MENU

 Έστω με τη μικρότερη αποστολή από κάθε άλλη φορά, έστω χωρίς υψηλές βλέψεις, αναμφίβολα όμως με γερό κίνητρο για καλές εμφανίσεις, όπως πρέπει να συμβαίνει πάντα σε αυτόν τον κορυφαίο θεσμό. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Κατερίνα Τόλιου ρυθμίζουν τα ρολόγια τους σε ώρες… Αμερικής και αύριο το πρωί αναχωρούν για το Χιούστον και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων, που θα διεξαχθεί εκεί από τις 23 έως τις 29 Νοεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι με αριθμητικό όριο στους αγωνιζόμενους οι συμμετοχές επηρεάζονται από το ranking list και ότι ο Παναγιώτης Γκιώνης, που θα ήταν ο 3ος Έλληνας. ακύρωσε αναγκαστικά λόγω του τραυματισμού στον αχίλλειο. Μαζί με τους αθλητές αναχωρεί αύριο και ο ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών Κώστας Βατσακλής. Γενικά πάντως, η ελληνική εκπροσώπηση στο Χιούστον δεν θα είναι περιορισμένη, αφού για διαφορετικούς λόγους μεταβαίνουν στην αμερικανική μεγαλούπολη ο εκπρόσωπος της ΕΦΟΕπΑ στην ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης, ο competition manager του αθλήματος Δημοσθένης Μεσσήνης και η επιδιαιτήτρια Τίνα Κρόττα, ενώ ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Μιχάλης Κατσικαδέλης είναι υποψήφιος για τις εκλογές στην επιστημονική επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF).

Ο Σγουρόπουλος και η Τόλιου, ο 2ος αθλητής και η 1η αθλήτρια αντίστοιχα της χώρας στην παγκόσμια κατάταξη θα πάρουν μέρος μόνο στο αγώνισμα του απλού. Επιπλέον, το σύστημα διεξαγωγής, που προβλέπει νοκ άουτ ματς από την αρχή (σ.σ. γύρο των «128»), μειώνει τις ευκαιρίες για αρκετά αγωνιστικά τεστ, αλλά βέβαια οι αθλητές μας θα προσπαθήσουν με τον ίδιο ζήλο να προχωρήσουν όσο γίνεται περισσότερο. «Μετά τον νέο ευρωπαϊκό τίτλο του Σγουρόπουλου στο πρωτάθλημα για αθλητές κάτω των 21 ετών, η ψυχολογία όλων είναι στο καλύτερο σημείο.

Ο ίδιος ο πρωταθλητής Ευρώπης έχει ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θα επιδιώξει νέα θετικά αποτελέσματα και στη μεγάλη κατηγορία. Σε καλή κατάσταση είναι και η Τόλιου και ανάλογα και με την κλήρωση θα κοιτάξει να προχωρήσει όσο μπορεί. Υπολειπόμαστε αλλά πάμε να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Γενικά ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα πάντα αποτελεί μεγάλο κίνητρο και θέλουμε ν’ αφήσουμε ξανά θετικές εντυπώσεις», δήλωσε λακωνικά απόψε ο Κώστας Βατσακλής. Η αποστολή πρόκειται να φτάσει στο Χιούστον, μέσω Κωνσταντινούπολης, μετά από ταξίδι 14 ωρών. Η κλήρωση των αγωνισμάτων θα γίνει αύριο.

Η εκπροσώπηση εκτός των αγωνιστικών χώρων καταγράφεται βασικά με τον Δημοσθένη Μεσσήνη και την Τίνα Κρόττα. Ο πρώην γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας έχει την τιμή να βρίσκεται πάλι ανάμεσα στους competition managers ενός Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Αυτό έχει συμβεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, ενώ να προσθέσουμε ότι πριν από λίγες μέρες ο Μεσσήνης ήταν διευθυντής αθλήματος σε δύο διαδοχικά διεθνή τουρνουά της ITTF στη Σλοβενία. H παλιά αθλήτρια από τη Θεσσαλονίκη διορίστηκε προ μηνών επιδιαιτήτρια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021, ενώ μέχρι τώρα είχε δουλέψει σε άλλα δύο Παγκόσμια πρωταθλήματα ως βοηθός επιδιαιτητή.

Ο Μανώλης Κολυμπάδης θα είναι ο εκπρόσωπος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στις αρχαιρεσίες της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Θα γίνουν την προσεχή Τετάρτη 24 του μήνα και θ’ αναδείξουν νέα πρόεδρο τη Σουηδέζα Πέτρα Σέρλινγκ, που είναι η μοναδική υποψήφια. Οι εκλογές αφορούν φυσικά και σε Επιτροπές της ITTF και η Κρόττα έχει θέσει υποψηφιότητα για την Επιτροπή στην επιτραπέζια αντισφαίριση για αθλητές με αναπηρίες. Τέλος, ο Μιχάλης Κατσικαδέλης, διευθυντής της σχολής προπονητών Γ’ κατηγορίας, που πρόκειται να γίνει στη σεζόν, είναι ανάμεσα στους υποψήφιους για εκλογή στην Επιτροπή της ITTF Sports Science and Medical Committee. Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής στην Πάτρα γνωρίζει μία ακόμα τιμή ύστερα από την πολυετή παρουσία του σε επιστημονικά συνέδρια της ITTF για την παρουσίαση κοπιαστικών εργασιών στην αθλητική έρευνα.

                               

Χιούστον καλεί Σγουρόπουλο και Τόλιου