MENU

Ανείπωτος πόνος. Οδύνη. Φρικτές εικόνες, κλάμα, καταστροφή. Οσα και να πω για αυτό που συνέβη στα Τέμπη, αυτήν την απίστευτη τραγωδία που βιώνει η Ελλάδα, θα μοιάζει ελάχιστο. Το μόνο που θέλω να ψελλίσω με απέραντο σεβασμό προς τους αδικοχαμένους είναι ένα «λυπάμαι» και ένα «κουράγιο» προς τις οικογένειες τους. Να δούμε εάν κάποια στιγμή βάλουμε μυαλό και μπορούμε να ζούμε σε καταστάσεις ευρωπαϊκής χώρας και όχι με συνθήκες τριτοκοσμικές.

Το κλείνω, γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις πιστεύω πως το καλύτερο είναι να μη λες πολλά. Εκεί που έχω να πω αρκετά είναι για όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο μας. Θυμάμαι καλά, πως πριν από λίγες ημέρες, όταν εκδικάστηκε η έφεση της ΑΕΚ για την τύχη του ματς με τον Ατρόμητο, έγραφα πως θα συνιστούσε ποδοσφαιρικό πραξικόπημα κάθε απόφαση που θα έκανε κάποιο νέο άλμα λογικής προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Το σκάνδαλο έγινε, τα νομικά τανκς βγήκαν στους δρόμους μπας και ανακόψουν την πορεία της ΑΕΚ. Αλλά δεν…

Δεν είναι η πρώτη φορά ιστορικά που αλλάζουν νόμοι, που καταστρατηγείται κάθε έννοια δικαιοσύνης και δείχνουν πλήρη περιφρόνηση απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό που ζητά να βρει το δίκιο του. Ποιος το έχασε σε αυτήν την Κολομβία της Ευρώπης για να το βρούμε εμείς, θα πείτε. Δεν έχετε άδικο. Τι όργια υπήρξαν, ποιες μεθοδεύσεις προχώρησαν, ποιες ανακαλύψεις έκαναν για να βγάλουν αυτό το έκτρωμα, ουδείς γνώριζε ακόμα μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές.

Ολοι απέναντι στην ΑΕΚ

Ολοι εσείς που κατά καιρούς έχετε ταλαιπωρηθεί από τη γραφειοκρατία του ελληνικού δημοσίου ή έχετε μπλέξει επί χρόνια σε δικαστικές υποθέσεις που δεν τελεσιδικούν ποτέ, βλέπετε τα τρομερά αντανακλαστικά της δικαιοσύνης όταν θέλει. Απαντες περίμεναν την Παρασκευή την απόφαση, αλλά δεν χάθηκε ούτε δευτερόλεπτο. Ποιος ξέρει; Λένε, πως στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται. Εχει γίνει και άλλη φορά στο παρελθόν, μερικοί τυμβωρύχοι να εκμεταλλεύονται τη χρονική συγκυρία μιας τραγωδίας, για να μας ξεφουρνίσουν κάτι.

Εδώ συζητάμε για μια υπόθεση, όπου πριν την εκδίκαση αυτοεξαιρέθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Μελισσινός και δήλωσε κώλυμα λόγω αιφνίδιας ασθένειας. Τον αντικαταστήσει η αναπληρωτής κ. Μανέτα. Και παρόλα αυτά, που συμβαίνουν βρε αδερφέ, άνθρωποι είμαστε, η απόφαση βγήκε σε ρυθμούς τραμ τραμ που έλεγε κάποτε και ο συμπαθής Μανόλο. Αν σε πνίγει το δίκιο, θα καταφέρεις να το εκφράσεις, παρά τις δυσκολίες. Εύγε!

Είναι φανερό, πως η ΑΕΚ στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν είχε να κάνει μόνο με τον Ατρόμητο. Καλός και συμπαθής ο κ. Σπανός, ευφυέστατη και ωραιότατη η κ. Κοξένογλου, αλλά τα κοντά δοκαράκια ήταν το πρόσχημα. Απέναντι στην ΑΕΚ μπήκε όλο το σύστημα. Ο Ολυμπιακός με τα εργαλεία του, ο Παναθηναϊκός που κατά τα λοιπά ασχολείται μόνο με την ομάδα του. Ολοι εδώ. Ολοι απέναντι. Ό,τι αμφότεροι αποτελούν τους δύο μεγάλους πυλώνες στήριξης της κυβέρνησης, μάλλον θα αποτελεί σατανική σύμπτωση, από αυτές που κάποιες φορές έρχονται να μας δείξουν το φως το αληθινό.

