MENU

Το πινγκ πονγκ είναι ένα απ’ τα αθλήματα που έχει υπαχθεί στον έρανο που διενεργεί εδώ και μήνες ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός. Με το περίφημο «κράτα τον Θρύλο δυνατό». Στην ουσία αναζητώντας τρόπο να μείνει ισχυρός αγωνιστικά. Έχει καμιά σημασία να τρέχουν, όταν μπορούν να διασφαλίσουν τίτλους με τρόπους που θυμίζουν κοινούς συμμορίτες; Τσάμπα λεφτά θα δώσουν.

Η τρίχα όλων σηκώθηκε απ’ την αποκάλυψη του SDNA. Μια αποκάλυψη που προφανώς δε θα διαβάζατε ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού. Ακόμη κι αν μάθαιναν τι έγινε με περισσότερες λεπτομέρειες, δε θα τολμούσαν να αποκαλύψουν την αλήθεια. Γιατί δεν είναι απλά ένα… ντου σε Δ.Σ. Είναι ένα γαϊτανάκι που φέρνει την εμετική κατάληξη. Για τον αθλητισμό, για την κοινωνία την ίδια.

Αρχίζοντας φυσικά απ’ τον Λευτέρη Αυγενάκη. Η μεγάλη απορία είναι να δούμε τι μέτρα θα πάρει πλέον, για να διασφαλίσει τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που απειλήθηκαν επειδή δεν έκαναν το χατίρι του Ολυμπιακού. Στο πινγκ πονγκ… Για τις εκλογές της ΕΟΚ απλά για να μην προχωρήσουν οι αρχαιρεσίες στη Λεωφόρο, είχε κατεβάσει τα ΜΑΤ να αποκλείσουν την περιοχή. Τώρα που απειλούνται ζωές από τραμπούκους που δυστυχώς παραμένουν άγνωστοι, δεν γίνεται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Τα ίδια χέρια με τα οποία αντάλλασσε εγκάρδια χειραψία όταν τον επισκεπτόταν ο Μιχάλης Κουντούρης.

Ο υφυπουργός, έβαλε διοίκηση στο ΣΕΦ την Χριστίνα Τσιλιγκίρη. Και μάλιστα προχώρησε την ανανέωση της θητείας της. Είναι γνωστό πως κι εκείνη υπήρξε στέλεχος διοικητικό του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, μαζί με το νυν πρόεδρο και ουκ ολίγες φορές είχε προκαλέσει με τη συμπεριφορά της. Τώρα που τόσοι… άγνωστοι κάνουν σουλάτσο στο ΣΕΦ, ποιος μπορεί να περιμένει πως θα ενεργήσει προς την κατεύθυνση της εύρεσης των υπευθύνων; Οι εγκαταστάσεις του Ειρήνης και Φιλίας, όπως αποδείχθηκε είναι ξέφραγο αμπέλι για αυτούς που επιτρέπουν οι υπεύθυνοι.

Η αστυνομική διεύθυνση Πειραιά είναι το τρίτο κομμάτι της ντροπής. Υπερβολικά πολλά τα παραδείγματα του πανηγυριού ανομίας στους χώρους των εδρών του Ολυμπιακού. Κοινό σημείο, η διαρκής αρνητική τροπή των… προσπαθειών, να προκύψει οπτικό υλικό απ’ το κλειστό κύκλωμα καμερών ή να παραδοθούν οι υπεύθυνοι των πράξεων στη δικαιοσύνη.

Σωστά περιμένουμε να μην δειλιάσουν οι άνθρωποι του Πινγκ Πονγκ. Να κυνηγήσουν την υπόθεση του τραμπουκισμού που δέχτηκαν. Από τη διοίκηση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού και αγνώστους που θεωρούν… τσιφλίκι τους το ΣΕΦ, τον Πειραιά, τον αθλητισμό τον ίδιο. Την κοινωνία ολόκληρη. Γιατί αν με τόση ευκολία το κάνουν σε κάτι μικρής σημασίας όπως το κέρδος ενός τίτλου στο άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, σκεφτείτε πως ενεργούν σε ζητήματα με οικονομικό όφελος, ή με μεγάλο γόητρο και εμπορικότητα αναφορικά με την προβολή των αθλημάτων.

Ειδικά όταν μιλάμε για τον Ολυμπιακό που τα αθλήματα αυτά τα θεωρεί… παρακατιανά και δεν έχει μάθει να τα εκτιμά πέρα απ’ την φθηνή αναφορά σε τίτλους που έρχονται με τρόπους που βλέπουμε, σκεφτείτε πως η εμετική κίνηση ήταν απλά… για να περάσουν την ώρα τους. Δεν την αντιμετώπισαν καν σοβαρά.

Γαϊτανάκι ανομίας, διαπλοκής, «φίλων» που κάνουν χατίρια και στο τέλος μέλη ενός Δ.Σ. αθλήματος όπως το πινγκ πονγκ, να πρέπει να αντέξουν όλα αυτά. Χωρίς να «λυγίσουν». Χωρίς να πουν πως δεν αξίζει τον κόπο να ρισκάρουν το παραμικρό. Ασχολούνται με τον πινγκ πονγκ και τους λένε «ξέρουμε που μένετε» και εξαπολύουν απειλές για τη σωματική ακεραιότητα.

Αλήθεια, στην Ομοσπονδία πινγκ πονγκ της Κολομβίας να έχουν τέτοια προβλήματα;

 

To γαϊτανάκι της ντροπής του αθλητισμού και της κοινωνίας