MENU

Πέρασαν 12 χρόνια από την τελευταία φορά, που ο Παναθηναϊκός πήγε ως πρωτοπόρος να παίξει στο Καραϊσκάκης. Το 2011 το ντέρμπι τότε είχε τελειώσει με 1-1, αλλά ήταν πιο νωρίς το παιχνίδι. Τώρα έχουμε φθάσει σχεδόν στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και η ομάδα πάει να κάνει ένα διπλό, που θα είναι πολύ σημαντικό, διότι θα την διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας, χωρίς να την νοιάζει τι θα κάνει η ΑΕΚ. Από την άλλη το πρωτάθλημα δεν τελειώνει αύριο, απλά αυτό είναι το πρώτο από τα 13 βήματα, που πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να φθάσει πρώτος ως το τέλος.

Τα παιχνίδια αυτά τα κερδίζεις αν έχεις ψυχή, αν έχεις άντερα, συγκέντρωση και αν αποφεύγεις τα λάθη. Ο Παναθηναϊκός θα πάει στο Φάληρο να κάνει το παιχνίδι του και με αυτό το σκεπτικό παίζει σχεδόν σε όλα τα ματς από τότε, που έχει έρθει ο Γιοβάνοβιτς. Ο Παναθηναϊκός πλέον είναι η ομάδα, που θέλει σε κάθε ματς να είναι κυρίαρχος να έχει την μπάλα, να επιτεθεί και να έχει ισορροπία στις γραμμές της. Και όπως σε κάθε παιχνίδι έτσι και τώρα ο Παναθηναϊκός θα πάει για τη νίκη. Αν θα τα καταφέρει, η όχι είναι άλλο θέμα, αλλά για τη νίκη θα πάει, διότι μόνο η νίκη του εξασφαλίζει την παραμονή στην κορυφή.

Αν κάνει παιχνίδι όπως αυτό με τον Αρη στην Θεσσαλονίκη και κυρίως αν μπει στο παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμία τύχη. Για να πάρει αυτό, που θέλει ο Παναθηναϊκός αύριο πρέπει από τα πρώτα λεπτά να δείξει στον Ολυμπιακό, ότι πήγε για να πάρει το ματς και να του κόψει την φόρα, με την οποία θα προσπαθήσει να μπει.

Ο Ρούμπεν και ο Κουρμπέλης είναι δύο παίκτες-βαρόμετρο για το παιχνίδι αυτό και από την απόδοσή τους θα κριθούν πολλά. Αν είναι καλά αυτοί θα είναι καλά όλη η ομάδα. Θα είναι συμπαγής και θα βρει και τις ευκαιρίες της στην επίθεση με τους φορμαρισμένους Παλάσιος, Μαντσίνι.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ξέρουν την σημασία του αγώνα. Και οι παλαιότεροι και οι νεότεροι, δεν χρειάζεται να τους πεις τίποτα, για να καταλάβουν. Ξέρουν ότι πρέπει να μπουν μέσα να παίξουν με ψυχή, με άντερα, με συγκέντρωση, να παίξουν για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, που τους έχει στηρίξει τόσο πολύ, για την ομάδα, για το τριφύλλι και για τους ίδιους. Και φυσικά η ομάδα να μην έχει καμία σχέση με τον Παναθηναϊκό του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό, όπου δεν ήταν καλός πέρα από την αλλοίωση, που έγινε σε βάρος του.

