MENU

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της NOVA:

Αρχικά, στην ερώτηση σχετικά με το πώς είναι κατάσταση στην ομάδα μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Ολυμπιακό, ο Πάρντιου απάντησε: «Νιώθουμε απογοήτευση! Πιστεύουμε ότι έπρεπε να είχαμε πάρει περισσότερα από τις αναμετρήσεις αυτές. Πρέπει να λάβουμε υπόψη το κανονικό γκολ στο πρώτο παιχνίδι, που ακυρώθηκε και που θα είχε γείρει την πλάστιγγα υπέρ μας για την πρόκριση. Το δεύτερο παιχνίδι ήταν πολύ άτυχο για εμάς, γιατί είχαμε τέσσερις καθαρές ευκαιρίες να σκοράρουμε πριν το πέναλτι. Ίσως από ατυχία, ίσως από την άμυνα απελπισίας του αντιπάλου, δεν μπορέσαμε εμείς να σκοράρουμε. Ανεβάσαμε την άμυνά μας μετά το πέναλτι και στο σημείο εκείνο δεχτήκαμε το γκολ, κάτι που ήταν πιο απογοητευτικό για τους οπαδούς της ομάδας μας. Έχουμε ένα συναίσθημα μεγάλης απογοήτευσης! Η μεγαλύτερη απογοήτευση, όμως, είναι η απώλεια του Μανού Γκαρθία, με τον σοβαρό τραυματισμό του. Όλοι αισθανόμαστε άσχημα για αυτόν. Έκανε χατ τρικ την προηγούμενη εβδομάδα και τώρα τον χάνουμε. Και χάνει κι ο ίδιος τη δυνατότητα να μπορεί να δουλεύει και να βελτιώνεται κάθε ημέρα. Μεγάλη απογοήτευση για εμάς και τους φιλάθλους μας για τον αποκλεισμό, όμως, πιο πολύ είναι για τον Μανού Γκαρθία…»

Μιας κι ο λόγος για τον Μανού Γκαρθία, η συζήτηση πήγε και στην απώλεια του Μαντσίνι για τον Άρη, αλλά και στην πιθανή μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας (σ.σ. η συζήτηση έγινε πριν γίνει γνωστό ότι ο Άρης συμφώνησε με τον Λούκας Ρουπ): «.Κατ’ αρχάς η απώλεια του Μαντσίνι ήταν κάτι δυσάρεστο για εμάς. Ο τραυματισμός του Μανού χειροτέρευσε την κατάσταση. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που πρόκειται να πω. Αυτός ο σύλλογος, ο Άρης, θεωρεί τον εαυτό του και είναι μια μεγάλη ομάδα! Ο σύλλογός μας είναι τόσο μεγάλος, όπως η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός. Άλλα δεν έχουμε τις κατάλληλες υποδομές, ούτε τη χρηματοδότηση που έχουν αυτές οι ομάδες.

Έχουμε την ιστορία και το συναίσθημα. Το θέμα των μεταγραφών είναι ουσιώδες, θεμελιώδες γι’ αυτή την ομάδα. Αν σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο δεν καταφέρουμε να φέρουμε κάποιον παίκτη, θα είναι γιατί δεν έχουμε βρει τον κατάλληλο να ανεβάσει την ομάδα επίπεδο, ενώ τέσσερις μέρες απομένουν για την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου. Η επιτυχία της ομάδας τις προηγούμενες περιόδους, είχε να κάνει με την μεταγραφική ενίσχυσή της. Και έχει γίνει καλή δουλειά σε αυτό, όπως έγιναν και κάποια πράγματα, που δεν έπρεπε να γίνουν. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτή τη μεταγραφική περίοδο, να μην κάνουμε τα ίδια λάθη. Αυτό δεν είναι ένα μήνυμα που μου έδωσε ο πρόεδρος να μεταφέρω στον κόσμο, αλλά είναι αυτό που λέει η εμπειρία μου ως προπονητής».

Στην διευκρινιστική ερώτηση πόσους παίκτες χρειάζεται ο Άλαν Πάρντιου να ενισχύσουν το ρόστερ του Άρη, τόνισε: «Μπορεί να είναι ένας, μπορεί δύο, μπορεί και κανένας! Αν δεν είναι ο σωστός παίκτης, οι σωστοί παίκτες, που θα μας ανεβάσουν επίπεδο, δεν μας κάνουν».

Σε ό,τι αφορά στον ερχόμενο αγώνα με την ΑΕΚ: «Έχουμε παίξει αυτό το μήνα πολλά δύσκολα παιχνίδια. Αυτό είναι το τελευταίο δύσκολο και μετά θα έχουμε 6-7 ημέρες να προετοιμάσουμε το επόμενο. Έχουμε χάσει τον Μαντσίνι, δεν έχουμε τον Μανού, δεν θα είναι ο Καμαρά, ο Καμάτσο, ίσως και ο Οντουμπάτζο. Δεν αποτελούν δικαιολογία όλα αυτά, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Αν καταφέρουμε απέναντι στην ΑΕΚ να φτάσουμε στο επίπεδο της απόδοσης που είχαμε κόντρα στον Ολυμπιακό, έχουμε πιθανότητες υπέρ μας. Όλη η δουλειά που κάνουμε φαίνεται στην απόδοσή μας. Μας διαφεύγει το γκολ, αλλά θα έρθει κι αυτό!».

Ο Άλαν Πάρντιου μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο δεν εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου να σχολιάσει τον αγώνα και το αποτέλεσμα. Στην ερώτηση σχετικά με την απουσία του από την αίθουσα Τύπου, σχολίασε: «Είναι πολύ σημαντικό οι φίλοι της ομάδας να γνωρίζουν ότι τους σέβομαι. Ότι έχω την ευθύνη να απαντήσω τι συνέβη στο παιχνίδι. Ζήσαμε δύσκολες στιγμές, όμως, μετά τον αγώνα. Να μην πιστέψουν οι οπαδοί της ομάδας μας ότι δεν πονέσαμε για τον αποκλεισμό. Πονέσαμε πολύ γι’ αυτό! Ήμουν τόσο πληγωμένος για την όλη προσπάθεια και για το ότι δεν νικήσαμε, που δεν μπορούσα να μιλήσω».

Πάρντιου: «Μεγάλη απογοήτευση για τον αποκλεισμό, όμως, πιο μεγάλη για τον Γκαρθία…»