MENU

Η νίκη δεν ήταν το ζητούμενο σε αυτό το παιχνίδι με την Λαμία. Η νίκη ήταν το αυτονόητο. Αυτό, που ζήταγε ο Παναθηναϊκός απόψε ήταν να πάρει μία άνετη νίκη και παρά το ότι προηγήθηκε νωρίς στο σκορ με τον εξαιρετικό Κλέινχέισλερ και παρά το ότι είχε πολλές φάσεις για να βάλει και δύο και τρία γκολ πέτυχε το δεύτερο γκολ με τον Σπόραρ λίγο πριν το τέλος και έδιωξε το άγχος, που είχε κυριεύσει την ομάδα.

Και σήμερα φάνηκε ότι ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού είναι ο ίδιος ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα έχει γεμίσει με ένα απίστευτο άγχος με αποτέλεσμα η Λαμία να έχει κάνει δύο-τρεις φάσεις, στις οποίες αντέδρασε με εξαιρετικό τρόπο ο Μπρινιόλι και να μην έχει την σιγουριά, που έβγαζε σε όλο τον πρώτο γύρο όσον αφορά το ανασταλτικό κομμάτι.

Η ομάδα μπήκε πολύ δυνατά, μπήκε πολύ καλά και έβαλε το πρώτο γκολ που ήταν ένας υπέροχος συνδυασμός με την συμμετοχή των Βαγιαννίδη, Μαντσίνι τον Ιωαννίδη να κάνει μία εξαιρετική ενέργεια και να δίνει σωστά την μπάλα στον Κλέιχέισλερ και αυτός να βρίσκει δίχτυα. Από κει και πέρα περίμενε κανείς ο Παναθηναϊκός να πατήσει γκάζι να βάλει και δεύτερο και τρίτο, αλλά φάνηκε ότι τα άσχημα αποτελέσματα έχουν πληγώσει την αυτοπεποίθηση των παικτών, που έκαναν απαράδεκτα λάθη. Αποτέλεσμα ήταν ο Μπρινιόλι εκτός από το ότι είχε δύο σωτήριες επεμβάσεις, κάποιες φάσεις έπαιζε σαν μπακότερμα για να καλύπτει τις λάθος αποφάσεις των αμυντικών του.

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός μπήκε λες και νίκαγε 4-0, με λάθος νοοτροπία και με εξαίρεση μία μεγάλη ευκαιρία του Ιωαννίδη από σέντρα του Βαγιαννίδη η Λαμία είχε τον έλεγχο και δύο φάσεις για γκολ. Μόλις δέχθηκε σωστά την κόκκινη κάρτα ο Στάνκο για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Τσέριν, ο Παναθηναϊκός έγινε και πάλι κυρίαρχος και άρχισε να χάνει την μία φάση μετά την άλλη. Γκολ που δεν χάνονται και δείχνουν το πρόβλημα του γκολ. Ο Πούχατς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ο Ιωαννίδης νικήθηκε από τον Σαράνοφ, ο Βαγιαννίδης δεν βρήκε εστία, ο Τσέριν και αυτός αστόχησε, ο Μπερνάρ το ίδιο και φθάσαμε στο τέλος, όπου μπήκε το δεύτερο γκολ από σέντρα του Παλάσιος και συνεργασία Μπερνάρ, Σπόραρ με τον Σλοβένο να σκοράρει και να τελειώνει το ματς.

Το καλό νέο από την νίκη της ομάδας είναι η παρουσία των Κλέινχέισλερ, Μαντσίνι στα άκρα, όπου δημιούργησαν πολλές καταστάσεις και εμπλέκονται στο πρώτο γκολ, αλλά και ο Πούχατς όσο περνάει ο καιρός δείχνει ότι δημιουργικά μπορεί να βοηθήσει πολύ.

Ο Παναθηναϊκός με τη νίκη αυτή είναι στο γήπεδο πρώτος. Στο Περιστέρι έγιναν απίστευτα πράγματα, η ΑΕΚ ήταν φανερό, ότι δεν ήθελε να γίνει το παιχνίδι, όλως περιέργως ήξερε ότι δεν ήταν σωστή η απόσταση του δοκαριού από το έδαφος και θέλει να πάρει το ματς στα χαρτιά. Τι κάνει η ΑΕΚ; Αυτό που χρόνια έκανε ο Ολυμπιακός με τον Βάλνερ και άλλους και η ίδια τα καταδίκαζε.

Γι΄ αυτό ο Παναθηναϊκός ήταν, είναι και θα είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας, διότι πάνω από όλα θέλει οι βαθμοί να κερδίζονται στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά. Με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται ότι η ΑΕΚ θέλει να πάρει το ματς στο Περιστέρι στα χαρτιά. Ας το πάρει, θα γίνει σαν τους άλλους. Τον Παναθηναϊκό δεν θα τον φθάσετε ποτέ διότι δεν μπορείτε! Για αυτό πρέπει όλοι να νιώθουμε περήφανοι που είμαστε Παναθηναϊκοί.

Παναθηναϊκάρα στο γήπεδο, οι άλλοι στα χαρτιά!