MENU

Προπονητής του Ολυμπιακού είναι με κάθε επισημότητα ο Μίτσελ, με τον Ισπανό τεχνικό να παρουσιάζεται από την ΠΑΕ και να αναφέρεται μεταξύ άλλων και στο τεράστιο ρόστερ των «ερυθρόλευκων», λέγοντας πως θέλει να δουλέψει με 24 παίκτες μάξιμουμ. Παράλληλα, ο 59χρονος προπονητής δήλωσε πως είναι ευτυχισμένος που επιστρέφει στην ομάδα και πως θέλει να καταφέρει ό,τι κατάφερε και στην πρώτη του σεζόν με τους Πειραιώτες. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μίτσελ στην παρουσίασή του:

Για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό: «Από το βράδυ της Κυριακής είμαι τρισευτυχισμένος. Το να μιλήσω με τον Ολυμπιακό και να επιστρέψω ήταν για μένα μια μεγάλη ελπίδα και προσδοκία. Με όλους τους ανθρώπους μου πάντα συζητούσα για το πόσο όμορφα έχω περάσει στον Ολυμπιακό και την Ελλάδα, πόσο έχω δεθεί μαζί τους και πως έχω αφήσει εδώ φίλους. Θα ήθελα να βρεθούμε και πάλι στη διάθεση που είχαμε τότε, αλλά γι’ αυτό θα χρειαστούμε νίκες.

Ξέρω πως ήρθα σε έναν τεράστιο σύλλογο, με πολλούς φιλάθλους, που αγαπούν το σύλλογο όχι μόνο όταν κερδίζει. Ξέρω πως έχω μια τεράστια ευθύνη, όπως όλοι μας. Όποιος φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού πρέπει να γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι το όνομα που αναγράφεται μπροστά στη φανέλα και όχι πίσω. Γι’ αυτό θα χρησιμοποιήσουμε το παρελθόν για να γίνει το παρόν όπως το θέλουμε. Αυτό μόνο με δουλειά, ταπεινότητα και υπευθυνότητα.

Έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές, αλλά αυτό το καταφέραμε με δουλειά και όχι μόνο με ονόματα. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες, αλλά δεν έχει σημασία μόνο το όνομά τους. Υπάρχει κάτι ακόμη που μου αρέσει πολύ: ο πρόεδρος και όλοι όσοι δουλεύουν γι’ αυτόν με έχουν ορίσει υπεύθυνο για όλα. Σας ευχαριστώ πολύ, πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε και να αρχίσουμε να δουλεύουμε, γιατί είναι κάτι που χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ».

Για το πώς έγινε η επαφή για να επιστρέψει: «Οι επαφές έγιναν πολύ γρήγορα. Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα το βράδυ της Κυριακής από έναν άνθρωπο που είναι εδώ ανάμεσά μας. Η απάντηση ήταν άμεση ‘Τι ώρα είναι η επόμενη προπόνηση;’ Αυτό το λέω για να καταλάβετε πόσο μεγάλη ήταν η επιθυμία να επιστρέψω. Είχαμε έρθει κοντά άλλη μια φορά στο παρελθόν».

Για το ρόστερ: «Οι επαφές ήταν όλες γρήγορες. Ο άνθρωπος που μου τηλεφώνησε είναι στην αίθουσα και η απάντηση ήταν άμεση. Πότε έχουμε προπόνηση. Είχα βρεθεί κοντά στο να γυρίσω ξανά. Είναι μειονέκτημα ο μεγάλος αριθμός των παικτών.

Για αυτό έχω ζητήσει από τον πρόεδρο και την ομάδα να μην έχουμε παραπάνω από 24 παίκτες. Αυτό έχει φανεί σωστό σε όλους. Ξέρουμε πως δεν είναι εύκολο αλλά θεωρούμε πως θα γίνει».

Για το εάν έχει στο μυαλό του το τι θέλει να κάνει: «Ξέρω πως περνάμε μία δύσκολη φάση. Έχουμε καλούς παίκτες και την πρόθεση να ηρεμήσουμε την κατάσταση. Ξέρουμε και τα αποτελέσματα. Είμαστε ρεαλιστές και ξέρουμε τα προσόντα που έχουμε. Ότι αυτό μπορούμε να το μετατρέψουμε σε καλή απόδοση. Έχουμε και κάτι άλλο που δεν έχουν οι άλλοι. Την αμέριστη στήριξη του κόσμου.

Θα κοιτάξουμε το αυτονόητο. Να ανεβάσουμε την αυτοπεποίθηση των παικτών. Θέλουμε νίκες και για αυτό θέλουμε καλούς παίκτες που τους έχουμε. Οι παίκτες χρειάζεται να πιστέψουν στον εαυτό τους. Και αυτό θα το κάνουν.

Πραγματικά μου έχει μείνει αξέχαστο το πέρασμά μου από τον Ολυμπιακό. Συνέχισα να την παρακολουθώ και να την αγαπώ. Είναι η ψυχολογία και το καλό κλίμα που είχε η ομάδα και είμαι σίγουρος πως θα το αποκτήσουμε. Θέλουμε να επαναλάβουμε ότι κάναμε στην πρώτη χρονιά. Όχι τόσο όπως στη 2η. Είμαστε αισιόδοξοι πως θα τα καταφέρουμε».

Για τις δύο μεταγραφικές «βόμβες», Χάμες και Μαρσέλο: «Εδώ και 24 ώρες μου μιλάνε όλοι για τον Μαρσέλο. Μου λένε όμως το πόσο ταπεινός είναι. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα όσων έχουν ξεχωρίσει στη Ρεάλ. Όλοι θα θέλαμε έναν τέτοιο παίκτη. Αυτοί σου δείχνουν το πώς να αγωνίζεσαι και να σέβεσαι έναν αντίπαλο.

Σας υπόσχομαι μεγάλες βραδιές με Μαρσέλο και Χάμες. Το πιο σημαντικό είναι το τι προσωπικότητα θα αφήσουν. Αυτό δείχνει και το γούστο του προέδρου που διαλέγει παίκτες».

Μίτσελ: «Θέλω ν' αλλάξω την ψυχολογία - Πολύ μεγάλο το ρόστερ, θέλω μάξιμουμ 24 παίκτες»
EVENTS