MENU

Αναμφίβολα, εάν επιχειρήσει κάποιος να βρει τον αγωνιστικό πρωταγωνιστή της ΑΕΚ στην τρέχουσα σεζόν, δεν μπορεί να μη σταθεί στο πρόσωπο του Ορμπελίν Πινέδα. Ο Μεξικανός είναι σπάνια περίπτωση ποδοσφαιριστή, καθώς αποτελεί παράλληλα στρατηγό και εργάτη μέσα στο γήπεδο. Είναι εκείνος δηλαδή που μπορεί να κατευθύνει μαεστρικά το παιχνίδι της Ενωσης, αλλά και να μετατραπεί σε χαμάλη πολυτελείας, προκειμένου να καλυφθούν κενά.

Δεν είναι τυχαίο, πως μέχρι τώρα ο Πινέδα έχει παίξει σχεδόν στις μισές θέσεις της 11άδας: αμυντικό χαφ, κεντρικός μέσος, δεύτερος επιθετικός, δεξί και αριστερό χαφ, ακόμα και δεξί μπακ! Σε όλα ανταποκρίθηκε με εξαιρετική επιτυχία, δείχνοντας πόσο σοφή και επιτυχημένη ήταν η επιλογή του Αλμέιδα να ποντάρει πάνω του. Η πραγματικότητα είναι πως ο 27χρονος μέσος χρίστηκε ηγέτης της ΑΕΚ από τον Αργεντινό τεχνικό και τον δικαιώνει στο 100%.

Οι αριθμοί είναι απόλυτα ενδεικτικοί της κλάσης του Πινέδα και της επιδραστικότητας που εμφανίζει στο παιχνίδι της Ενωσης. Σε 23 συμμετοχές με τη φανέλα της, ο Μεξικανός σούπερ σταρ μετρά οκτώ γκολ και τρεις ασίστ. Δικαίως, μπορεί να βρισκόμαστε ακόμα στις αρχές Φεβρουαρίου, αλλά στην ΑΕΚ υπάρχουν διεργασίες για να φανεί υπό ποιες συνθήκες, ο Πινέδα θα μπορούσε να παραμείνει στα «κιτρινόμαυρα» και την επόμενη περίοδο.

Σε ανοιχτή γραμμή η ΑΕΚ με τον Πινέδα

Ως δεδομένο που πρέπει να υπάρχει στο τραπέζι είναι πως ο Πινέδα εάν και εφόσον παραμείνει στην Ελλάδα και δεν επιχειρήσει να επιστρέψει στη φημισμένη La Liga της Ισπανίας, θα το κάνει μόνο για την ΑΕΚ και τον Αλμέιδα. Βέβαια, άπαντες αντιλαμβάνονται πως δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το είχαν συνειδητοποιήσει από το καλοκαίρι, όταν η Θέλτα αξίωνε πάνω από 8 εκατ. ευρώ και έτσι υπήρξε δανεισμός, που δεν περιλαμβάνει κάποια συγκεκριμένη οψιόν αγοράς. 

Η υπόθεση παραμένει δύσκολη. Ο Πινέδα δεν κρύβει, πως θέλει να αγωνιστεί με τους καλύτερους, σε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου. Ωστόσο, είναι πλήρως αφοσιωμένος στην ΑΕΚ αυτήν την εποχή και υποχρεωμένος στον Αλμέιδα. Γι’ αυτό και δεν υπήρξε καμία κίνηση στα κελεύσματα της Θέλτα για να σπάσει το δανεισμό και να επιστρέψει. Η ΑΕΚ του έχει δώσει όσα ήθελε για να αναγεννηθεί, έπαιξε στο Μουντιάλ φορώντας τη φανέλα της και από την επόμενη σεζόν, μπορεί να προσβλέπει και σε ευρωπαϊκή πορεία.

Η ΑΕΚ όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται συνεχώς σε ανοιχτή γραμμή με την πλευρά του Πινέδα και παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις. Με μεθοδικότητα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έχει χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης που μετρά πολύ. Ωστόσο, παράλληλα ετοιμάζεται και κοιτά επιλογές που θα είναι ικανές να καλύψουν την θέση και τον πολύ κρίσιμο ρόλο που παίζει ο Μεξικανός στο στυλ παιχνιδιού της ομάδας αυτή την στιγμή, εάν δεν προκύψει τελικά συμφωνία.

ΑΕΚ: Οι δυο δρόμοι για το μέλλον του Πινέδα