MENU

Ωραία ήταν στις Σέρρες. Ματς γιορτή για όλους και κυρίως για τον κόσμο της ΑΕΚ. Ανάμεσα στα πολλά καλά νέα της τρέχουσας σεζόν, είναι και αυτό το «ξύπνημα» του λαού της Ενωσης στη βόρεια Ελλάδα. Οι 5.000 που βρέθηκαν στις Σέρρες σε καθημερινή για αδιάφορο ματς κυπέλλου, είναι μια τρανή απόδειξη της αφύπνισης. Η ΑΕΚ έκανε για ακόμα μία φορά επίδειξη δύναμης, ειδικά από τη στιγμή που ο Πανσερραϊκός (μία καλοδουλεμένη ομάδα) έκανε και αυτός τις δικές του αλλαγές προκειμένου να φρεσκάρει την κατάσταση ενόψει των αγώνων που έχει.

Είναι τρομερό πως υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια, στα οποία η ΑΕΚ σε πείθει ολοένα και περισσότερο για το εύρος των επιλογών της, την ποιότητα των παικτών της και τη δυνατότητα να παίζει με τον ίδιο τρόπο ανεξαρτήτως των προσώπων που χρησιμοποιούνται. Αναλογιστείτε, πως η ΑΕΚ πήγε να παίξει στις Σέρρες με τα… δεύτερα και μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται ονόματα όπως: του Στάνκοβιτς, του Σιντιμπέ, του Τσούμπερ, του Γκατσίνοβιτς, του Μάνταλου, του Φερνάντες. 

Εργο Αλμέιδα η αλλαγή νοοτροπίας

Συγκυριακά μπορεί να πει κάποιος. Ισως. Αλλά το δεδομένο είναι πως τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, οι περισσότεροι εξ αυτών δύσκολα μπορούν να βρουν θέση στην αρχική 11άδα της ΑΕΚ. Και αυτό αναμφίβολα αποτυπώνει την πληρότητα που υπάρχει στην ομάδα. Πέρα όμως, από την ικανότητα των παικτών πρέπει να σταθούμε σε ένα ακόμα πολύ ξεχωριστό κομμάτι. Αυτό αφορά τη νοοτροπία που έχει φέρει η προσωπικότητά του Αλμέιδα.

Εκεί δηλαδή που έβλεπες μία ομάδα, που ακόμα και σε κανονικά παιχνίδια υπήρχε λάθος προσέγγιση, τώρα παίζει με πάθος, ένταση και σοβαρότητα, ακόμα και στα οικογενειακά δίπλα. Ακόμα και σ’ ένα «σβησμένο» επαναληπτικό προημιτελικό κυπέλλου κόντρα σε ομάδα μικρότερης κατηγορίας, η ΑΕΚ μπήκε με μεγάλη σοβαρότητα, με φοβερή πειθαρχία και ένταση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, στο πρώτο 25λεπτο και μέχρι να έρθει το γκολ του Μάνταλου, να παράγει συνεχώς φάσεις και συνολικά να κλείσει το παιχνίδι με τρία γκολ, με διψήφιο αριθμό τελικών και πάρα πολύ ωραίες στιγμές.

Η ΑΕΚ φαίνεται πως έχει βρει φόρμουλα για να ικανοποιεί τον κόσμο της. Σέβεται τον κάθε θεατή του αγώνα της. Οι παίκτες νιώθουν, ότι πρέπει να τιμούν τη φανέλα κάθε φορά που καλούνται να παίξουν και όλο αυτό έρχεται και «δένει» με την ποιοτική διαφορά τους, βγάζοντας την γήπεδο πάρα πολύ όμορφα πράγματα. Αυτά ήταν τα πρώτα ευχάριστα νέα, γιατί αυτά που ακολούθησαν στην πορεία, μου φαίνονται ακόμα πιο θετικά.

Το χρόνιο πρόβλημα του Αρη

Παρακολούθησα την αναμέτρηση του Άρη με τον Ολυμπιακό. Είδα τον τρόπο, με τον οποίο προκρίθηκε ο Ολυμπιακός και πιστεύω,  ότι είναι πάρα πολύ καλό νέο για την ΑΕΚ οι τρεις αναμετρήσεις που θα υπάρξουν με την ομάδα του Πειραιά τον επόμενο μήνα. Ο Άρης που έρχεται πρώτος την Κυριακή, είναι μία ομάδα που ταιριάζει γάντι στην παροιμία γύρω-γύρω μέλι και από τηγανίτα τίποτα. Μία ομάδα που κυκλοφορεί την μπάλα, που έχει τεχνίτες ποδοσφαιριστές, αλλά δεν τη βάζει στα δίχτυα με τίποτα.

