MENU

Η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών, είναι κάτι που συζητείται επί χρόνια στην Super League. Έχει προταθεί πολλές φορές, πάντα υπήρχαν διαφωνούντες, ή προέκυπταν προτάσεις τελευταίας στιγμής και… πήδαγαν απ’ το καράβι. Πλέον το πράγμα έχει ωριμάσει. 

Ο σωστός καταμερισμός των εσόδων, θα διώξει τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Δημιουργώντας ένα πρωτάθλημα με πιο ισχυρούς συμμετέχοντες, που θα δίνει κίνητρα άρα θα ακυρώνει τον όρο «αδιάφορος» σε οποιαδήποτε αγωνιστική. Κυρίως όμως δε θα επιτρέπει κανενός είδους «εξάρτηση». Γιατί πάντα όταν κάποιος είναι δύσκολος οικονομικά κι ο άλλος παίρνει τα λεφτά με το… φτυάρι, η εκμετάλλευση έρχεται ως φυσιολογική συνέπεια. Ειδικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, βαρέθηκαν οι φίλαθλοι να το βλέπουν. 

Εκεί ακριβώς είναι και ένα σημείο «κλειδί». Αν παρατηρήσατε, μετά τη συνεδρίαση της Super Leagueόπου τέθηκε το θέμα της κεντρικής διαχείρισης, προέκυψαν πολλά… κοινά ρεπορτάζ, σε πολλά Μέσα κοινής… πλεύσης. Εκείνα που εκφράζουν ανοιχτά τον Ολυμπιακό και τα συμφέροντά του. 

Παντού το… συμπέρασμα ήταν ίδιο: «Ο Μαρινάκης προχωρά την κεντρική διαχείριση», «ο Μαρινάκης φέρνει την κεντρική διαχείριση». Το πόσες φορές η πλευρά του Ολυμπιακού έχει… γυρίσει το μπιφτέκι σε αυτό το θέμα, είναι δύσκολο να υπολογιστεί. Δεν είναι εκεί το θέμα. Η μαζική και κοινή γραμμή για να πειστούν οι πάντες πως ο Μαρινάκης… φέρνει χρήμα στις ομάδες μέσω κοινής διαχείρισης, έχει στόχο. 

Ποιος είναι αυτός; Να αισθανθούν οι «μικρομεσαίοι» της λίγκας πως εξαρτώνται απ’ αυτόν. Τον πρόεδρο της Super League, τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ειδικά η συγκεκριμένη ομάδα, έχει δείξει πολλά χρόνια τώρα, πως το θέμα «υποχρέωση» το εκμεταλλεύεται. Γι’ αυτό και γίνεται «μάχη» να πειστούν οι ομάδες πως κάτι τέτοιο ισχύει. 

«Υποχρέωση» σημαίνει ουσιαστικά «εξάρτηση». Από εκείνες που δίνεις το χέρι σου για χειραψία και όταν το επιστρέφεις, μετράς αν έχεις όλα σου τα δάχτυλα. Μάλιστα τα… ρεπορτάζ συνεχίστηκαν, πέραν της κεντρικής διαχείρισης. Πήγαν και στη «μάχη» που έδωσε και κερδίζει ο Μαρινάκης, για τα χρήματα του στοιχήματος. 

Άρα, διπλή υποχρέωση. Πρέπει να πειστεί κάθε σωματείο που δεν ανήκει στα εμπορικά, δημοφιλή της χώρας, πως θα έχει οικονομική δύναμη λόγω του σκριν που κάνει ο Ολυμπιακός ο οποίος θέλει να αποκομίσει και το ανάλογο όφελος. Μάλιστα η προσπάθεια είναι τόσο προφανής και ξεκάθαρη, που σε λίγο θα το λένε ευθέως. «Σας έσωσε, εσείς κοντράρετε την ομάδα του ρε αχάριστοι;». 

Το τυράκι είναι γνωστό σε όλους. Η κεντρική διαχείριση θα βοηθήσει, πρέπει να προχωρήσει. Όχι όμως ως μοχλός… εξάρτησης από κανέναν. Η κίνηση αυτή, εκεί αποσκοπεί, στο να «σβήσουν» οι όποιες «εξαρτήσεις». Αν κατορθώσει η πλευρά του Ολυμπιακού να «γεννήσει» νέες και να ισχυροποιήσει τις όποιες… καλές σχέσεις έχει, τότε το πρωτάθλημα θα έχει κατορθώσει να πνιγεί τρώγοντας το τυρί.

Μικρή λεπτομέρεια: Ο Ολυμπιακός κι ο Άρης υπέγραψαν τριετή συμβόλαια μόλις το περασμένο καλοκαίρι. Και τώρα ο Μαρινάκης ζητάει εξουσιοδότηση για κεντρική διαχείριση. Σε ένα προϊόν δηλαδή όπου τα δικαιώματα έχουν παραχωρηθεί για τρία χρόνια. Πώς θα γίνει κεντρική διαχείριση; Στα λόγια ή με τα λεφτά των άλλων 12 ΠΑΕ; Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι ο Ολυμπιακός θα μοιραστεί τα χρήματα που έχει συμφωνήσει με τις υπόλοιπες ομάδες…

Η ώρα των «μικρών», αρκεί να μην πέσουν σε «φάκα»
EVENTS