MENU

Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ είναι να αναβληθεί η τελευταία αγωνιστική στο πρωτάθλημα του Πινγκ Πονγκ. Αυτό ήταν το βασικό θέμα που απασχόλησε τις προηγούμενες μέρες; Όχι προφανώς. Το σοκαριστικό και το εξευτελιστικό προς τον αθλητισμό, ήταν η κίνηση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού με μπροστάρη τον πρόεδρό του, Μιχάλη Κουντούρη. Όλος ο αθλητισμός ξέρει, τώρα έμαθαν και στην επιτραπέζια αντισφαίριση. 

Έκαναν ντου σε συνεδρίαση Δ.Σ. της Ομοσπονδίας του Πινγκ Πονγκ. Απείλησαν, τραμπούκισαν, μέχρι και γυναίκες. Το τι θα γίνει στο πρωτάθλημα του Πινγκ Πονγκ, πραγματικά καμία σημασία δεν έχει. Ποτέ δεν είχε, μόνο στα άρρωστα μυαλά των διοικούντων του σωματείου απ’ το λιμάνι μετράει να μη χάσουν έναν τίτλο στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Οπότε επιστράτευσαν τακτικές κοινών χουλιγκάνων που κάνουν «πεσίματα».  

Επειδή λοιπόν η απόφαση του ΑΣΕΑΔ είναι υπέρ του Ολυμπιακού, για τη γραμμή προπαγάνδας του λιμανιού αυτό σημαίνει… αθώωση των τραμπουκισμών. Έτσι το μετέφρασαν οι νεκροθάφτες του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Σημαίνει πως είναι… λασπολόγοι όσοι αναφέρουν τα αυτονόητα, τα οποία καταγγέλθηκαν κι επίσημα από την Ομοσπονδία του Πινγκ Πονγκ. Αυτοί θεωρούν πως επειδή υπάρχει υπέρ του σωματείου απόφαση, παραγράφεται κάθε αδίκημα. Ευκαιρία βρήκαν να κάνουν το άσπρο-μαύρο για πολλοστή φορά. 

Εδώ το κάνουν κάποιοι στο πιο σοβαρό «αδίκημα» που υπάρχει στην ανθρώπινη ζωή, γιατί όχι και στο… πινγκ πονγκ. Ξέρετε πόσο εύκολα γίνεται μπαλάκι η μετατόπιση «ευθύνης»;

Ποτέ δεν ήταν το θέμα αν θα γίνει ή όχι η αγωνιστική. Πάντα το ζήτημα για εμάς - που η δουλειά μας είναι να ασκούμε κριτική σε κάθε μορφή εξουσίας ειδικότερα όταν γίνεται με βία - ήταν ο τραμπουκισμός, το ντου, η αλητεία που βασιλεύει στον αθλητισμό και στη διοίκηση ενός σωματείου. Αθλητικού σωματείου, όχι οργάνωσης με πρακτικές που παραπέμπουν αλλού. 

Είναι ακόμη πιο βρώμικο και πιο χυδαίο στα μυαλά των εμπνευστών της προπαγάνδας, αυτή η λογική τσουβαλιάσματος. Έγινε το ντου, ο τραμπουκισμός, αλλά ήρθε η δικαίωση του ΑΣΕΑΔ. Άρα, όλα καλά, δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός. Έτσι πιστεύουν τα άρρωστα μυαλά τους. 

Σε ποια νορμάλ χώρα του πλανήτη γη, θα μπορούσε αυτό να ειπωθεί χωρίς να παρέμβει η δικαιοσύνη για προσβολή της κοινής λογικής και της κοινής ηθικής. 

Προφανώς το όποιο ίχνος αξιοπρέπειας κουβάλαγαν, το έχουν αφήσει πίσω τους. Εδώ και καμιά 15αριά χρόνια, όχι τώρα. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν τους σέβεται κανείς από τους αθλητικούς οργανισμούς. Ίσως μόνο να τους φοβούνται επειδή ζούμε σε καθεστώς ανομίας, αλλά ο σεβασμός αγνοείται.