Χρόνιο πρόβλημα. Από την εποχή του μπαράζ του ‘80 και όταν αγωνιζόταν ο μεγάλος Ντίνο Κούης, τα ίδια και τα ίδια. Ακούμε συνέχεια για την έλλειψη γκολτζή. Το ματς με τον Άρη θα το αναλύσουμε και τις επόμενες μέρες. Εχει ενδιαφέρον, γιατί ο Πάρντιου έχει βελτιώσει αρκετά την αμυντική εικόνα του. Βέβαια, υπάρχει ο νόμος της Νέας Φιλαδέλφειας και νομίζω πως θα είναι καθοριστικός για το παιχνίδι. Ετσι κι αλλιώς, τα πιο ωραία είναι αυτά που έρχονται στις τρεις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, δύο στη Νέα Φιλαδέλφεια και μία στο Φάληρο.

Τα ωραία με τον Ολυμπιακό

Εκεί δηλαδή, όπου η ΑΕΚ έκανε μία από τις πιο πλήρεις φετινές εμφανίσεις της. Επαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι τον αντίπαλο της και μόνο από συγκυρία και κακοτυχία δεν μπόρεσε να πάρει και τη νίκη. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που κατάφερε να κάνει μία καλή περίοδο με αυτό το τρικ του Μίτσελ για τα τρία δεκαριά, αλλά τώρα που αρχίζουν και τον διαβάζουν οι αντίπαλοι και παράλληλα παίζει με ομάδες που προβάλλουν κάποια αντίσταση, τα πράγματα δυσκολεύουν πάρα πολύ.

Δεν δουλεύει ούτε επιθετικά, έχει τεράστια προβλήματα αμυντικά. Είναι μία ομάδα που δεν έχει συνοχή και δεν έχει συνέχεια στο παιχνίδι της. Η ποδοσφαιρική λογική λέει πως η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο σε αυτές τις αναμετρήσεις. Η ποδοσφαιρική λογική λέει, ότι η ΑΕΚ πρέπει να νικήσει και μάλιστα εμφατικά τον αντίπαλο της. Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι πρέπει να υπάρχει ηρεμία ώστε να μη δοθεί καμία αφορμή και να επιτραπεί στον Αλμέιδα και τους παίκτες του, να κάνουν όσα χρειάζεται για να πάρουν τη νίκη που χρειάζεται η ΑΕΚ μετά από τόσα χρόνια αποτυχιών κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ερχεται μεταγραφή

Μέχρι να φτάσουμε εκεί βέβαια, για την ΑΕΚ υπάρχει και το ζήτημα των μεταγραφών. Η ανάγκη να φτιάξει ακόμα περισσότερο το κέφι της, να ενισχύσει τη θετική διάθεση του κόσμου και παράλληλα βέβαια να καταστήσει πανίσχυρη την ομάδα της. Πιστεύω πως θα ικανοποιηθεί. Είναι μια πίστη που στηρίζεται σε ρεπορτάζ και με οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι η ΑΕΚ αυτή την περίοδο βρίσκεται σε καλό επίπεδο επαφών με τις βασικές επιλογές που έχει για το κέντρο της άμυνας.

Θεωρώ μεγάλη υπόθεση για την ΑΕΚ να μην αφήσει καμία σκιά γύρω από την ομάδα σε μία περίοδο που τα πάντα δείχνουν να εξελίσσονται με πολύ θετικό τρόπο δεν πρέπει να υπάρξει κανένα λάθος και τίποτα που θα μπορεί να αφήνει ζητήματα για τη συνέχεια. Είναι σημαντικό να μη μείνει τίποτε ανοιχτό, γιατί είναι φανερό σε κάθε πτυχή, πως η ΑΕΚ ακόμα δεν έχει αποκτήσει τα στεγανά για να ξεπερνά τα ζητήματα της.

Το πρώτο δώρο για την ΑΕΚ ήρθε από τη Θεσσαλονίκη, έρχεται και άλλο με μεταγραφή!
EVENTS