MENU

Μαζί του ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής και ο αθλητής της εθνικής μας ομάδας Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, που ήταν ο φυσικοθεραπευτής της αποστολής.

Πάνω από 15 άτομα βρέθηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κι επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Γκιώνη και τους συνοδοιπόρους του σε αυτή τη δύσκολη, αλλά συναρπαστική αποστολή.

Στην εκπροσώπηση από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ήταν επικεφαλής ο πρόεδρος Κώστας Παπαγεωργίου. Παρόντες επίσης το μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας/Πελοποννήσου Παναγιώτης Τζόβολος, διοικητικοί υπάλληλοι της ομοσπονδίας, η μητέρα του Γκιώνη και η αδερφή του με τα παιδιά της, διαιτητές, αθλητές και ο Θωμάς Κουσιορής, εκπρόσωπος του KOUSgroup, του μεγάλου χορηγού της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στη WEB TV, μέσω του καναλιού gre78.tv.  

Τα ανίψια του Γκιώνη μαζί με φίλους τους κρατούσαν σημαιούλες και ανθοδέσμες, λουλούδια πρόσφερε και η ομοσπονδία κι όταν οι τρεις άνδρες εμφανίστηκαν στον χώρο αφίξεων δεχόμενοι επευφημίες και παρατεταμένο χειροκρότημα ο Βατσακλής άνοιξε και τη μεγάλη ελληνική σημαία, που κλασικά πια έχει μαζί του στις μεγάλες διοργανώσεις.

Στο μικρόφωνο μίλησαν ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Κώστας Βατσακλής, ο Γιωργος Κωνσταντινόπουλος, ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο Παναγιώτης Τζόβολος, ολόκληρο το θέμα μπορείτε να το βρείτε στο λινκ   Η επιστροφή του Παναγιώτη Γκιώνη, σε live streaming, στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής 19/5.

«Με ρώτησαν αρκετοί πώς τα κατάφερα και πάλι και η ερώτηση ήρθε λόγω ηλικίας. Θεωρώ ότι για να πετύχεις τέτοιους στόχους πρέπει να έχεις πολύ πείσμα και μεγάλη ψυχή. Κι εγώ κάποιες φορές δεν το πιστεύω ότι μπορώ ακόμα ν’ αγωνίζομαι σε τόσο υψηλό επίπεδο, αλλά πάντα νιώθω… πιο μικρός ηλικιακά, προετοιμάζομαι όπως πρέπει και προσέχω το σώμα μου για να μην έχω τραυματισμούς. Πιστεύω ότι αν τα προσέξεις αυτά μπορείς να καταφέρεις τα πάντα Αυτό είναι το μυστικό. Τα Προολυμπιακά ίσως έχουν το μεγαλύτερο άγχος απ’ όλες τις διοργανώσεις. Και πώς να μη συμβαίνει αυτό όταν φτάνεις στην τελευταία αναμέτρηση πριν από πρόκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Εγώ το βράδυ της Παρασκευής δεν κοιμήθηκα. Πήγα να παίξω τον καθοριστικό ημιτελικό με τρεις ώρες ύπνο, αλλά ήξερα ότι ήταν ματς που μπορούσε να με πάει στον… παράδεισο και τα έδωσα όλα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γκιώνης.

«Είναι η όγδοη συνεχόμενη εκπροσώπηση της χώρας μας σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η έκτη για τον Παναγιώτη, αλλά και πέμπτη για μένα. Πέμπτη γιατί μετράω και τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της Αργεντινής όπου ήμασταν με τον Γιάννη Σγουρόπουλο. Αισθάνομαι ευτυχία και περηφάνια. Αισθάνομαι και  συγκίνηση γιατί είναι τεράστιο επίτευγμα αυτό που κατάφερε ο Παναγιώτης. Μόνο τέσσερις αθλητές στην παγκόσμια επιτραπέζια αντισφαίριση έχουν επτά ολυμπιακές συμμετοχές δηλαδή μία πάνω από τον αθλητή μας. Κάθε φορά είναι και πιο δύσκολα αυτά τα τουρνουά, ο Παναγιώτης σημείωσε επτά νίκες, είχε συγκλονιστική απόδοση, ήταν φανταστικός ήταν ασταμάτητος», σημείωσε ανάμεσα στα άλλα ο Κώστας Βατσακλής, που σχολίασε γενικά την ελληνική παρουσία στο Σεράγεβο κι αναφέρθηκε στην αφιέρωση της πρόκρισης από τον Γκιώνη στο πρόσωπό του.

Ο Κώστας Παπαγεωργίου τόνισε από την πλευρά του: «Είναι μία τεράστια στιγμή για το άθλημά μας. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει καλά-καλά. Αν δούμε την πορεία τα τελευταία χρόνια και τα προβλήματα, που αντιμετώπισε ο Παναγιώτης, ήταν εξαιρετικά δύσκολο το έργο του. Έκανε μεγάλη προσπάθεια τους τελευταίους μήνες να πάρει πόντους και ν’ ανέβει στην παγκόσμια κατάταξη μέσα από τουρνουά, αλλά τελικά έφτασε στο Προολυμπιακό γνωρίζοντας ότι είναι η μεγάλη του ελπίδα. Είναι εκπληκτικό, είναι συγκινητικό ότι αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο. Είναι άριστος επαγγελματίας. Ξέρει να διαχειρίζεται το κορμί του, τις δυνάμεις του, έχει μεγάλη ηρεμία και απίστευτη αυτοπεποίθηση».

Ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος απόλαυσε μία ακόμα συνεργασία με τον Γκιώνη από τη θέση του φυσικοθεραπευτή. Υπογράμμισε ότι «οι αθλητές νιώθουν καλύτερα ψυχολογικά όταν ξέρουν ότι υπάρχει παρουσία φυσικοθεραπευτή σε μεγάλη διοργάνωση, νιώθουν μία ασφάλεια ότι αν τραυματιστούν κάποιος θα είναι εκεί να τους παράσχει φροντίδα και να τους βοηθήσει και στο ψυχολογικό στρες που σίγουρα επιβαρύνει πιθανές ενοχλήσεις» και ευχαρίστησε «τον Παναγιώτη, τον κόουτς, την ομοσπονδία και τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη στο ρόλο αυτό και την αμέριστη στήριξη».

Ο Τζόβολος που διοικητικά είναι υπεύθυνος για το άθλημα σε μεγάλη γεωγραφική περιοχή, εξέφρασε, μεταξύ άλλων, τη βεβαιότητα ότι μπορούν από τέτοιες επιτυχίες και την προβολή τους στα ΜΜΕ ν’ αποκτήσουν επιπλέον κίνητρο για τη συνέχεια νεαροί αθλητές, όπως και να βρουν ερέθισμα ν’ ασχοληθούν με την επιτραπέζια αντισφαίριση νέα παιδιά.

Η άφιξη του Γκιώνη από το Προολυμπιακό του Σεράγεβο (vid)