Αυτούς τους ανθρώπους δεν τους ενδιαφέρει τίποτα μπροστά στην προσπάθεια να κάνουν τη νύχτα μέρα. Κι ελάτε μετά να μας πείτε αν δημιουργείται ή όχι δεδικασμένο. 
 

Εκεί στον ΑΣΕΑΔ το καταλάβατε τι κάνατε έτσι; Από εδώ και πέρα να προχωράτε σε δικαιώσεις όσων τραμπουκίζουν, όσων κάνουν ντου, απειλούν άνδρες-γυναίκες χωρίς κανέναν δισταγμό. Προφανώς αυτό θεωρείται… απόδειξη δίκιου. Ανοίξατε κι εσείς τον ασκό του Αιόλου και θα πρέπει ο αθλητισμός να μαζέψει τις θύελλες τώρα. 

Φανταστείτε να ακολουθηθεί η ίδια τακτική παντού. Άλλωστε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, οι τραμπουκισμοί αθωώνονται συνολικά στο σωματείο του λιμανιού. Στο τέλος ίσως να τους δώσουν και βραβείο, στην Ελλάδα είμαστε, ποιος ξέρει… Το έδωσαν άλλωστε σήμερα με τη μορφή απόφασης ΑΣΕΑΔ στους Κουντούρηδες. 

Αυτή τη στιγμή η περαιτέρω ένταση αποφεύγεται επειδή τα υπόλοιπα σωματεία δεν ακολουθούν την ίδια άθλια, τραμπούκικη νοοτροπία. Προσπαθώντας να επιβάλλουν τα θέλω τους. Κι όλα αυτά με τα play offs του ποδοσφαίρου να πλησιάζουν και εκατομμύρια ευρώ να διακυβεύονται. 

Αντί να αναγκαστούν να ζητήσουν συγγνώμη δημόσια, αντί να τιμωρηθούν παραδειγματικά, φτάσαμε στο σημείο να πανηγυρίζουν κιόλας για τη δικαίωσή τους, αλλά κυρίως να… κουνούν το δάχτυλο σε όσους τολμούν να χαρακτηρίζουν τους τραμπούκους, ως τραμπούκους. Να λένε για την αλητεία, πως είναι αλητεία. Στο μυαλό τους η απόφαση του ΑΣΕΑΔ για το αν θα γίνει ή όχι μια αγωνιστική στο Πινγκ Πονγκ, λειτουργεί ως αθώωση όλων των άλλων. 

Το SDNA θα συνεχίσει να μάχεται για την αλήθεια απέναντι σε όσους επιχειρούν να τη «δολοφονήσουν» με τίμημα ένα… πρωτάθλημα στο πινγκ πονγκ. Κάθε άμεση ή έμμεση αναφορά του Μέσου από σωματεία που λειτουργούν με τακτικές τραμπούκων αποτελούν ένα ακόμα παράσημο για εμάς και θα επιστρέφονται με κριτική ακόμα πιο σκληρή, πιο δυνατή, πιο διάφανη, πιο αληθινή, με ονόματα για τη δράση τους. 

Αργά αλλά σταθερά επιβάλλεται πλέον η νομιμότητα απέναντι σε οτιδήποτε διεφθαρμένο. Συνέβη στο ποδόσφαιρο όπου τα πλοκάμια έμοιαζαν να μην κόβονται. Συνέβη εκεί όπου έπαιζαν μόνοι τους και τώρα η ψευτομαγκιά τους περνάει μόνο με τραμπουκισμούς. Το SDNA δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να τους χαλάει το αφήγημα. Να ξεσκεπάζει κάθε αλητεία. 

Εφόσον δεν υπάρχουν ελεγκτικές αρχές να τους τιμωρήσει παραδειγματικά, εφόσον ο υφυπουργός αθλητισμού κατονομάζεται από ΠΑΕ και ΚΑΕ ως πιόνι του συστήματος, το τελευταίο οχυρό είναι η κρυστάλλινη κριτική και η μάχη για την αλήθεια. Μέχρι τέλους… 

Αντί να ζητήσουν συγνώμη, κουνάνε και το δάχτυλο σε όσους αποκάλυψαν την αλήθεια για τους τραμπούκους…