MENU

Τα ρεπορτάζ στο εξωτερικό ανέφεραν πως ολοκληρώνεται το τυπικό σκέλος της απόκτησης του Σκάρπα απ’ τη Νότιγχαμ. Του Βραζιλιάνου που αρχικά θα έκανε δικό του ο Ολυμπιακός, εν συνεχεία τον είχε δεδομένο ως δανεικό και τελικά κλείνει στην ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη. Την άλλη… Κι άσε τους οπαδούς να περιμένουν τον MVP του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος. Μήπως θα απολογηθεί κανείς; 

Τα «ρεπορτάζ» και οι υποδείξεις προς όσους ξέρουν τι σημαίνει η λέξη, δεν μπορούν να γίνουν «έλα μωρέ, ψωμί κι αλάτι όσα είπαμε». Κανείς δεν ξεχνά την προπαγάνδα που στήθηκε γύρω απ’ το όνομα του Γκουστάβο Σκάρπα. Αυτός που κάθε μισή ώρα άλλαζε το μέρος προσγείωσής του και η ομάδα που θα αγωνίζεται. 

Το περασμένο καλοκαίρι για όσους ξεχνούν τόσο εύκολο, ο Σκάρπα έπαιζε για καιρό πρώτο θέμα στα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Ως ο παίκτης που θα λύσει το δημιουργικό πρόβλημα, αυτός που αφήνει τη Βραζιλία μόνο για τον Θρύλο. Κανένα πρόβλημα ως εδώ, ακόμη και η υπερβολή μιας μεταγραφής απόλυτα δεκτή. 

Μιας ποιας; Εκεί είναι το ζουμί της υπόθεσης. Ξαφνικά η αναχώρησή του απ’ τη Βραζιλία με προορισμό την… Ελλάδα, έγινε άφιξη στην Αγγλία. Όχι για ανεφοδιασμό του αεροσκάφους ή πτήση ανταπόκρισης. Πήγε ο άνθρωπος να κλείσει το deal με τη Νότιγχαμ. 

Οι Ολυμπιακοί έμειναν με ανοιχτό το στόμα. Αλλά η προπαγάνδα ήταν εκεί, περήφανη κι αποστομωτική. Με σοβαρά επιχειρήματα. Κορυφαίο όλων το περίφημο: «Ο Σκάρπα από τον Ιανουάριο θα παίζει στον Ολυμπιακό. Έχει σημασία το πώς;». 

Σωστά, επειδή είναι το ίδιο να αποκτήσεις εσύ έναν παίκτη για 3-4 χρόνια, με το να τον πάρει άλλο κλαμπ και να τον δανειστείς για λίγους μήνες. Τέλος πάντων, αυτό που κρατήσαμε και το κρατάμε ακόμη, είναι πως σε ένα μήνα από τώρα ο Σκάρπα θα φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού. 

Επειδή αυτό έχει σημασία άλλωστε, πως από τον Γενάρη θα αγωνίζεται στο λιμάνι, χωρίς να ενδιαφέρει το πως. Έτσι μας είπαν, έτσι θα σας λέμε συνέχεια. Κι αυτό ακριβώς θα περιμένουμε. 

Τώρα αν μεσολάβησαν κάτι δηλώσεις του Σκάρπα πως θα έφευγε απ’ τη Βραζιλία μόνο για την Premier Leagueπροκειμένου να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, δεν έγινε και τίποτα. Αν σε καμία αναφορά του δεν χρησιμοποίησε ποτέ τη λέξη «Ολυμπιακός», το ίδιο. 

Ο Ιανουάριος είναι κοντά. Εκλαμβάνουμε μόνο ως αστείες τις αναφορές περί άδειας εργασίας που τελικά μπορεί να εξασφαλίσει, άρα θα μείνει στη Νότιγχαμ. Ακόμη πιο αστεία τα «ρεπορτάζ» για τον Χάμες ή τον Φορτούνη που δεν μπορεί ο Σκάρπα να του… φάει τη θέση. 

Σε ένα μήνα από τώρα, ο ποδοσφαιριστής Γκουστάβο Σκάρπα περιμένουμε να αγωνίζεται στη Super Leagueκαι στο κύπελλο Ελλάδος με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Διαφορετικά θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη ξεφτίλα στην σύγχρονη ιστορία των ρεπορτάζ και των «διαρροών» μιας ΠΑΕ. Πολλές ΠΑΕ μοιράζουν πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται αλλά τέτοια ξεφτίλα, σε διάρκεια και μέγεθος για να εξυπηρετηθεί απλά το αφεντικό δεν έχει ξαναγίνει στον ελληνικό Τύπο.  

Ήδη υπάρχει φιάσκο με την κανονική μεταγραφή που έγινε δανεισμός. Αν ακόμη κι ο δανεισμός γίνει Σκάρπα με τη φανέλα της Νότιγχαμ, τότε όλα τα Μέσα της προπαγάνδας να έχετε πρώτο θέμα μια ρόμπα. Ξεκούμπωτη κατά προτίμηση. Να τη βλέπουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού που συνεχίζουν να πιστεύουν τα… ρεπορτάζ, ο Θεός να τα κάνει… Και μαζί να τα βλέπουν οι εκδότες που κοροϊδεύουν ξεκάθαρα πια φιλοξενώντας φόρα παρτίδα τα παραμύθια ως «προϊόν ρεπορτάζ». Τόσα ψέματα επί μήνες δεν είχε πουλήσει ποτέ κανένας. Πλέον έχουμε νέο Ολυμπιακό ρεκόρ. Γνωστό και ως Σκάρπα. 

Υπόθεση Σκάρπα: Η μεγαλύτερη ξεφτίλα στην σύγχρονη ιστορία του αθλητικού Τύπου
EVENTS