Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, «η UEFA, το Πνεύμα του Σάνκλι, η Ομοσπονδία Φιλάθλων με αναπηρία του Λίβερπουλ, η Ομοσπονδία Φιλάθλων Ποδοσφαίρου και οι Ευρωπαίοι Φίλαθλοι Ποδοσφαίρου συναντήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στο Λίβερπουλ προκειμένου να έχουν μια ανοιχτή συζήτηση για τον περσινό τελικό του Champions League και τα πρόσφατα συμπεράσματα για την ανεξάρτητη έρευνα που έγινε.
Και συμπληρώνει πως «οι εκπρόσωποι των φιλάθλων εξέφρασαν τις προσδοκίες τους από την UEFA μετά την έκθεση και αναγνώρισαν την ειλικρινή απολογία του γενικού γραμματέα, Θεόδωρου Θεοδωρίδη, καθώς και τη δέσμευση για εφαρμογή των προτάσεων που έγιναν για να βελτιωθεί η ασφάλεια των φιλάθλων και η εμπειρία τους σε μελλοντικούς αγώνες».
Καταλήγοντας στην ανακοίνωση της η UEFA αναφέρει ότι «επιβεβαίωσε επίσης ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος με τους οργανισμούς φιλάθλων κατά την εφαρμογή των αλλαγών που θα γίνουν μετά την έκδοση της έκθεσης. Η UEFA σκοπεύει στο να ανακοίνώσει το πλάνο της πριν τις 8 Μαΐου».
Joint statement from @UEFA, @SpiritofShankly, @LiverpoolDSA, @WeAreTheFSA, @FansEurope: pic.twitter.com/FDbbt3z52h
— UEFA (@UEFA) February 22, 2023