τώρα που η ΑΕΚ νίκησε μέσα στο γήπεδο, πρέπει να τους δώσει και τις κατάλληλες απαντήσεις εκτός. 

Αρκετά χαρίσματα έχουν γίνει αυτά τα χρόνια προς διάφορες πλευρές. Οποιος επιλέγει να φέρεται με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να λαμβάνει την ανάλογη απάντηση. Ξέρετε, στη ζωή κυριαρχεί το μότο, πως αν δεν σέβονται, πρέπει να σε φοβούνται. Η ΑΕΚ επιζητά το σεβασμό. Οσοι πιστεύουν πως θα κάνουν παιχνιδάκια στην πλάτη της, θα πρέπει να παίρνουν τις κατάλληλες απαντήσεις. Εντός κι εκτός γηπέδου, δίχως κανένα συγχωροχάρτι.

Η ΑΕΚ έχει μόνο μια απάντηση απέναντι στη βρώμα και τη δυσωδία!
EVENTS