MENU

Ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του. Πόλωση, τοξικότητα, αντιπαραθέσεις, κόντρες. Κοιτούν το συμφέρον τους, ή τουλάχιστον αυτό πιστεύουν. Πώς και γιατί να ζητήσεις ευθύνες στα λάθη των παραγόντων, όταν ο ίδιος ο πολιτικός επικεφαλής του αθλητισμού προάγει την τοξικότητα, την πόλωση και το συμφέρον; Κάτι που απέδειξε για πολλοστή φορά με την ντροπιαστική του στάση απέναντι στην Εθνική ποδοσφαίρου. 

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στο Nations League εξασφαλίζοντας το στόχο του. Πέντε νίκες σε έξι ματς, άνετη κορυφή, άνοδος στη League Β και ένα σημαντικό… κανονάκι για το Euro 2024 στην περίπτωση που δεν τα καταφέρει μέσω των προκριματικών. 

Ελπίδα για τους Έλληνες φιλάθλους, που στράφηκαν ξανά στη γαλανόλευκη, είδαν την ομάδα να γίνεται οικογένεια και να προχωρά απρόσκοπτη απ’ τους εξωτερικούς «πυροβολισμούς» τοξικότητας και ανθελληνισμού. Με πρώτο που… τραβά τη σκανδάλη, να είναι ο ίδιος ο Λευτέρης Αυγενάκης. 

Αγνοείται. Δεν έχει εμφανιστεί πουθενά. Δεν έχει μπει στον κόπο να πει ένα μπράβο στα παιδιά που πέτυχαν το στόχο τους. Μικρός ή μεγάλος, αυτός ήταν Ανέβασαν ένα σκαλί το ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς να είναι δική τους ευθύνη αν κάποιοι το ανάγκασαν να κατρακυλήσει. 

Πουθενά τα συγχαρητήρια του πολιτικού επικεφαλής του αθλητισμού. Πουθενά μια τυπική ανάρτηση απ’ τον Αυγενάκη. Γιατί αν την κάνει, φοβάται μη θεωρηθεί πως με τον τρόπο αυτό συγχαίρει την ΕΠΟ. Με λίγα λόγια, ξεκάθαρη πολιτική στάση, ξεκάθαρη σκοπιμότητα. Μην θιχτούν τα… φιλαράκια. 

Πώς μετά να περιμένεις απ’ όλους τους υπόλοιπους σωστή στάση, όταν ο πρώτος που δεν χάρηκε ουσιαστικά για την Εθνική ομάδα, ήταν αυτός που έπρεπε να την προβάλει νύχτα-μέρα. Να είναι στο πλάι της, να την βοηθά, να την επιβραβεύει. 

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός και οι διεθνείς, αντιμετωπίζονται απλά ως μοχλοί πολιτικών σκοπιμοτήτων. Τους οποίους ο υφυπουργούς τραβά ανάλογα με τα θέλω του. Ανάλογα με το συμφέρον. Χωρίς να γίνονται διαχωρισμοί επειδή παντού είναι εθνόσημο, στην Εθνική μπάσκετ έτρεξε να φωτογραφηθεί και να δώσει το παρών σε φιλικές αναμετρήσεις πριν το Ευρωμπάσκετ. Στην Εθνική ποδοσφαίρου, προφανώς είχε χαλάσει η τηλεόρασή του και δεν μπόρεσε να την παρακολουθήσει ούτε από εκεί. 

Κι αν νομίζετε πως είναι συνήθης πρακτική του, απλά να σας θυμίσουμε μερικά απ’ τα συγχαρητήρια που έδωσε μέσω social media το τελευταίο διάστημα. 

14/9: Προβολή δύο αναρτήσεων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αθλητική ιστοσελίδα (gazzetta.gr), αναφορικά με τη στήριξη και τα συγχαρητήρια στην Εθνική μπάσκετ, παρά τον αποκλεισμό της από τη Γερμανία που την άφησε εκτός μεταλλίων.  

14/9: «Θερμά συγχαρητήρια στη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια μας, Μαρία Πρεβολαράκη. Η σπουδαία κυρία της πάλης μας επιβεβαίωση για ακόμα μια φορά την παγκόσμια κλάση της στα 53κ. Μπράβο, Μαρία». 

23/9: «Θερμά συγχαρητήρια στον Πρωταθλητή Κόσμου, Αντώνη Παπακωνσταντίνου. Ο πρωταθλητής μας Ευρώπης, στο σκιφ ελαφρών βαρών, επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά την παγκόσμια κλάση του. Μπράβο, Αντώνη». 

Καλά έκανε και μοίραζε συγχαρητήρια στις διακρίσεις των Ελλήνων αθλητών. Καλά έκανε και στήριξε την Εθνική μπάσκετ. Αυτός είναι ο ρόλος του. Το πρόβλημα είναι γιατί επιδεικνύει πολλοστή φορά τέτοια συμπεριφορά απέναντι στην Εθνική ομάδα. Είναι το λιγότερο μικροπρεπές και ανήθικο, να φέρεται εχθρικά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του ποδοσφαίρου, επειδή έχει κόντρα με την ΕΠΟ για το Μητρώο και όχι μόνο. 

Μικροπρέπεια και εμπάθεια Αυγενάκη απέναντι στην Εθνική ποδοσφαίρου
EVENTS