MENU

Χωρίς να είσαι οπαδός της ΑΕΚ. Αρκεί να έχεις την ηλικία που σου επιτρέπει να έχεις ζήσει έστω ένα μικρό μέρος των εποχών που η Ένωση έπαιξε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τότε «Νίκος Γκούμας». Αρκεί να έχεις δει τους «κιτρινόμαυρους» να παίζουν τη μία στα Λιόσια στον Ακράτητο, την άλλη στη Νέα Σμύρνη, στη Λεωφόρο ευρωπαϊκά παιχνίδια. 

Στο ελάχιστο αν θυμάστε κάτι απ’ τα παραπάνω, δε γίνεται να μη χαμογελάτε επειδή φτάσαμε ουσιαστικά στην εποχή των εγκαινίων της «OPAP Arena». Της επιστροφής της ΑΕΚ στο γήπεδό της, σε μορφή υπερσύγχρονη. Ομορφαίνοντας συνολικά το ποδόσφαιρό μας, το Πρωτάθλημά μας. 

Δε χρειάζεται να υποστηρίζεις τη συγκεκριμένη ομάδα για να το χαρείς. Αρκεί να έχεις αποβάλλει από το μυαλό και την ψυχή σου, το «δηλητήριο» που καθημερινά σου έρχεται από πολλές πλευρές. Φίλαθλος, οπαδός, καθόλου κακό να είσαι. Αρκεί να μην «τρως» το παραμύθι της μικροπολιτικής, του και καλά συμφέροντος της ομάδας σου-όποια κι αν είναι-ή να μη ζεις ευχόμενος να ψοφήσει… η κατσίκα του γείτονα. 

Όσο πλησίαζαν τα εγκαίνια, μπλέξαμε πάλι σε μια τοξική μορφή μικροπολιτικής. Δημοσιεύματα για σκάνδαλα, άδειες, εισιτήρια, δηλώσεις, ανακοινώσεις, ένας χαμός. Με συνέπεια να μετατρέπεται μέχρι και η εξέλιξη του ελληνικού αθλητισμού, σε στοιχείο αύξησης της πόλωσης.

Κατά σύμπτωση πάλι, το αιώνιο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου σήκωσε πάλι τους τόνους. Τα Μέσα που εκφράζουν μια αρρωστημένη κατάσταση μέσα από καθημερινά ουρλιαχτά και άναρθρες κραυγές επιχειρούσαν να βάλουν εμπόδια μήπως και καθυστερήσει η ΑΕΚ 1-2 ματς ή 2-3 εβδομάδες να μπει στο σπίτι της. Δεν συνέβη ούτε από τα Μέσα Ενημέρωσης που πρόσκεινται στον ΠΑΟΚ ή τον Άρη, ούτε από τον Παναθηναϊκό. Πάλι μόνο μια πλευρά έπαιξε τον ρόλο του τρελού ή του γραφικού του χωριού. 

Εδώ όμως δε χωράνε οπαδικά. Καλά έκανε η ΑΕΚ και έφτιαξε το σύγχρονο γήπεδό της. Υπήρξαν οι αρμόδιοι που τόσα χρόνια ασχολήθηκαν με κάθε λεπτομέρεια. Οπότε τώρα όσα λέγονται, είναι απλά προσπάθεια εντυπώσεων. 

Κάθε πραγματικός φίλαθλος ή οπαδός, χαίρεται που η ΑΕΚ έχει το… σπίτι της ξανά. Ιδεατό θα ήταν όλοι μαζί να πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση. Γιατί έτσι θα φτιάξουμε το ποδόσφαιρό μας, τον αθλητισμό, θα πάρει το σωστό μήνυμα η κοινωνία. Πρόοδος, εξέλιξη, κάτι που μου αξίζει ως φίλαθλο, ως πολίτη του τόπου. Γιατί δεν είμαι τρίτης κατηγορίας. 

Πίεση λοιπόν. Για να «τρέξουν» οι εξελίξεις με τον Βοτανικό που αφορούν τον Παναθηναϊκό, ΠΑΕ και Α.Ο. Να «τρέξουν» οι εξελίξεις για τη Νέα Τούμπα που αφορούν τον ΠΑΟΚ. Να «τρέξουν» για το γήπεδο του Άρη. Να υπογραφεί επιτέλους η παραχώρηση του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Να συζητηθεί άμεσα και να υπάρξει συμφέρουσα συμφωνία για όλους, προκειμένου το ΣΕΦ να παραχωρηθεί στην ΚΑΕ Ολυμπιακός. Το ίδιο και η κεντρική σάλα του «Αλεξάνδρειου» στην ΚΑΕ Άρης. 

Παντού ο καθένας θέλει να βάζει αστερίσκους, να βρίσκει εμπόδια, να φωνάζει πως μόνο η δική του ομάδα τα κάνει όλα σωστά κι όλοι οι υπόλοιποι παρανομούν. Χωρίς να αντιλαμβανόμαστε πως στο τέλος γυρίζουν στα… μούτρα μας οι φωνές. Δημιουργείται ένα μπάχαλο, αυτοί που πρέπει να «τρέξουν» τις υποθέσεις εφησυχάζουν βλέποντας πως αντί να πιέζονται για το προφανές, τα βέλη στρέφονται προς την κατεύθυνση αντίπαλων χρωμάτων. 

Κοινή είναι η «μάχη». Πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας, αυτονόητο και προφανές αλλά το αναφέρουμε. Αλλά στο βωμό της αντιπαλότητας, βαρεθήκαμε σε αυτό τον τόπο να βλέπουμε ντουβάρια να παλιώνουν, οικόπεδα να μένουν ανεκμετάλλευτα, υπάρχουσες εγκαταστάσεις να μαραζώνουν επειδή το κράτος δεν μπορεί ή δεν ασχολείται μαζί τους. Κι ο λογαριασμός πηγαίνει πάντα στους πολίτες.

Οι υγιείς ουδέτεροι χαμογελούν για την OPAP Arena, οι τοξικοί κι οι άρρωστοι ουρλιάζουν
EVENTS