MENU

Το θέμα του Ντάνιελ Μαντσίνι ξέσπασε απ’ τη στιγμή που ο παίκτης έμεινε εκτός αποστολής για τα Γιάννινα με διοικητική απόφαση. Αποδείχθηκε πως ο ίδιος είχε κινηθεί για να ζητήσει τα χρήματα που του οφείλονταν και μόλις το έκανε, πληρώθηκε. Το γυαλί ράγισε και μένει να φανεί πότε θα φύγει και που θα πάει. Κάποια άλλη εξέλιξη θα αποτελέσει έκπληξη. 

Που θα πάει; Τα ρεπορτάζ λίγο πολύ το έδειχναν πριν κάποιο καιρό. Ολυμπιακός. Άρχισαν τα περίφημα «αρέσει στον Μίτσελ» κι απ’ τη στιγμή που ο Άρης δεν τον θέλει στις τάξεις του, γιατί να μην κάνει κίνηση. Απλά εκεί έρχεται να υψωθεί ένα σημαντικό εμπόδιο. Η κοινή γνώμη. Μία φορά έγινε, δύο, τρεις, πέντε. Πλέον δεν πείθεται και δε «μασάει» κανείς. Μπορείτε να τους κατηγορήσετε για την καχυποψία; 

Σε μια εποχή που «έσκασε» και η συνέντευξη Βαγγέλη Μάντζιου, ενώ είναι αρκετά πρόσφατη και η υπόθεση του Αμπουμπακάρ Καμαρά. Για τον οποίο τα 5 εκ. ευρώ συν ένας παίκτης για έμψυχο αντάλλαγμα, έγιναν «πολύ λιγότερα» χρήματα-έτσι λένε τα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού-και κανείς παίκτης. Κι αν ρωτήσεις τους φίλους του Άρη ποιο ήταν το κέρδος της ομάδας τους απ’ την πώληση ενός εκ των καλύτερων παικτών του την περασμένη περίοδο, λογικά θα πάρει ισάριθμες διαφορετικές απαντήσεις.

Τα πάρε-δώσε σκεπάζονται από ένα πέπλο μυστηρίου, οι εξηγήσεις κάνουν χειρότερα τα πράγματα. Όπου υπάρχουν, γιατί στην υπόθεση Ρόουζ δεν κρίθηκε σκόπιμο να απαντηθεί γιατί ένας παίκτης του Άρη πωλήθηκε ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ από τον Ολυμπιακό στην Πολωνία. 

Αυτόματα το θέμα του Ντάνιελ Μαντσίνι μετατρέπεται σε «καυτή πατάτα». Για τον Άρη αλλά και τον Ολυμπιακό. Οι φίλαθλοι, η διαμόρφωση της άποψης της κοινής γνώμης για τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ΠΑΕ, δε σηκώνουν πολλά-πολλά πλέον. Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο του δισταγμού για την ολοκλήρωση μιας μεταγραφής που σε διαφορετική περίπτωση θα είχε γίνει ήδη. 

Ήδη οι διαρροές από τον Ολυμπιακό μιλούν για παίκτη που θέλει μεν ο προπονητής, αλλά είναι πολλά τα λεφτά που θα ζητήσει ο Άρης οπότε η διαπραγμάτευση δε θα είναι απλή. 

Στον Άρη τώρα, η ομάδα έχει μείνει πίσω, ο Μαντσίνι είναι ο κορυφαίος παίκτης των τελευταίων ετών. Δε γίνεται να φύγει, να πάει κι αυτός στον Ολυμπιακό και πάλι να μην γνωρίζει κανείς τους όρους, τα κέρδη, πώς ευνοήθηκε η ομάδα της Θεσσαλονίκης. 

Η μεταγραφή μπορεί να γίνει. Το παρελθόν της «σχέσης» των δύο ΠΑΕ, έχει δείξει πως λίγο ενδιαφέρονται για το αίσθημα της κοινής γνώμης. 

Μην ξεχνάτε και κάτι άλλο. Ο Μαντσίνι είναι απ’ τα σημαντικότερα μέλη του καλύτερου ρόστερ στην ιστορία του Άρη, όπως είχε ανακοινωθεί στην αρχή της σεζόν. Δε θα είναι κάπως να πωληθεί σε μια ΠΑΕ ανταγωνιστική; Πάλι ο Άρης προσδιόρισε έτσι τον Ολυμπιακό, όταν έκανε λόγο για κυνήγι των εγχώριων τίτλων φέτος. 

Το πρωτάθλημα με τη διαφορά που έχει δημιουργηθεί, μοιάζει μακριά για τους Θεσσαλονικείς, αλλά για τα «καλά» ευρωπαϊκά εισιτήρια απέχει μόλις 4 βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Το κύπελλο είναι ακόμη ορθάνοιχτος στόχος. Απλά αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις, ο Άρης για να προχωρήσει θα πρέπει να αποκλείσει τον Ολυμπιακό. Πώς θα δει ο κόσμος την ενίσχυση του αντιπάλου που πρέπει να νικήσει η ομάδα του για να φτάσει σε έναν τίτλο μετά από 53 ολόκληρα χρόνια; 

Η καυτή πατάτα του Μαντσίνι καίει πολλούς