MENU

Ο Αϊτόρ είναι και επίσημα πράσινος για τα επόμενα χρόνια. Η συμφωνία είναι σίγουρα για δύο χρόνια και με προϋποθέσεις θα πάμε και σε τρίτο χρόνο. Ο κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό και με αυτό τον τρόπο δόθηκε μία ηχηρή απάντηση στην προπαγάνδα, που ήθελε τον παίκτη από τον Οκτώβριο να έχει κλείσει είτε στην ΑΕΚ, είτε στον Ολυμπιακό και να έχει χαθεί για τον Παναθηναϊκό.

Τι σημασία έχει τι λέγαμε όλοι εμείς που ξέραμε από πρώτο χέρι το θέμα και πιστεύαμε ότι στο τέλος έστω και με καθυστέρηση ο Αϊτόρ θα ανανεώσει στον Παναθηναϊκό; Σημασία έχει τι λέει η προπαγάνδα μέχρι που φθάνει η ώρα του διασυρμού και οι προπαγανδιστές κρύβονται. Για μήνες διαβάζαμε και ακούγαμε διάφορα, το σίγουρο είναι ένα. Ο Παναθηναϊκός με μαεστρικές κινήσεις, χωρίς φανφάρες και μεγάλα λόγια έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει και κράτησε τον παίκτη.

Η ανανέωσή του δεν ήταν εύκολη, αφού όντως υπήρχαν ομάδες, που ήθελαν τον παίκτη και τον πλησίασαν. Έμειναν με την όρεξη όμως, πρώτον, διότι δεν έφθαναν ποτέ την προσφορά του Παναθηναϊκού και δεύτερον, διότι ο Αϊτόρ έχει βρει την ποδοσφαιρική του Ιθάκη στον Παναθηναϊκό και τον προπονητή που τον αναγέννησε. Πριν πει το οριστικό ναι ο Αϊτόρ μίλησε και με τον Αλαφούζο και με τον Γιοβάνοβιτς. Πέρα από το οικονομικό, που τον κάλυψε πλήρως κατάλαβε, ότι το πρότζεκτ της ομάδας είναι ελκυστικό με στόχο τίτλους και πορεία στην Ευρώπη και εκτίμησε πάρα πολύ τον σεβασμό με τον οποίον τον αντιμετώπισε το κλαμπ και μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Η συμφωνία ήρθε και ο Παναθηναϊκός τα βρήκε και με τον μάνατζερ του παίκτη, που ήταν το πιο δύσκολο. Όλα πήγαν καλά και ο Αϊτόρ έμεινε και τα καλύτερα έρχονται. Το καλοκαίρι θα πάρει μέρος κανονικά στην προετοιμασία και φαντασθείτε άκρες με Αϊτόρ, Μαντσίνι, Παλάσιος και τον Μπερνάρ στην μέση. Η παραμονή του Αϊτόρ, όπως και τα 3 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για τον Μαντσίνι δείχνει, ότι μπροστά είναι τα καλύτερα και είναι απόφαση της διοίκησης να είναι ο Παναθηναϊκός μόνιμα πρωταγωνιστής από εδώ και πέρα. Τα άσχημα πέρασαν.

Φεύγω από τον Αϊτόρ και πάω σε ένα άλλο θέμα. ΑΕΚ και Ολυμπιακός σαν μία ομάδα, σαν μία γραμμή είπαν ακριβώς τα ίδια για μία φάση στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Αρη. Για ένα χέρι του Παλάσιος που ήταν φάουλ και όχι πέναλτι και στη συνέχεια άλλαξε δύο φορές κατοχή η μπάλα και βγήκε και κόρνερ πριν μπει το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού. Αστείο και να το συζητάμε. Σε λίγο θα λέμε για το πλάγιο πριν το φάουλ, πριν το πλάγιο που δεν δόθηκε πριν από ένα γκολ.

Με μία φωνή όμως. Ό,τι έλεγε την Κυριακή το βράδυ ο Σπάθας και ο επίσημος Ολυμπιακός έλεγε σήμερα η ΑΕΚ. Φιλαράκια κατά του Παναθηναϊκού. Δεν μου κάνει καμία εντύπωση. Όπως έχω ξαναγράψει. Και η διαρροή για τον Μαντσίνι και άλλες πρακτικές και μεθοδεύσεις της διοίκησης της ΑΕΚ είναι ίδιες με τον Ολυμπιακό. Ακόμα και η προσπάθεια να πάρει παιχνίδι στα χαρτιά. Οπότε όταν κερδίζει ο Παναθηναϊκός σπαθένια, ματώνοντας και παίζοντας μόνο επίσημα παιχνίδια δεν το αντέχουν. Και βγάζουν και ίδιες αντιδράσεις για μία ανύπαρκτη φάση.

Από την άλλη όταν φωνάζουν για τον Παναθηναϊκό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός πάει καλά. Πάντα τέτοια παιδιά και περαστικά….

*Πεναλτιακός διαβάζαμε, ακούγαμε από τους αντιπάλους όλο αυτό το διάστημα απαξιώνοντας τις νίκες του Παναθηναϊκού και επειδή οι "πράσινοι" έπαιρναν πέναλτι που ήταν έστω και μέσω var. Κοιτάω σήμερα τα πέναλτι και τι βλέπω; 8 πέναλτι η ΑΕΚ, 7 πέναλτι  ο Παναθηναϊκός. Τι έγινε μάγκες; Εσείς που γράφατε και λέγατε πεναλτιακό τον Παναθηναϊκό τόσο καιρό, θα πείτε το ίδιο και για την ΑΕΚ, η σήμερα είναι απλά Δευτέρα;

Αϊτόρ και Παναθηναϊκός τους έκοψαν την όρεξη - Παρεούλα πάλι οι κιτρινοκόκκινοι