MENU

Το ποδόσφαιρο είναι βουτηγμένο στην τοξικότητα. Οτιδήποτε γύρω απ’ αυτό, αναγκαστικά εμπλέκεται. Είτε αφορά την απίστευτη προπαγάνδα που γίνεται για το συμφέρον του Ολυμπιακού, είτε τους λίγους/ελάχιστους που απομένουν για να πουν τα αυτονόητα. Αναγκαστικά πρέπει να λερωθούν, καθώς την αλήθεια την σκεπάζουν με τόνους λάσπης.

Όπου εμπλέκεται αυτή η διαδικασία, φέρνει αρνητισμό, σκεπτικισμό και φυσικά καχυποψία. Ο κόσμος δεν πείθεται απ’ τις αστειότητες των επιχειρημάτων τους. Ούτε καν οι ίδιοι οι υποστηρικτές της ομάδας του λιμανιού. Βαρέθηκαν μέχρι κι αυτοί το διαρκές κυνήγι μαγισσών για να αποδείξουν πως ο πλανήτης ολόκληρος κοιμάται και ξυπνάει για να αδικήσει τον Ολυμπιακό. Ειδικά αυτόν που έχουμε δει μέχρι τώρα. Δηλαδή ένα σύνολο που ακόμη και να το ευνοήσεις, δύσκολα θα κατορθώσει να πετύχει κάτι.

Η Super League ήταν κάτι στο οποίο εμπλέκονταν οι ομάδες. Θεωρητικά ως διοργανώτρια αρχή, δεν είχε τόσο μεγάλη προβολή. Άντε σε καμιά συνεδρίαση με τις γνωστές εντάσεις. Τα τελευταία χρόνια κι αυτές είχαν περιοριστεί. Μέχρι που ήρθε η επιλογή της τωρινής κατάστασης. Η επιλογή των ομάδων που χορηγεί η Shopflix κατά κύριο λόγο.

Το… καμπανάκι ήχησε αμέσως στα αυτιά του κόσμου. Ακολούθησε η ανοιχτή κόντρα για τον Κλάτενμπεργκ και η εμμονή για να μη χάσει το μεροκάματό του (200.000€!!!!) απ’ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα καμπανάκια αυξήθηκαν. Ακολούθησε η εκτός κάθε λογικής ανακοίνωση κατά μέλους της Super League (ΑΕΚ), καταστρατηγώντας κάθε κανόνα ηθικής και λογικής. Δίχως να ρωτήσουν ή έστω να ενημερώσουν κανέναν.

Ξεκάθαρα πλέον ο κόσμος άρχισε να αντιμετωπίζει τη Super League ως… προέκταση της ΠΑΕ Ολυμπιακός πλέον. Ακόμη και στα πιο απλά ζητήματα. Όπως ο καταρτισμός του προγράμματος ή οι ψηφοφορίες του κοινού για τα βραβεία.

Με την ομάδα του λιμανιού να έχει 1 νίκη σε 3 ματς μέσα στον Σεπτέμβριο, ο Μπιέλ φέρεται να πήρε όσες ψήφους συγκέντρωσε κι ο Αϊτόρ. Ο Ισπανός του Ολυμπιακού είχε ουσιαστικά καλή παρουσία στο ματς με τον Ιωνικό των 8 πρώην ερυθρόλευκων παικτών. Αυτό. Τέλος. Ο συμπατριώτης του απ’ τον Παναθηναϊκό, είχε μία ασίστ, τέσσερα γκολ και την πάσα στον Γκάνεα που έφερε κερδισμένο πέναλτι. Η ομάδα του έκανε το απόλυτο νικών.

Οι Έλληνες φίλαθλοι που κατά χιλιάδες-όπως λέει η Super League στη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων-συμμετείχαν στην ψηφοφορία για τον παίκτη του μήνα Σεπτέμβρη, είχαν ακριβώς το ίδιο ποσοστό στις επιλογές Μπιέλ και Αϊτόρ. Με τους δύο να ισοψηφούν στην κορυφή.

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η ανακοίνωση του αποτελέσματος, το λιγότερο χλευαστικός. Πολλοί θεώρησαν πως ήταν… ορισμός και όχι ψηφοφορία. Άλλοι απλά αντιμετώπισαν με τεράστια καχυποψία το γεγονός. Στη λογική «μην ασχολείστε, η Super Leagueτου Ολυμπιακού είναι».

Όπου εμπλέκεται το σωματείο απ’ τον Πειραιά, λειτουργεί πάντα σαν πρόβλημα και ποτέ σαν λύση. Μπαίνει και υποβαθμίζει, αρρωσταίνει τα πάντα. Ο κόσμος γυρνά την πλάτη διότι του έρχονται μνήμες απ’ όσα έχει ζήσει μέχρι τώρα σε όλους τους τομείς του ποδοσφαίρου.

Κάποιοι το έριξαν στην πλάκα. Μιλώντας για βαθμολογίες που ξαφνικά θα εξαφανιστούν διαφορές, γκολ υπέρ-κατά που θα αυξομειώνονται ανάλογα με τα πεπραγμένα του Ολυμπιακού. Κι η εξήγηση στο τέλος θα είναι πως απλά έγινε λάθος και ξεχάστηκε η υπογραφή αυτού που αποφάσισε να συμβούν όλα αυτά.

Όταν βλέπεις MVP τον Μπιέλ καταλαβαίνεις που πάει η τοξική Super League…
EVENTS