MENU

Με έπιασε το επαναστατικό μου. Βλέμμα αγέρωχο σαν του Τσε Γκεβάρα, οργή χαραγμένη στην ψυχή μου. Κόβετε ρε αλήτες το ψωμί απ’ τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ; Σας πάει η καρδιά σε αυτόν τον τίμιο εργάτη του ποδοσφαίρου; Φίλοι μου ζητώ τη συμπαράστασή σας. Ας ενωθούμε, όλοι οι λαοί, μόνο έτσι θα βγούμε νικητές. Για να έχει ο Άγγλος ένα πιάτο χαβιάρι και μπριός στο τραπέζι του.

Τον έστειλαν οι Αιγύπτιοι. Τον πέταξαν σα στημένη λεμονόκουπα. Δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει το θεάρεστο έργο του. Μόλις μισή σεζόν, διάστημα που δε φτάνει ούτε για την προσαρμογή του. Συνυπολογίστε κάτι Χριστούγεννα κάτι γενέθλια κάτι φεστιβάλ στο Νότιγχαμ απ’ τα οποία δε γινόταν να απουσιάσει. Τί μένει; Έκριναν ως αποτυχημένο το έργο του επειδή κάτι άσχετοι διαιτητές συνεχίζουν να σφυρίζουν, κάποιοι άλλοι πήγαν σπίτι τους και μια ιστορική ομάδα θέλει να αποχωρήσει απ’ το πρωτάθλημα.

Το ποδοσφαιρικό σύστημα της Αιγύπτου δεν αντέχει άνδρες με τιμή και εργατικό ήθος, σαν τον Κλάτενμπεργκ. Παιδιά σηκωθείτε, να βγούμε στους δρόμους. Είναι ταξική πάλη. Η αριστοκρατία του ποδοσφαίρου δεν δέχεται το λαϊκό παιδί απ’ την Αγγλία. Τα ίδια έγιναν και στην Ελλάδα, γι’ αυτό είμαι έξω φρενών.

Άμεσες κινητοποιήσεις. Να παραλύσει η πρωτεύουσα, για να αισθανθούν την οργή μας. Κόβουν μισθούς, συντάξεις, ανεβαίνουν οι τιμές στα πάντα, προσευχόμαστε να μην πιάσουν κρύα και δεν μπορούμε να ζεσταθούμε. Τα δέχομαι όλα, όχι όμως και το να ακυρώνουν έτσι την προσπάθεια του εργάτη της διαιτησίας, Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Στους δρόμους αδέρφια. Στα βουνά μη σας πω. Αποκατάσταση του Μαρκ άμεσα. Ηθικά και οικονομικά. Βαγγέλη Μαρινάκη, εσύ και η λατρεμένη σου Super League, μην κοιτάτε άλλο. Στο Δ.Σ. που θα γίνει πρώτο θέμα να είναι η πρόσληψή του. Δεύτερη, τρίτη, πέμπτη, δεν έχει σημασία. Μόνο εσύ εκτίμησες την αξία του. Την εργατικότητά του. Εσύ και οι συνShopflix εταίροι σου. Όχι απλά υπεύθυνος για την επαγγελματική διαιτησία. Το ποδόσφαιρο στα χέρια αυτού του λαϊκού ήρωα.

Λευτέρη Αυγενάκη, ξέρω πως πονάς όσο κι εμείς. Διοργάνωσε άμεσα ένα τουρνουά παράκτιου σκάκι. Πέρνα και μια τροπολογία να καλυφθεί το κόστος με το 10% των χρημάτων απ’ τη φορολογία του στοιχήματος. Τα έσοδα απ’ τα εισιτήρια του λαού του Ηρακλείου που ξέρει πόσο μεγάλος πολιτικός άνδρας είσαι, θα διατεθούν για τον Μαρκ μας.

Τάκη Μπαλτάκο ως εδώ. Είσαι ο βασικός υπεύθυνος. Η δική σου στάση έκανε τους Αιγύπτιους να προβούν στην προκλητική απομάκρυνση του. Θα στα πει κι ο Βαγγέλης στην επόμενη τηλεδιάσκεψη μη σκας. Ήδη συντάσσονται οι επιστολές για τα σχετικά. Πάνε σε FIFA, UEFA, Unesco, δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Αγγλική κυβέρνηση. Η οποία άμεσα θα προβεί σε ενέργειες για να βρει θέση αρθρογράφου στον Μαρκ. Αλλά και ξεχωριστό πόστο σχολιασμού διαιτητικών αποφάσεων στα ματς της Νότιγχαμ. Πρότζεκτ κοπιαρισμένο απ’ τον Ηλία Σπάθα.

Εξοργιστικό τουλάχιστον πως η ελληνική πολιτική σκηνή, κοιμάται. Προεκλογική περίοδος και ούτε μια παράταξη δεν έχει ανακοινώσει πρόγραμμα για το θέμα Κλάτενμπεργκ. Καθίστε καλά μην τρελαθεί ο Βαγγέλης, αφήσει την Super League και τον κατεβάσει για δήμαρχο Πειραιά όταν έρθει εκείνη η ώρα. 99% θα πάρει. Το 1% δε θα μπορεί να πάει να ψηφίσει επειδή θα απουσιάζει απ’ τη χώρα για επαγγελματικούς λόγους.

Άνθρωποι πάνω απ’ όλα. Εμείς οι φίλαθλοι, ο απλός λαός θα δώσει κι εδώ τη λύση. Σε κάθε ματς Super League, πέρα απ’ την κάρτα φιλάθλου θα προβλεφθεί και «κάρτα Μαρκ». 5 ευρώ θα πληρώνει άπαξ κάθε φίλαθλος. Χρήματα που θα πάνε στον Κλατερμπεράγκο να καλύψει τη χασούρα απ’ την Αίγυπτο.

Κάτι πορτοκαλί site, κάτι διαιτητές που δεν τον εμπιστευτήκατε, κάτι περίεργοι που πήραν πίσω τη στήριξή του, θα μας βρουν μπροστά τους. Μαρκ Κλάτενμπεργκ, μείνει ήσυχος. Εγώ ο Γιάννης Αυλακιώτης δε θα επιτρέψω να σταματήσεις να πληρώνεσαι με παχυλούς μισθούς για να ξύνεσαι και να καταστρέφεις πρωταθλήματα. Άκου εκεί, αντί να του γράψουν 1-2 πυραμίδες να τις πάει δώρο στο Βρετανικό μουσείο τώρα που θα μας δώσουν τα δικά μας αρχαία, τον έδιωξαν κιόλας.

Δεν είναι τίποτα άλλο, με πιάνει σύγκρυο στην ιδέα πως θα επηρεαστεί το αγόρι και δε θα τρέξει τις εξελίξεις της επαγγελματικής διαιτησίας. Εξασφαλίστε του μια άδεια επί πληρωμή να ξεπεράσει το σοκ. Στο πόδι του ας μείνει κάποιος αξιόπιστος τεχνοκράτης της διαιτησίας να προχωρήσει το πρότζεκτ. Όποιον εγκρίνει ο ίδιος ο Μαρκ με τον πρόεδρο Βαγγέλη. Ας πούμε τον Αρετόπουλο. Να τυχαία μου ήρθε μη νομίζετε…

Αλληλεγγύη στον Μαρκ, καπιταλιστές Αιγύπτιοι του στερούν το μεροκάματο