MENU

Αν δεν έχεις «εχθρούς», σημαίνει πως είσαι αποτυχημένος. Αν οι «εχθροί» σου σε βλέπουν μέχρι και στον ύπνο τους, τότε δεν μπορεί, κάτι κάνεις πολύ καλά! Αυτό ακριβώς ισχύει και με τον Ιβάν Σαββίδη. Τον άνθρωπο που από τη στιγμή που ανέλαβε δράση και άλλαξε ολοκληρωτικά το στάτους του ΠΑΟΚ, έχει μετατραπεί σε… εφιάλτη για πολλούς. Ακόμη και οι ψυχολόγοι θα σας διαβεβαιώσουν πως όποιος προσπαθεί να σας πείσει πως δεν ασχολείται ή δεν τον ενδιαφέρει κάτι και μόνο που μιλά γι’ αυτό, αποδεικνύει το αντίθετο.

Το μεγαλύτερο επίτευγμα του διοικητικού ηγέτη του ΠΑΟΚ, αφορά το πώς τον βλέπουν οι αντίπαλοι. Πώς τον αντιμετωπίζουν και πώς δοκιμάζουν να τον μειώσουν με αναφορές και καταστάσεις που απλά «φωτογραφίζουν» την ενόχλησή τους. Ακόμη και τον
φόβο τους. Τα γνωστά: τη μία σκετσάκια με ρούβλια, την άλλη πολεμική και καθημερινές αναφορές σε στρατιά ΜΜΕ, μέχρι και αναφορές ως «ο Ρώσος». Την ίδια ώρα προσπαθούν να πείσουν πως… δεν ασχολούνται και δεν τον υπολογίζουν. Αλλά μεταξύ μας τώρα, ποιον ακριβώς προσπαθούν να πείσουν; 

Όχι, δεν είναι οι τίτλοι που κατέκτησε με τον ΠΑΟΚ, οι τελικοί στην Αθήνα, το ηχηρό παρών του Δικεφάλου στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα της χώρας. Πάντα θα είναι αυτός που ήρθε με δυναμική και με τσαμπουκά, για να τους ανατρέψει το
σκηνικό. Να αλλάξει τα δεδομένα όπως τα γνώριζαν. Όπως τους βόλευαν. Ασυγχώρητο γεγονός επειδή τους έβγαλε απ’ την ηρεμία της σιγουριάς, σαν να τους... ξεβόλεψε. Τους έβαλε στη διαδικασία να προσπαθήσουν πια. Να αγχωθούν, να χρειαστεί να απολογηθούν στον κόσμο τους ή να κάνουν το άσπρο-μαύρο για να πείσουν με παραμύθια για δράκους, λες και ο αθλητισμός είναι κάποιου είδους γονική παροχή.

Ο Ιβάν Σαββίδης έθεσε νέους κανόνες. Σε όλους τους τομείς, αλλάζοντας την… κανονικότητά τους. Στη διαιτησία τους έμαθε το VAR, πάλεψε για ξένους διαιτητές. Άλλαξε τον ίδιο τον ΠΑΟΚ, μετατρέποντάς τον απ’ τον σύλλογο που θαύμαζαν την εξέδρα του αλλά δεν υπολόγιζαν αγωνιστικά σε ισότιμο διεκδικητή. Μια βροντερή φωνή στην ησυχία τους, αναφορικά με την ΕΠΟ, αναφορικά με την Super League.

Εκεί που ο ΠΑΟΚ της προ Σαββίδη εποχής, με το ζόρι έβρισκε την ψήφο του. Έπαιζαν μπάλα μόνοι τους και έκαναν φιέστες για τους τίτλους τους. Τώρα είναι αλλιώς. Τώρα μαθαίνουν να ιδρώνουν, να προσπαθούν. Μαθαίνουν σταδιακά να χάνουν όταν δεν αξίζουν να νικήσουν. Κανείς δεν αγάπησε το δάσκαλό του σε τέτοιου είδους μαθήματα. Μια μέρα θα τον εκτιμήσουν όμως.

Ακόμη και στο γεγονός πως πλέον υπάρχει αντίπαλο δέος, υπάρχει κριτική που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. «Απαντώντας» με αλήθειες και πραγματικότητα, στη… μυθοπλασία και στην προπαγάνδα. Στο μονά-ζυγά δικά μας, ο Σαββίδης ήρθε να επιβάλει ισότιμους όρους. Αυτούς που βλέπουν ως… αδικία στα μάτια τους.

Το… πακέτο που αναφέραμε, οδήγησε στην περίφημη αναφορά για κάποιο site που γράφουν… ο Ρώσος και τα «παιδιά» του. Κρίμα που δεν ήταν τηλεδιάσκεψη να πατήσει κάποιος το mute στις αναφορές… αδιαφορίας. Καλύτερα έτσι. Αυτό θα ήθελε κι ο Ιβάν Σαββίδης. Να τους ακούει και να του δίνουν κίνητρα. Υπενθυμίζοντάς του πως τους έχει κάνει ζημιά! Σμπαραλιάζοντας τον κόσμο που είχαν «πλάσει» στα μέτρα και στα θέλω τους. Νομίζοντας πως υπάρχουν μόνο αυτοί και οι «φίλοι» τους.

Τι ζημιά τους έχει κάνει ο Ιβάν…
EVENTS