MENU

Πλέον «έχει μπει το νερό στ’ αυλάκι» για να ξεκινήσουν οι εργασίες για μία σειρά σημαντικών παρεμβάσεων προϋπολογισμού περίπου 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, που θα αλλάξουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το «κλουβί».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «agriniara.gr», πριν τις γιορτές αναμένεται να ανακοινωθεί η δημοπράτηση του έργου. Αυτό σημαίνει ότι πλέον η διαδικασία μπαίνει στην τελική ευθεία, ώστε σύντομα να ξεκινήσουν οι εργασίες στο γήπεδο.

Μάλιστα, υπήρξε επικοινωνία με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Δημήτρη Νικολακόπουλο, ο οποίος αποκάλυψε ότι μέσα στον Δεκέμβριο δημοπρατούνται τα έργα στο γήπεδο του Παναιτωλικού.

Όπως ανέφερε: 

«Σαν έργο όταν το παραλάβαμε ως μελέτη δεν είχε καμία ωριμότητα και δεν είχε κανέναν τρόπο ένταξης σε κανένα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία της περιφέρειας. Τρέξαμε όλες τις διαδικασίες για να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στις επόμενες ημέρες, μέσα στον Δεκέμβριο, το έργο θα δημοπρατηθεί και μπαίνουμε πλέον σε τροχιά υλοποίησης».

Αναμένεται λοιπόν το έργο να δημοπρατηθεί πριν τα Χριστούγεννα και έτσι η διαγωνιστική διαδικασία (προσφορές, ανάδειξη αναδόχου, ενστάσεις κλπ) αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου δύο μήνες και μετά την οριστική ανάληψη του έργου από τον ανάδοχο, θα μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες το συντομότερο δυνατό.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι Φεβρουάριο ή Μάρτιο θα γίνει το γήπεδο «εργοτάξιο», καθώς θα βρίσκεται σε εξέλιξη το πρωτάθλημα.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα με τη λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Παναιτωλικού, τέλη Μαΐου.

Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο «agriniara.gr» ο κ. Νικολακόπουλος για το πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες: «Δεν μπορούμε να βγάλουμε την ομάδα από το γήπεδό της. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι μόλις τελειώσει η σεζόν και σε συνεννόηση με την ΠΑΕ Παναιτωλικός για να ξεκινήσουν οι εργασίες».

Σχετικά με την διαδικασία που «έτρεξε» από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικολακόπουλος τόνισε ότι: «Μέλημα μας είναι να βελτιώσουμε όσο περισσότερο μπορούμε την συνεργασία με τον πρώτο βαθμό της αυτοδιοίκησης και να δείξουμε ένα πιο αθλητικό πρόσωπο. Εδώ και περίπου δύο χρόνια που έχει θεσπιστεί η Αντιπεριφέρεια Αθλητισμού στόχος μας είναι να δώσουμε στους πολίτες της δυτικής Ελλάδας τη δυνατότητα να αθλούνται σε όσο το δυνατό καλύτερες εγκαταστάσεις».

Τι αλλάζει στο γήπεδο

1. Αρχικά, θα κατασκευαστεί στέγαστρο στην μικρή κερκίδα, το άνω διάζωμα της οποίας θα επεκταθεί σε όλο το μήκος της, με αποτέλεσμα να αυξηθεί και η χωρητικότητά της.

Επίσης στην μικρή κερκίδα του γηπέδου θα κατασκευαστεί ένας πρότυπος χώρος φιλοξενίας ΑμεΑ, ενώ παράλληλα θα διαμορφωθεί και χώρος στον οποίο θα φιλοξενούνται οι φίλαθλοι φιλοξενούμενων ομάδων.

2. Θα γίνει επίσης διαμόρφωση – ανάπλαση της πρόσοψης επί της οδού Προυσιωτίσσης, με ειδικό πλέγμα στο εξωτερικό της να την αναβαθμίζει αισθητικά και λειτουργικά.

Στο πέταλο προβλέπεται ακόμη η διαμόρφωση εσωτερικού χώρου εκδηλώσεων, συνελεύσεων, συνεδρίων.

3. Στη μεγάλη κερκίδα διαμορφώνεται το μουσείο του Παναιτωλικού. Πρόκειται για έναν εκθεσιακό χώρο άρτια εξοπλισμένο (με εκθεσιακές προθήκες, ανοικτά εκθετήρια, εξοπλισμό, οπτικοακουστικά μέσα αλλά και διαδραστικές εφαρμογές).

Προτάσεις για μελλοντικές παρεμβάσεις που… θέλουν δουλειά ακόμα

Πρέπει να σημειωθεί ότι παράλληλα με όλα τα παραπάνω έργα τα οποία πλέον μπαίνουν σε στάδιο υλοποίησης, η ΠΑΕ Παναιτωλικός έχει και άλλα έργα, όπως την ανακατασκευή – αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου.

Μεταξύ άλλων, στις προτάσεις του Παναιτωλικού συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά του 19ου Νηπιαγωγείου σε άλλο χώρο, η κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία έξω από τη μεγάλη κερκίδα και η επέκταση των πεζοδρομίων της Προυσιωτίσσης για τη μετατροπή της σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας.

Αυτές είναι προτάσεις οι οποίες δεν έχουν δρομολογηθεί με οποιονδήποτε τρόπο μέχρι στιγμής και βρίσκονται πολύ μακριά από ενδεχόμενη υλοποίηση.

Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να διευκρινίζεται ότι υπάρχουν σχέδια και προτάσεις για περεταίρω αναβάθμιση ενός τόσο νευραλγικού τομέα της πόλης.

Παναιτωλικός: Τον Δεκέμβριο δημοπρατούνται τα έργα στο γήπεδο - Οι νέες αλλαγές
EVENTS