MENU
:root { --competition-primary-color:#8a1538 ; --competition-secondary-color:#3f071d; --competition-solid-color:#3f071d; }
FIFA WORLD CUP 2022

«Δεν είναι τυχαίο. Είναι επίτηδες. Είναι μέρος της κουλτούρας τους, έτσι παίζουν. Δουλεύουν τον διαιτητή, τον επόπτη και τον 4ο διαιτητή. Σε κάνουν να χάσεις τη συγκέντρωσή σου», σχολίασε ο Κλίνσμαν, μιλώντας στο BBC.

Οι δηλώσεις αυτές, έκαναν τον προπονητή του Ιράν, Κάρλος Κεϊρόζ, να απαντήσει στον Κλίνσμαν, με ανάρτηση στο Twitter: «Αυτές οι παρατηρήσεις για τον ιρανικό πολιτισμό, την εθνική ομάδα και τους παίκτες μου, είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο».

Και η ομοσπονδία του Ιράν, αντέδρασε έντονα, αναφέροντας χαρακτηριστικά σε σχετικό δελτίο Τύπου: «Ταυτόχρονα με διάφορες ατυχείς σκέψεις σχετικά με την εθνική ομάδα του Ιράν και την προπονητική της, ο κ. Κλίνσμαν εξέδωσε κρίσεις για τον ιρανικό πολιτισμό. Η Ιρανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει ήδη ζητήσει διευκρινίσεις από τη FIFA και ζήτησε την συγγνώμη και την παραίτηση του κ. Κλίνσμαν από την ομάδα τεχνικής μελέτης της FIFA».

Η Ομάδα Τεχνικής Μελέτης (TSG), υπό τον Γάλλο, Αρσέν Βενγκέρ, είναι υπεύθυνη για την ανάλυση όλων των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου και την παροχή εκθέσεων σχετικά με τις βασικές τάσεις παιχνιδιού και τακτικής.

Η Ιρανική Ομοσπονδία κάλεσε επίσης τον Κλίνσμαν, «να επισκεφθεί» το προπονητικό στρατόπεδο «Team Melli» στο Κατάρ, προκειμένου να έχει «μια ανάγνωση της αρχαίας περσικής Ιστορίας και των αξιών του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού».

Μάλιστα, προσθέτει με αρκετή δόση ειρωνεία, πως «υπόσχεται ότι ως Γερμανός, ο κ. Κλίνσμαν δεν θα... δικασθεί για το πιο επαίσχυντο επεισόδιο στην Ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν η Δυτική Γερμανία και η Αυστρία είχαν κανονίσει ένα αποτέλεσμα» το 1982, αλλά ούτε για τις περίφημες θεαματικές... βουτιές», ούτε «για οποιοδήποτε πολιτικό ή ιστορικό θέμα που συνδέεται με την χώρα του».

Μουντιάλ 2022: Γιατί Κεϊρόζ και Ιράν ζήτησαν την παραίτηση του Γιούργκεν Κλίνσμαν