MENU

Τεχνική ηγεσία και παίκτες καλούνται να πορευτούν με όσες δυνάμεις διαθέτουν, για το υπόλοιπο διάστημα. Η αλήθεια είναι ότι περισσότερο απ΄ όλους, καλείται ο προπονητής να διαχειριστεί το υλικό που έχει στη διάθεση του, για να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η επιθυμία του για ενίσχυση της ομάδας με ένα ποιοτικό επιτελικό χαφ, δεν έγινε πραγματικότητα. Θεωρώ όμως δεδομένο πως ο Ρουμάνος δεν θα κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα. Δεν θα ψάξει δικαιολογίες και σε καμία περίπτωση δεν θα παρατήσει τα όπλα.

Είτε τον συμπαθούμε, είτε όχι, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ο Ράζβαν Λουτσέσκου είναι μαχητής και δεν παραδίδεται ποτέ. Όπως έκανε και την χρονιά της κατάκτησης του δεύτερου ΝΤΑΜΠΛ και του αήττητου πρωταθλήματος. Λίγο πριν την έναρξη του δευτέρου γύρου, η ΠΑΕ πούλησε τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο Λουτσέσκου όμως βρήκε τις λύσεις με τη γνωστή σε όλους μας συνέχεια.

Αυτό ακριβώς θα επιχειρήσει να κάνει και φέτος. Ξέρει τις δυσκολίες, τις αδυναμίες, τις ελλείψεις αλλά και τα προτερήματα τόσο του συνόλου όσο και των μονάδων που το απαρτίζουν. Ξέρει επίσης πόσο απαιτητικό είναι το κοινό του ΠΑΟΚ και τέλος, ξέρει πώς να βγάζει… λαγούς από το καπέλο του.

Ο Λουτσέσκου έχει ήδη συμβιβαστεί με την κατάσταση και δεν θα κλάψει πάνω από το χυμένο γάλα. Θα προσπαθήσει να βρει λύσεις, αξιοποιώντας το σύνολο του υλικού που έχει στη διάθεση του. Τι σημαίνει αυτό; Θα δώσει ευκαιρίες στον πολλά υποσχόμενο Κωνσταντέλια, στον Γκορντεζιάνι, στον νεαρό επιθετικό της Κ 17, τον Τζήμα και θα επενδύσει ακόμα και σε όσους βρίσκονται σήμερα στο περιθώριο προκειμένου να πάρει το 100% απ' όλους για την ομάδα.

Ο Ρουμάνος τεχνικός είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή, το μεγάλο ατού του ΠΑΟΚ. Από τις δικές του αποφάσεις τους χειρισμούς του και την διαχείριση του υλικού, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η παρουσία του Δικεφάλου σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Αυτό το όπλο λοιπόν, οφείλουμε να το σεβαστούμε και να το προστατεύσουμε. Οφείλουμε να σταθούμε αρωγοί της προσπάθειας που θα καταβάλει η ομάδα, σε ένα άκρως τοξικό περιβάλλον, όπως αυτό που έχει διαμορφωθεί και φέτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορούν η ενότητα, η συσπείρωση και η στήριξη, να αποδειχθούν εξίσου καλές «μεταγραφές» με τις εντυπωσιακές κινήσεις ενίσχυσης που έκαναν οι ομάδες του ανταγωνισμού, στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας.

Όσοι διασπείρουν τις φήμες περί απομάκρυνσης του Ιβάν Σαββίδη από την ομάδα, όσοι τις υιοθετούν, όσοι παρασύρονται, όσοι αποπροσανατολίζονται, θα διαπιστώσουν σύντομα ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δεν έχει κάνει ούτε βήμα πίσω.

Είναι δύσκολο να πείσεις τον κόσμο για το θετικό και πολύ εύκολο να πειστεί για το αρνητικό. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό των Ελλήνων. Τους μαγεύουν περισσότερο τα fake news από την αληθινή είδηση.

Λίγη υπομονή και θα διαπιστώσετε από τις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν, πόσο κοντά στον ΠΑΟΚ βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του.

Ο κλήρος… πέφτει στον… γενναίο (Ράζβαν)