MENU

Βρσάλικο… είχαμε. Ήρθε Ιούλιο, απ’ τον Αύγουστο ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να τον διώξει. Δεν τα κατάφερε τότε, τα κατάφερε τώρα. Με «φιλικό» διαζύγιο. Δηλαδή πήρε κάποια χρήματα, δεν τους έκανε τη ζωή δύσκολη ζητώντας περισσότερα απ’ αυτά που προέβλεπε το συμβόλαιό του. Γι’ αυτό και είναι «φίλος» ο Κροάτης. 

Πρόκειται για μεταγραφή «που άλλαζε τις ισορροπίες», «μόνο ο Θρύλος μπορεί να κάνει τέτοιες κινήσεις στην Ελλάδα» κι άλλα τέτοια πανηγυρικά, προπαγανδιστικά. 

Όσοι επέμεναν πως ο παίκτης δεν έχει βρει ομάδα παρότι ελεύθερος λόγω των προβλημάτων τραυματισμού που «βγάζει», ήταν οι… κακοί. 

«Αφήστε τους άλλους να παίζουν με τον Λύρατζη, τον Κότσιρα ναι τον Ρότα». Τρία ελληνόπουλα, και οι τρεις ήταν καλύτεροι του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή που έφερε για… εν ενεργεία ο Ολυμπιακός. 

Σε λίγες μέρες θα έχουμε την ίδια πάνω-κάτω εξέλιξη και με τον Μαρσέλο. Εκείνον που μαζεύτηκαν 27 χιλιάδες για να πανηγυρίσουν τον ερχομό του πριν από 2,5 μήνες περίπου. Εκείνον που κατέβασε τον Βαγγέλη Μαρινάκη στα αποδυτήρια για τις φωτογραφίες και τα βίντεο, τον έβαλε στο κέντρο του γηπέδου να μιλήσει στον κόσμο και ξεπούλησε αποκριάτικες περούκες. Όταν κάνεις την ομάδα τσίρκο, οι περούκες είναι απαραίτητο αξεσουάρ. 

Τα εκατομμύρια των followers τελικά δεν αποτελούν εχέγγυο επιτυχίας μιας μεταγραφής. Αν ο Βρσάλικο είναι το ορεκτικό του φιάσκου, ο Μαρσέλο θα αποτελέσει το κυρίως πιάτο. Για επιδόρπιο θα έρθουν κάτι Κούντε, κάτι «σπασίματα» δανεισμού Σαμασέκου που «μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να φέρει». 

Πλήρες το μενού της απόλυτης μεταγραφικής αποτυχίας. 

Ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού θεωρητικά θα ήταν η διαφήμισή του στο εξωτερικό. Τα «δυνατά» ονόματα που αποκτήθηκαν, αυτοί που θα γίνονταν πόλος έλξης ενδιαφέροντος απ’ όλο τον πλανήτη. Τελικά κάτι τέτοιο θα συμβεί, όμως για λόγους δυσφήμησης κι όχι διαφήμισης. 

Από τη Μαδρίτη μέχρι το Ζάγκρεμπ θα γελάνε με την υπόθεση Βρσάλικο. Απ’ το Ρίο μέχρι το Κατάρ θα συζητιέται πώς βγήκε… άχρηστος ο Μαρσέλο, μετά από ούτε τρεις μήνες παρουσίας στον Ολυμπιακό και 121 αγωνιστικά λεπτά. 

Η κατρακύλα του Ολυμπιακού δεν έχει να κάνει μόνο με τα αποτελέσματά του εκτός των συνόρων. Αφορά κυρίως τη συμπεριφορά του απέναντι σε ποδοσφαιριστές που ξεπερνούν τον ίδιο το σύλλογο του λιμανιού. 

Η διοίκηση, οι συμβουλάτορες της ιδιοκτησίας μετά την αποχώρηση στελεχών που καθόριζαν τις μεταγραφές, τα έκαναν σαλάτα. Άνοιξαν πληγές που δύσκολα θα κλείσουν. Δημιουργώντας την απόλυτη σεζόν παράδειγμα προς αποφυγή για κάθε σοβαρό ποδοσφαιρικό σωματείο. 

«Διαφήμιση» για τον Ολυμπιακό, συζητιέται σε όλη την Ευρώπη για τα μπαμ και μπουμ!
EVENTS