MENU

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Και πριν περάσουν τρεις ημέρες το παραμύθι που ακούγαμε, ότι «η ΑΕΚ έκανε την ένσταση, όχι για να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά, αλλά για να γίνει το ματς με κανονικές συνθήκες και με τα δοκάρια στην σωστή απόσταση από τον αγωνιστικό χώρο», πήγε περίπατο. Έγινε χάρτινο, όπως χάρτινη είναι και η νίκη που θέλει να πάρει η ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο.

Με μπλογκ μου μετά το παιχνίδι του Περιστερίου, που δεν έγινε είχα πει ότι ο Παναθηναϊκός παλεύει μόνο στο γήπεδο και οι άλλοι προσπαθούν να πάρουν παιχνίδια στα χαρτιά (https://www.sdna.gr/podosfairo/1051827_panathinaikara-sto-gipedo-oi-alloi-sta-hartia). Ο Ολυμπιακός με τον Βάλνερ και η ΑΕΚ με τα δοκάρια. Και ήρθε σήμερα και η ΠΑΕ ΑΕΚ με επιβεβαίωσε πλήρως και διέψευσε τα όσα η ίδια έλεγε προς τους ρεπόρτερ, ότι... δήθεν ήθελε να παίξει το παιχνίδι με κανονικές συνθήκες.

Αν αυτό συνέβαινε, σήμερα μετά την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, η ίδια η ΑΕΚ θα έλεγε ότι δεν κάνει έφεση και θα το παίξει το παιχνίδι μόλις οριστεί. Όπως οφείλει να κάνει μία ομάδα, που χρόνια τώρα δήλωνε, ότι θέλει οι βαθμοί να κρίνονται στο γήπεδο. Αλλά φαίνεται, ότι η ΑΕΚ... ζήλεψε τον Ολυμπιακό και κάνει ακριβώς τα ίδια. Ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα του Βάλνερ, η ΑΕΚ θέλει να πάρει το πρωτάθλημα της μεζούρας.

Λες και ήμαστε τίποτα χθεσινοί μας πουλούσαν τρελίτσα δέκα ημέρες τώρα, ότι δήθεν δεν ήθελαν να παίξουν με κοντά δοκάρια. Και τώρα που τα δοκάρια είναι στην θέση τους τι κάνουν; Δεν παίζουν, όπως έλεγαν από την Δευτέρα, αλλά προσπαθούν να πάρουν το παιχνίδι στα χαρτιά. Τι φοβούνται αλήθεια. Η ομάδα τους είναι η καλύτερη στην Ελλάδα, όπως λένε παίζει διαστημικό ποδόσφαιρο, όπως λένε, ποιο είναι το πρόβλημα να πάνε στο Περιστέρι να κερδίσουν και να φύγουν;

Και δικαιώθηκε και ο Σπανός, που από την Κυριακή έλεγε, ότι απλά η ΑΕΚ ήθελε να πάρει το ματς με πρακτικές ’80. Τον δικαίωσαν και τον Σπανό, που όλοι ξέρετε, ότι χρόνια τώρα του κάνω κριτική και με έχουν ενοχλήσει κάποιες θέσεις τους ή δηλώσεις του, αλλά τα σωστά πρέπει να τα λέμε. Ε, τώρα ό,τι έλεγε την Κυριακή το βράδυ το είδαμε και στην πράξη.

Τόσα χρόνια γενιές και γενιές έχουμε μεγαλώσει γνωρίζοντας ότι ο Ολυμπιακός προσπαθεί να κερδίσει με όλους τους τρόπους, έχει πάρει πρωταθλήματα, που δεν άξιζε, πάτησε επί πτωμάτων αρκεί να πετύχει τον στόχο του. Υποτίθεται ότι η ΑΕΚ, ήταν κόντρα σε όλο αυτό και το κατηγορούσε. Και τι βλέπουμε σήμερα; Ότι γίνονται σαν και αυτούς με την διαφορά, ότι οι άλλοι το φωνάζουν και ξέρουμε ποιοι είναι, ενώ αυτοί εδώ φωνάζουν ότι θέλουν καθαρό ποδόσφαιρο και μόλις τους δίνεται η ευκαιρία κάνουν το ακριβώς αντίθετο. Και είμαι βέβαιος, ότι πολλοί φίλοι της ΑΕΚ είναι ενάντια στην έφεση, διότι δεν θέλουν να κάνουν αυτό, που κατηγορούσαν. Αλλά δεν τους ακούει κανείς.

