MENU

Πέρασαν 24ώρα από την ιστορική βραδιά των εγκαινίων. Πέρασαν δύο 24ώρα και ακόμα κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί, να πιστέψει, πως όσα βιώνει δεν είναι ένα όνειρο, ένα όμορφο παραμύθι που κάποιος διηγείται, αλλά η πραγματικότητα. Και είναι ακόμα πιο σπουδαίο, πως όλο αυτό είναι απλά η αρχή της νέας ζωής κάθε ΑΕΚτζή. Από εδώ και πέρα, όλα θα είναι διαφορετικά. Οσοι είχαν την ευλογία να βρεθούν στα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Παρασκευής, όσοι δεν… ξεκολλούν από την περιοχή εδώ και 24ώρα, μπορούν να το επιβεβαιώσουν απόλυτα. Οι υπόλοιποι, παίρνουν σειρά άμεσα.

Η ΑΕΚ άλλαξε επίπεδο. Το διαπιστώνει εύκολα κάποιος βλέποντας τις χαμογελαστές φάτσες, τις αγκαλιές και τα ανταμώματα φίλων από το παρελθόν. Θαρρείς και επέστρεψαν στην πατρίδα τους. Γιατί τα Φιλαδέλφεια είναι μια πατρίδα μέσα στην πατρίδα για τους φίλους της ΑΕΚ. Μπορεί να μην είναι η ομάδα της πόλης, αλλά εκεί βρήκαν το αποκούμπι τους, τη δική τους γωνιά όταν πήραν το δρόμο του ξεριζωμού και έζησαν την προσφυγιά.

Οι «πατριάρχες» της ΑΕΚ

Οσα έγιναν την Παρασκευή, αποτελούν ορόσημο στην κοινωνία της ΑΕΚ. Αλλά είναι και μια τεράστια δικαίωση για τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Διότι, αυτό που πέτυχε, φέρει σχεδόν αποκλειστικά τη σφραγίδα του. Δεν χρειάζεται να λέμε πολλές φιοριτούρες. Εάν δεν ήταν αυτός, δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό το θαύμα. Και είναι δεδομένο, πως ήδη η ιστορία έχει κατατάξει τον Μελισσανίδη ψηλά. Στην κορυφή, μαζί με τους «πατριάρχες» Σπανούδη, Γκούμα και Μπάρλο.

Ο Μελισσανίδης έχει δώσει πολλά στην ΑΕΚ και το ξέρουν άπαντες. Δέχεται την πιο αυστηρή και σκληρή κριτική, ακριβώς επειδή οι προσδοκίες που υπάρχουν από αυτόν και τη διοίκηση του, είναι τεράστιες. Στην ΑΕΚ έχει δώσει πολλά. Τον «ναό» πρώτιστα, πρωταθλήματα στην πρώτη και στη νυν θητεία του. Προσέφερε πρωτοφανή για τα δεδομένα της ΑΕΚ διοικητική σταθερότητα και ηρεμία. Ισως δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά είναι η πρώτη φορά που κλείνει δεκαετία με την ίδια διοίκηση. 

Ο Μελισσανίδης νίκησε το ανίκητο

Ο Μελισσανίδης κλήθηκε να νικήσει το ανίκητο. Εκείνος μίλησε για εμπόδια που έμοιαζαν ανυπέρβλητα. Ισχύουν όλα. Στην ουσία υποσχέθηκε πως θα φτιάξει από το μηδέν τα πάντα. Κι αυτό έκανε. Ανέλαβε την ΑΕΚ όταν ουσιαστικά δεν υπήρχε, όταν είχε τρυπήσει τον πάτο του βαρελιού με τον αγωνιστικό υποβιβασμό. Δικαίως μίλησε για επανίδρυση της ΑΕΚ. Διότι, όσα συνέβησαν από το 2013 μέχρι και σήμερα που απολαμβάνουμε αυτό το μεγαλείο, είναι ουσιαστικά η πορεία που υπήρξε και στην ίδρυση του 1924. Με σύγχρονο ξεριζωμό και μια βαθιά προσφυγιά, που μας άγγιξε όλους. 

Στο πέρασμα των ετών, μέσα από πολλά λάθη και παραλείψεις που υπήρξαν, το πρόσημο είναι αναμφίβολα θετικό. Η ΑΕΚ έχει της γήπεδο, έχει το δικό της υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο που συνεχώς εξελίσσεται, διαθέτει γραφεία που κάνουν την ΑΕΚ να λάμπει ως εικόνα προς τα έξω. Εκανε πορεία στο Europa League, καταγράφοντας ιστορικό αήττητο 14 αγώνων στην Ευρώπη γενικά, ενώ το αποκορύφωμα των επιτυχιών της ήταν η επιστροφή στο Champions League. 

Ο κορυφαίος των κορυφαίων

Υπήρξαν και αποτυχίες. Ετσι είναι στο ποδόσφαιρο, ειδικά όταν είναι κανονικό και δεν αφορά όρους «παράγκας» όπως βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Δεν έφταιγαν μόνο οι άλλοι, αλλά και η ίδια η ΑΕΚ. Κάποιες επιλογές του Μελισσανίδη αποδείχθηκαν κατώτερες των προσδοκιών. Αλλά αυτό δεν αλλοιώνει την ουσία, πως η ΑΕΚ ξέφυγε. Είναι σε επίπεδα που δεν μπορούσε να αναλογιστεί στη μαυρίλα που βίωνε το 2013, όταν άλλοι έκλαιγαν, άλλοι κοιτάζονταν αμήχανα και άλλοι έτρεμαν γι’ αυτό που θα ερχόταν.

Η αποθέωση που βίωσε το βράδυ της Παρασκευής ο Μελισσανίδης, είναι απόλυτα αναμενόμενη και εύλογη. Ο Μελισσανίδης πλέον μπορεί να χαρακτηρισθεί ο κορυφαίος των κορυφαίων από τους παράγοντες της. Και ξέρετε, είναι σπουδαίο και καταλαβαίνεις πολλά για όσα συμβαίνουν, όταν βλέπεις τη λύσσα με την οποία «πολεμούν» την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη ακόμα και τώρα. Το κόμπλεξ που βγάζουν, τους απίθανους που προσπαθούν να προβάλουν για να εμφανίσουν δήθεν προβλήματα. Περιμένετε λίγο ακόμα. Μόλις άρχισε…

Η ιστορία της ΑΕΚ κατέταξε ήδη τον Μελισσανίδη!
EVENTS