MENU

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την αρθρογραφία των σημερινών αθλητικών εφημερίδων...

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ - ΩΡΑ

Το μέλλον ανήκει στην ΑΕΚ. Όσα ζήσαμε οι ευλογημένοι που βρεθήκαμε στα Φιλαδέλφεια, όσοι είδαν μέσα από την τηλεοπτική κάλυψη και όσα έδειξαν οι ιστοσελίδες, είναι απλά η αρχή. Η ΑΕΚ μπαίνει σε μία νέα εποχή. Η ΑΕΚ βρίσκει ξανά το σπίτι της. Το έβλεπες, το αισθανόσουν, όταν γυρνούσες στους δρόμους γύρω από το «ναό». Έβλεπες ανθρώπους όλων των ηλικιών και των φύλων να είναι χαμογελαστοί. Ήταν η χαρά τους. Η χαρά όλης της ΑΕΚ και σε αυτή την γιορτή δεν χωρούν θλιμμένοι.

Η ΑΕΚ αλλάζει επίπεδο και θα το διαπιστώσει αρχής γενομένης από το ματς της Δευτέρας με τον Ιωνικό. Αναλογιστείτε πως θα αισθάνθηκε κάποιος παίκτης βλέποντας τις εξέδρες να κατακλύζονται από κόσμο και να κρέμεται ο κόσμος σαν τσαμπιά, περιμένοντας την στιγμή που θα δουν ξανά τους ήρωες με τα κίτρινα και τα μαύρα. Το πρώτο βήμα έγινε, έρχονται και τα καλύτερα. Μείνετε ενωμένοι και θα ζήσουμε τις επόμενες στιγμές δόξας της ΑΕΚ.

ΑΛΕΞΗΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ - ΦΩΣ

Ιστορική η χθεσινή μέρα για την ΑΕΚ. Καταλαβαίνουμε απόλυτα το ξέσπασμα και την συναισθηματική φόρτιση του κόσμου της, που περίμενε δύο δεκαετίες να επιστρέφει στη Ν.Φιλαδέλφεια. Ήταν πολλά τα 19 χρόνια... Εκεί είναι το σπίτι της, εκεί χτυπά η καρδιά της! Το ΟΑΚΑ ήταν ένα «ξένο» γήπεδο, ένα αποκρουστικό γήπεδο, ένα... αφιλόξενο γήπεδο ακόμα και για τον εκάστοτε γηπεδούχο.

Αν σταθούμε καθαρά στις εικόνες που είδαμε χθες στους τηλεοπτικούς δέκτες, τότε κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το νέο γήπεδο είναι ικανό να δώσει ώθηση στην ΑΕΚ. Προφανώς και τα γκολ δεν θα τα βάζουν ούτε οι οπαδοί ούτε τα... καθίσματα. Όπως και να έχει, όμως, όταν μία ομάδα αποκτάει το δικό της σπίτι, της προσφέρει έξτρα δύναμη για να προχωρήσει. Ή έστω να θέσει τις βάσεις για την περαιτέρω αγωνιστική της βελτίωση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΑΚΗΣ - SPORTDAY

Ήταν πολλοί οπαδοί της ΑΕΚ που έμπαιναν στο νέο γήπεδο με δάκρυα στα μάτια. Το δυνατό συναίσθημα που τους τα προκάλεσε είναι σεβαστό, είναι ιερό. Ταυτίζεται με προσωπικές αναμνήσεις, με ιστορίες, με αφηγήσεις, με γέλια και με κλάματα. Υπάρχουν πράγματα που δεν χρειάζεται να τα υπεραναλύουμε, να τα αντικειμενικοποιούμε.

Χθες το βράδυ, εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί της «Ένωσης» αγαλλίασαν και συγκινήθηκαν διότι μετά από δέκα εννέα χρόνια η ομάδα τους αποκτά και πάλι στέγη και μάλιστα σε ένα γήπεδο που δημιουργήθηκε για να θυμίζει την ιστορία, την καταγωγή και την πορεία του συλλόγου μέσα στα χρόνια. Οι οπαδοί βίωσαν την έλλειψη γηπέδου για τόσα χρόνια ως έναν νέο ξεριζωμό. Ταύτισαν την έλλειψη του ως καταστροφή που τους οδήγησε να μην έχουν γηπεδική πατρίδα. Οι αντιστοιχήσεις είναι σαφείς και προέκυψαν συνειρμικά, ειδικά για τους οπαδούς που οι πρόγονοι τους έφτασαν ξεριζωμένοι στην Ελλάδα πριν από εκατό χρόνια.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΚΑΣ - FORZA

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, κάτι που είχε έτοιμο εδώ και καιρό απλά λειτούργησε πάλι λίγο κουτοπόνηρα. Στον Πειραιά, περίμεναν βλέπετε να μη τραβήξει ο Κοτάρσκι για να ανακοινώσουν Πασχαλάκη και να δημιουργηθεί εσωτερικό θέμα. Τελικά, μάλλον θα δημιουργηθεί σε αυτούς στη πρώτη ζεμπεκιά. Η ωμή πραγματικότητα, είναι πως ο ΠΑΟΚ επέλεξε να αφήσει έναν τερματοφύλακα που δεν είχε τα σύγχρονα χαρακτηριστικά και να πάρει έναν άλλο που τα έχει. Ο ΠΑΟΚ κοίταξε μπροστά, ο Ολυμπιακός πίσω.

