MENU

Η Super League είναι απλά ένας πολιορκιτικός κριός στην επικοινωνιακή πολιτική και πίεση που θέλει να ασκήσει ο Ολυμπιακός. Τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για να χορηγηθούν οι ομάδες που ψήφισαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη (Shopflix) ουσιαστικά ήταν ελάχιστα μπροστά σε αυτά που θεωρούσε η πλευρά του Ολυμπιακού πως θα πετύχει. 

Τα βλέπουμε ξεκάθαρα σε κάθε ζήτημα που αφορά το ποδόσφαιρο. Αρχικά με το μεροκάματο που δεν έχασε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, εν συνεχεία με τις παρεμβάσεις στην ΕΠΟ που δεν είχαν καμία σχέση με το καλό του ποδοσφαίρου και της λίγκας, αλλά αφορούσαν ξεκάθαρα τα θέλω του Ολυμπιακού. Μέχρι και στην περίφημη ανακοίνωση κατά της ΑΕΚ από το συνεταιρισμό. Εκείνη που… ξέχασε να υπογράψει ο πρόεδρος της λίγκας, λες κι αν την υπέγραφε με το συγκεκριμένο ρόλο μπορούσε να δικαιολογηθεί. 

Η επαγγελματική διαιτησία εν μέσω όλων αυτών εξελίσσεται στο πιο σύντομο ανέκδοτο. Για τον απλούστατο λόγο πως ο Κλάτενμπεργκ ετοιμάζει μια εταιρεία που θα λειτουργεί όπως θέλει ο Ολυμπιακός. Δηλαδή το προεδρείο της λίγκας αν προτιμάτε, αν και ο διαχωρισμός είναι περιττός. Σε διαφορετική περίπτωση, αντιλαμβάνεται ο καθένας πως ούτε Κλάτενμπεργκ θα υπήρχε, ούτε σύμφωνη γνώμη του Ολυμπιακού. 

Διαχρονικά η πλευρά της ΠΑΕ απ’ το λιμάνι έχει αποδείξει πως την ενδιαφέρει αποκλειστικά η δική της ατζέντα. Στο χώρο του ποδοσφαίρου οι μνήμες και τα βιώματα είναι πικρά απ’ αυτή την ιστορία. Λογικό κι επόμενο οι άλλες ομάδες να μην εμπιστεύονται καμία εταιρεία Κλάτενμπεργκ, λογικό να υπάρχει σκεπτικισμός κι απ’ την ΕΠΟ αναφορικά με ένα εξωθεσμικό πρόσωπο. 

Η κίνηση του Ολυμπιακού να αποστείλει επιστολή στην UEFA όπως αποκάλυψε το SDNA, έρχεται απλά να προστεθεί στην αλυσίδα των σπασμωδικών κινήσεων κλάψας και χωρίς καμία ουσία. Άλλωστε ακόμη περιμένουμε τα αποτελέσματα της επιστολής και της ενημέρωσης που έγινε στην UEFA αναφορικά με τη διαιτησία της Λεωφόρου κι όχι μόνο. Στα γνωστά ΜΜΕ της προπαγανδιστικής γραμμής του λιμανιού, δεν έχει αναφερθεί το παραμικρό τις τελευταίες εβδομάδες. Ή το ξέχασαν λοιπόν, ή… έφαγαν τα μούτρα τους. 

Ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, η ΠΑΕ Ολυμπιακός και το προεδρείο της λίγκας που είναι το ίδιο πράγμα, θα μπορούσαν να κάνουν μια κίνηση καλής θέλησης. Κανείς δεν εμπιστεύεται τους «ερυθρόλευκους» κι έχουν λόγους. Για αρχή λοιπόν, μπορούσαν να στείλουν σπίτι του τον Κλάτενμπεργκ. Πρόσωπο το οποίο πλην Ολυμπιακού, ουδείς έχει σε εκτίμηση. Γιατί άραγε; 

Παράλληλα, θα σταλεί κι ένα μήνυμα στην ΕΠΟ πως γίνεται βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση αναφορικά με την επαγγελματική διαιτησία. Οι εταιρίες που θα πάρουν τα λεφτά απ’ το ποσοστό των τηλεοπτικών και θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα θέλω του Άγγλου που έχει κάτω απ’ την ομπρέλα του ο Ολυμπιακός, είναι καταδικασμένες. Όχι σε αποτυχία, αλλά σε μη λειτουργία ευθύς εξαρχής. 
 

Όλα γίνονται για την εταιρεία του Κλάτενμπεργκ και το Ολυμπιακό συμφέρον