Και το λέω αυτό, διότι συνεχίζω να διαβάζω και να ακούω παραμύθια, ότι ο Παναθηναϊκός ευνοήθηκε στο πρώτο παιχνίδι στην Λεωφόρο επειδή του δόθηκε το κανονικό και ανόητο πέναλτι που έκανε ο Πίπα με την αγκωνιά στον Ιωαννίδη και ήταν και ο λόγος, που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, δεν του το συγχώρησαν ποτέ, παρά τα όσα έλεγαν και λένε ακόμα. Η αλλοίωση στο πρώτο παιχνίδι είχε γίνει σε βάρος του Παναθηναϊκού, όταν δεν δόθηκε το καθαρό πέναλτι του Παπασταθόπουλου στον Σπόραρ, που ήταν εντός περιοχής, με τον Παπασταθόπουλο να ξεκινάει να τραβάει τον Σπόραρ εκτός περιοχής και να τον γκρεμίζει κάτω , όταν ο Σπόραρ πάταγε στην περιοχή. Αν το πέναλτι είχε δοθεί και γινόταν το 1-0 θα είχαμε άλλη βαθμολογία τώρα.

Για τον Πινέιρο πιστεύω, ότι ήταν άστοχη η επιλογή της ΚΕΔ και της ΕΠΟ να ορίσουν διαιτητή, που ευνόησε τον Ολυμπιακό  στο φετινό ματς με τον ΠΑΟΚ, όταν σαν διαιτητής στο var υπέδειξε στον διαιτητή να πάρει πίσω την απόφασή του, για το πεντακάθαρο πέναλτι που είχε δώσει και είχε γίνει πάνω στον Ολιβέιρα και τελικά το πέναλτι δεν δόθηκε. Εύχομαι και ελπίζω να μην δούμε ανάλογο έργο αύριο, αλλά η επιλογή είναι άστοχη και ανήκει στον Μπένετ και στην ΕΠΟ και σε κανέναν άλλον.

Τώρα στις ερωτήσεις που κάνουν φίλοι του Παναθηναϊκού, γιατί δεν έβγαλε ανακοίνωση ο Παναθηναϊκό για τον Πινέιρο, η απάντηση είναι ότι ο Παναθηναϊκός συνήθως φέτος δεν μιλάει με ανακοινώσεις για διαιτητές πριν τα παιχνίδια και δεν απαντάει σε ανακοινώσεις εκτός από ακραίες καταστάσεις. Τέτοια ήταν ο ορισμός Έλληνα διαιτητή(Σιδηρόπουλος) στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και όχι ξένου. Τέτοια ήταν και η θέση της ΑΕΚ, ότι η κροτίδα έπεσε 15 μέτρα μακριά από τον Μπρινιόλι και δεν έγινε και τίποτα. Αυτές οι ανακοινώσεις ήταν η εξαίρεση για έναν Παναθηναϊκό, που έχει αποφασίσει φέτος να μην συμμετέχει στην τοξικότητα, που προκαλεί πρώτος από όλους για χρόνια  ο Ολυμπιακός και ακολουθεί-δυστυχώς φέτος- η ΑΕΚ και ο Λουτσέσκου που κάθε εβδομάδα λέει ότι του έκλεψαν το κύπελλο επειδή δόθηκε το καθαρό πέναλτι πάνω στον Γκατσίνοβιτς.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έβγαλε ανακοίνωση για τον Πινέιρο ο Παναθηναϊκός, όπως δεν έβγαλε όταν προκλήθηκε από την ΑΕΚ επίσημη και μη με τα όσα λέγονταν για την διαιτησία του Καμπάκοφ στην Λεωφόρο(για τα δύο πεντακάθαρα πέναλτι), όπως δεν έβγαλε όταν προκλήθηκε από τον Ολυμπιακό επίσημο και μη που απειλούσε ότι θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα για το πέναλτι του Πίπα στον Ιωαννίδη, όπως δεν βγάζει όταν ο Λουτσέσκου λέει για κλεμμένο κύπελλο.

Στην τοξικότητα ο Παναθηναϊκός λέει όχι και αντί να πούμε ότι έτσι πρέπει να κάνουν και οι άλλοι λέμε στον Παναθηναϊκό, γιατί δεν γίνεται τοξικός σαν τους άλλους….

Με Παναθηναϊκή ψυχή, παίξτε για τον κόσμο, για την ομάδα, για εσάς!
EVENTS