TO ΣΤΡΑΓΑΛΙ - FORZA

Επειδή εδώ και μήνες ασχολούμεθα με την επαγγελματική διαιτησία, η οποία σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να καθιερωθεί στη φετινή σεζόν, θα προσθέσουμε πως η προοπτική είναι να γίνουν συζητήσεις, με επικεφαλής της επιτροπής τον αρχιδιαιτητή Μπένετ, που θα κάνει την σχετική εισήγηση στην ΕΠΟ. Και η Ομοσπονδία, φυσικά, θα έχει τον πρώτο λόγο και δεν πρόκειται να επιτρέψει να την καπελώσει η Σούπερ Λίγκα και ο αποπεμφθείς αρχιδιαιτητής Κλάτενμπεργκ, που καίτοι βρίσκεται στο Κάιρο, κάνει όνειρα να λειτουργεί από την Αίγυπτο την επαγγελματική διαιτησία στην Ελλάδα. Και μ' αυτά τα όνειρα θα μείνει, παρά τη στήριξη του προέδρου του Ολυμπιακού.

NEA ΚΡΗΤΗ

Πιο διχαστική πολιτική δεν μπορεί να βρει κανείς στο παγκόσμιο δημοκρατικό στερέωμα, από αυτή που ασκεί ο Έλληνας υφυπουργός αθλητισμού στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, με εντελώς μάλιστα, ανερμάτιστο τρόπο. Επιζήμια πολιτική συμπεριφορά, που ξεπερνά τα προσωνύμια του νωπού παρελθόντος της πανδημίας... Μπροστά σε αυτή την παρωδία που παίζεται σαν από ράμπα κουκλοθέατρου, από την πολιτική σκηνή, η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ αποφάσισε ορθώς, την διακοπή όλων ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου. Μονόδρομος αξιοπρέπειας και δικαιωμάτων του ποδοσφαιρικού αγαθού, η προϋπόθεση για την έναρξη/επανέναρξή τους, είναι να τροποποιηθεί ο νόμος και να αποσυρθούν από αυτόν οι κυρώσεις στα ερασιτεχνικά σωματεία που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Ειδικότερα η απαγόρευση πρωταθλήματα και η απαγόρευση χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στο δημόσιο.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ - LIVESPORT

Με καθαρά ποδοσφαιρικούς όρους, οι δύο αντίπαλοι θα αγωνιστούν στην Τούμπα αύριο ως ισότιμοι. Η μάχη τους θα είναι αμφίρροπη και θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Είναι σημαντική κατάκτηση για τον Παναθηναικό του Γιοβάνοβιτς να πηγαίνει σε κάθε έδρα και να μην φοβάται. Φυσικά, το μεγαλύτερο κέρδος θα είναι όταν αρχίσει να εμπνέει φόβο, όπως συνέβαινε κάποτε με το Τριφύλλι.

Πόση σημασία έχει η ψυχολογία, αρκεί να θυμηθούμε ένα περιστατικό: πώς διαχειρίστηκαν οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς το προβάδισμά τους πέρσι στην Τούμπα. Μετά το γκολ του Παλάσιος, οι πράσινοι αντί να κυριαρχήσουν, λειτούργησαν φοβικά και επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να τους κλείσουν στα καρέ τους και εν τέλει να ανατρέψει το σκορ.

Έκτοτε, η πρόοδος τους ήταν τεράστια και φάνηκε στα αποτελέσματά τους. Και σίγουρα θα τους είναι πολύ χρήσιμη ώστε να φύγουν αλώβητοι αύριο από το ίδιο γήπεδο!

ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ - METROSPORT

Το κυρίως ζητούμενο δεν είναι τι θα δείξει ο ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό, αλλά τι θα δείξει στον εαυτό του. Είναι το πόσο καλά μπορεί να παίξει και το αν μπορεί να πάρει τη νίκη για να πειστούν οι παίκτες του ότι, ταυτόχρονο με το "χτίσιμο" της νέας ομάδας, υπάρχουν οι δυνατότητες να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν τον τίτλο. Γιατί, κακά τα ψέματα. Όλοι τους στηρίζουν, όλοι έχουν τη διάθεση να γεμίζουν σε κάθε αγώνα την Τούμπα, όλοι θέλουν να στηρίξουν τους πιτσιρικάδες του νέου πρότζεκτ, αλλά ελάχιστοι πιστεύουν στον τίτλο, τουλάχιστον για τη φετινή σεζόν. Και μέσα σ' αυτό το περιβάλλον, φυσιολογικό είναι να μην χτυπούν κόκκινο η αισιοδοξία και η αυτοπεποίθηση των ίδιων παικτών. Ίσως και του Λουτσέσκου.

Από τους ίδιους, λοιπόν, εξαρτάται το να δημιουργήσουν στους κόλπους τους μια διαφορετική, πιο ευχάριστη και ενθουσιώδη, ατμόσφαιρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

*Για να διαβάσετε ολόκληρο ένα άρθρο θα πρέπει να απευθυνθείτε στο περίπτερο της γειτονιάς σας. Ενισχύοντας την εφημερίδα που εκτιμάτε περισσότερο, δίνετε πνοή στην πολυφωνία του Τύπου.

Πρωινός Τύπος (1/10): «Λειτούργησε κουτοπόνηρα ο Ολυμπιακός με τον Πασχαλάκη - Διχαστική η πολιτική Αυγενάκη στο ποδόσφαιρο»
EVENTS