MENU

Οι τελευταίοι μήνες του στον Ολυμπιακό, στεναχώρησαν τους πάντες. Οι ποδοσφαιρόφιλοι είχαν εκτιμήσει το γεγονός πως ο Πέδρο Μαρτίνς ξέχωρα απ’ το περιβάλλον στο οποίο βρισκόταν, κρατούσε χαρακτήρα, δεν παραδόθηκε στον άκρατο Ολυμπιακισμό. 

Δυστυχώς περίπου ένα χρόνο πριν, άρχισε κι αυτός να παραδίνεται σε όσα πρεσβεύει ο Ολυμπιακός. Ειδικά το συγκεκριμένο διάστημα, όταν κι εκτοξεύτηκε η πολεμική, η πόλωση και η τοξικότητα. Βουτώντας στη δικαιολογία, την αδικαιολόγητη ένταση, την ασέβεια στους αντιπάλους μην αναγνωρίζοντας πως κάποιες φορές έστω, η ομάδα του ήταν χειρότερη και γι’ αυτό δεν πήρε αποτέλεσμα. 

Ο Πορτογάλος δε βοηθήθηκε στο ελάχιστο επειδή έγινε περισσότερο γαύρος παρά επαγγελματίας. Πετάχτηκε πρώτος-πρώτος σα… στυμμένη λεμονόκουπα, φορτωμένος κάθε «αμαρτία». 

Πέρασαν μήνες, βρήκε την επόμενη ομάδα του και πλέον άνοιξε το στόμα του. Δεν είπε πολλά. Λίγα. Χωρίς μπηχτές και χωρίς «βαριά» λόγια. Απλά επιτέλους είπε αλήθειες. Εκείνες που διαπιστώνουν οι πάντες, πέραν της προπαγάνδας του λιμανιού. Εκείνες που θέλει να αποκρύψει πάση θυσία ο Ολυμπιακός, ανεβάζοντας τους τόνους για πράγματα που έχουν συμβεί μόνο στη φαντασία των εμπνευστών τους. 

Τί είπε ο Μαρτίνς; Πως τα πάντα άλλαξαν στην ΠΑΕ του λιμανιού από τον Γενάρη του 2022. Τότε δηλαδή που άρχισε να λειτουργεί το τωρινό σύστημα διοίκησης. Παραμερίζοντας τους ανθρώπους που είχαν βοηθήσει ποδοσφαιρικά και διοικητικά, για να έρθουν επιτυχίες στο χορτάρι και πολλά έσοδα στα ταμεία. Αφήνοντας να… χορεύουν οι τοξικοί, οι τραμπούκοι, εκείνοι που θεωρούν πως το ποδόσφαιρο παίζεται κάνοντας δηλώσεις σε ένα μικρόφωνο και προκαλώντας τους πάντες. 

«Ο Ολυμπιακός άλλαξε πολλά τον Γενάρη του 2022. Η φιλοσοφία του, η ταυτότητά του και γενικά τα πάντα διότι άλλαξαν πρόσωπα στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός που ήξερα είχε αλλάξει και δυστυχώς μετά ήρθε αυτό το αποτέλεσμα.

Tα δεδομένα στην ομάδα φέτος ήταν διαφορετικά».

Τα ακριβή λόγια του Μαρτίνς. Ο Ολυμπιακός άλλαξε ταυτότητα. Εκείνη που κρυβόταν καλά τα προηγούμενα χρόνια παραμονής του Πορτογάλου στο κλαμπ. Βγήκε στην… επιφάνεια ξανά, με τα γνωστά αποτελέσματα. 

Θα μπει κι αυτός στο στόχαστρο της προπαγάνδας, θα αναφερθούν τα λάθη του και η ασέβειά του προς την διοίκηση που τον στήριξη. Πώς τον στήριξε; Μη επενδύοντας τα 50 εκ. ευρώ που όπως είπε ο ίδιος ο Πορτογάλος μπήκαν στα ταμεία της ομάδας του λιμανιού από πωλήσεις όσο ο ίδιος ήταν εκεί. 

Κάπως έτσι ήρθαν για 2-3 μήνες ο Βρσάλικο, ο Μαρσέλο. Κάπως έτσι υπήρξε η δυνατότητα να αποκτηθεί δανεικός ο Χάμες, με την ομάδα του στο Κατάρ να «καίγεται» να τον διώξει και τον ίδιο να έχει ξεμείνει χωρίς άλλη Ευρωπαϊκή επιλογή. 

Οι αλήθειες πάντα φανερώνονται. Αργά ή γρήγορα. Οι αλήθειες είναι αυτές που είπε τώρα ο Μαρτίνς κι όχι εκείνα που ανέφερε περί διαιτησίας και λίγων καθυστερήσεων σε αναμετρήσεις. Οι αλήθειες είναι όσα λέγονται τώρα για τον Βρσάλικο ή τον Μαρσέλο. Αλήθεια είναι ο τρόπος που έφυγε ο Μανωλάς. 

Όποιος θέλει μπορεί να συνεχίσει να πιστεύει την προπαγάνδα. Μιας ΠΑΕ που άλλαξε προς το χειρότερο αφού έφυγαν σημαντικά στελέχη της, πήρε τον λάθος δρόμο και εμφάνισε εκ νέου την ταυτότητά της που κανείς δεν ήθελε να βλέπει. Από τους ίδιους τους Ολυμπιακούς που αντιστέκονται στην προβατοποίηση και τα «πετάει ο γάιδαρος; Πετάει». Όσοι διαφωνείτε, τα παράπονά σας στον Πέδρο Μαρτίνς. 

Ο Πέδρο Μαρτίνς ήρθε να μας δείξει πως η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί για πάντα