Ξεπέρασαν τον εαυτό τους

Από τα ωραία που μας προσφέρει αυτή η υπόθεση είναι πως πέραν του διατακτικού, δεν υπήρξε καμία άλλη ενημέρωση προς την ΑΕΚ. Πως συνέβαινε σε όμορφες εποχές του παρελθόντος, που η χώρα βρισκόταν στον γύψο και έλεγαν αποφασίζουμε και διατάζουμε. Ετσι και τώρα. Σιγά τώρα, μη δοθεί στους εμπλεκόμενους σκεπτικό. Εδώ το ζητούσε επιμόνως η ΑΕΚ και είχαν πρόβλημα στα… δάχτυλα και δεν μπορούσαν να το δώσουν, ακόμα και προχειρογραμμένο.
Το οξύμωρο είναι πως ακόμα και σε αυτό το διατακτικό, αναφέρεται πως έγινε δεκτή η έφεση της ΑΕΚ. Αρα, αυτό πρακτικά σημαίνει πως το ευφυολόγημα του κ. Κούγια να ζητήσει τον αποκλεισμό της ΑΕΚ από τη διαδικασία, έπεσε στο κενό. Δηλαδή, πως η επιτροπή εφέσεων αποδέχθηκε την παρουσία της ΑΕΚ. Κάτι είναι και αυτό, γιατί θα μπορούσαν να πουν δεν σας παίζουμε εσάς καθόλου. Αν το κάνεις το πραξικόπημα, κάντο καλά.

Τώρα, πως είναι δυνατόν μια έφεση που αφορούσε την υπαιτιότητα για τη μη διεξαγωγή του αγώνα, όπου αποδεικνύονταν περίτρανα μέσα από δεκάδες έγγραφα, ότι το γήπεδο του Περιστερίου είχε παραχωρηθεί από τον δήμο της πόλης προς τον Ατρόμητο, να μη γίνει αποδεκτή, ένας θεός το ξέρει. Να γύρισαν ξανά στις μεζούρες; Να είπαν πως όλα ήταν καλώς καμωμένα και το ματς μπορούσε να γίνει; Why not, που λένε και οι γραμματιζούμενοι.

Η ΑΕΚ θα νικήσει στο γήπεδο

Στο δια ταύτα, γιατί εμείς τουλάχιστον πρέπει να διατηρήσουμε τη λογική μας και να υπάρχει ένα σκεπτικό. Καταστρατήγησαν τον κανονισμό, άλλαξαν τα πάντα, θα τους γίνει το χατίρι και η ΑΕΚ θα πάει να παίξει στο «καυτό» Περιστέρι. Κατά την εκτίμηση μου, θα βρει τρόπο και να νικήσει, γιατί απλά είναι η καλύτερη ομάδα. Ετσι κι αλλιώς, γελούσαν ακόμα και εκείνοι που έλεγαν, ότι… φοβήθηκε τον Ατρόμητο! Ή εκείνοι οι καφενειακοί εξυπνιτζήδες, που ανέφεραν πως η ΑΕΚ το έκανε όλο αυτό για να είναι… ξεκούραστη. Και τώρα έχει σειρά αγώνων και μετρά ήδη σημαντικότατες απουσίες.

Καλά πήγε όλο αυτό. Και σε ό,τι αφορά το CAS και την πιθανή προσφυγή της ΑΕΚ εκεί, πιστεύω πως πρέπει να φύγει από το μυαλό. Να πάει η ΠΑΕ στο CAS για να τους ξεφτιλίσει και να δείξει έμπρακτα και σε διεθνές επίπεδο το ρεζιλίκι αυτής της χώρας. Αλλά για την ΑΕΚ προτεραιότητα υπάρχει πλέον στην πνευματική και αγωνιστική συγκέντρωση στο ματς με τον Ατρόμητο, όπως και σε εκείνα με ΟΦΗ και Ολυμπιακό. Μέσα στο γήπεδο, θα τους κάνει να υποφέρουν περισσότερο.

Ποδοσφαιρικό πραξικόπημα, η ΑΕΚ θα απαντήσει στο γήπεδο