Η σημερινή είναι μέρα περηφάνιας για όλους τους Παναθηναϊκούς. Είμαστε η μοναδική ομάδα, που δεν κάναμε, ούτε θα κάνουμε ένσταση, για να πάρουμε παιχνίδι στα χαρτιά. Είχε ευκαιρίες να το κάνει ο Παναθηναϊκός και δεν το έκανε ΠΟΤΕ. Εμείς προτιμάμε, αν χάσουμε ένα πρωτάθλημα να το χάσουμε στο γήπεδο, παρά να το πάρουμε στα χαρτιά. Και είναι ακόμα πιο γλυκό να πάρεις ένα πρωτάθλημα, που εσύ κερδίζεις στο γήπεδο και οι άλλοι παίρνουν νίκες στα χαρτιά.

Για αυτό για πολλοστή φορά θα το φωνάξω και θα το πω. Μόνο περηφάνια που είμαστε Παναθηναϊκοί. Και κάτι ακόμα, διότι μας κουνάνε και το δάκτυλο. Ο Παναθηναϊκός ποτέ δεν θα... καταντούσε να κάνει μεταγραφή τον Θωμά Μητρόπουλο και ο Παναθηναϊκός δεν ασχολήθηκε με τις εκλογές της ΕΠΟ, ούτε έτρεχε από Ένωση σε Ένωση για να τις πάρει. Όλα αυτά είναι γεγονότα, όχι παραμύθια της χαλιμάς, όπως αυτά, που μας έλεγαν αυτοί την προηγούμενη Δευτέρα και άλλα έκαναν την Τρίτη.

Τώρα και μετά από αυτή την κίνηση της ΑΕΚ πρέπει να συσπειρωθούμε όλοι γύρω από την ομάδα ακόμα πιο πολύ, για να καταφέρουμε να πάρουμε στο τέλος το πιο μάγκικο πρωτάθλημα της ιστορίας.

* Αυτό για κερασάκι από έναν φίλο Παναθηναϊκό, που μου το έστειλε:

20η αγωνιστική: πέναλτι, κόκκινη

21η αγωνιστική: ένσταση

22η αγωνιστική: 2 πέναλτι, κόκκινη.

Φθάνει ρε παιδιά, όχι άλλο πόλεμο στην ΑΕΚ!

* Από την ημέρα που δεν έγινε το ματς στο Περιστέρι και έγραψα ότι η ΑΕΚ αν θέλει να λέει ότι είναι διαφορετική πρέπει να το παίξει το ματς και να μην προσπαθήσει να το πάρει στα χαρτιά κάποιοι οπαδοί της ΑΕΚ, μου έστελναν «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα», Ρε παιδιά μην καρφώνεστε τόσο πολύ. Αυτή την φράση έλεγαν για 20 χρόνια οπαδοί του Ολυμπιακού. Ίδιοι γίνεστε παντού..

* Τελικά διαφορετικό είναι να είσαι μόνο Παναθηναϊκός. Πολλές φορές δεν χρειάζονται πολλά λόγια, για να πεις όλη την αλήθεια με μία ανακοίνωση. Και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός το είπε σήμερα με την φράση «οι παρεμβάσεις του Παναθηναϊκού υπήρξαν πάντα δημόσιες, διαφανείς και νόμιμες σε αντίθεση με άλλους οι οποίοι προβαίνουν σε μοχλεύσεις στο παρασκήνιο και σε σκοτεινές διαδρομές».

Είναι διαφορετικό να είσαι Παναθηναϊκός, θέλουν το πρωτάθλημα της μεζούρας!