MENU

«Talk of the town» ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης στον Παναθηναϊκό. Και πως αλλιώς θα μπορούσε να συμβαίνει άλλωστε, από την στιγμή που ο 20χρονος αριστερός μπακ έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην τελευταία νίκη (1-0) των «πρασίνων» επί του Πανιωνίου, σημειώνοντας το πολύτιμο γκολ που εξαργυρώθηκε με ένα ακόμα «τρίποντο» για την ομάδα του Γιώργου Δώνη.

Ένα καλό ερώτημα που κυκλοφορεί από το βράδυ του Σαββάτου (20/10) και αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στο ΟΑΚΑ, είναι το εξής: «πώς ανακάλυψε ο Νταμπίζας τον Χατζηθεοδωρίδη και τον έφερε στον Παναθηναϊκό;»

Το SDNA «σκάλισε» εκεί ακριβώς που έπρεπε κι έχει την απάντηση για τον τρόπο με τον οποίο έφτασε ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» στα αγωνιστικά ίχνη του Χατζηθοεδωρίδη.

Η πρώτη γνωριμία στις ακαδημίες της Άρσεναλ

Την περίοδο που ο «Ντάμπι» εργαζόταν ως τεχνικός διευθυντής στην Ομόνοια, συνήθιζε να πραγματοποιεί επισκέψεις στα ιδιαίτερα διαμερίσματα της Άρσεναλ από τα οποία «ξεπήδησε» ο νεαρός ποδοσφαιριστής.

Εκείνη την περίοδο ο Νταμπίζας πήγαινε συχνά στο Λονδίνο και παρακολουθούσε προπονήσεις και παιχνίδια των τμημάτων υποδομής των «κανονιέρηδων».

Τότε έγινε κι η πρώτη γνωριμία του με τον Χατζηθεοδωρίδη, ο οποίος έπαιζε στην Άρσεναλ U -18 και το καλοκαίρι του 2016 σε ηλικία 19 χρονών μεταπήδησε στην Μπρέντφορντ.

Το report του Λυράκη

Συν τω χρόνω, ο Νταμπίζας έλαβε θετικό report για τον ίδιο ποδοσφαιριστή και από τον καλό του φίλο κι άλλοτε τεχνικό διευθυντή της ΑΕΛ, Νίκο Λυράκη, ο οποίος διατηρεί την μόνιμη έδρα του στο Λονδίνο τα τελευταία χρόνια.

Ετσι κι από την στιγμή που ο Χατζηθεοδωρίδης έμεινε ελεύθερος από την Μπρέντφορντ το περασμένο καλοκαίρι, ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» σήκωσε μανίκια.

Αφού ανέσυρε από το αρχείο τον φάκελό του νεαρού παίκτη, έσπευσε να περάσει στο…παρασύνθημα για τον ερχομό του στο (μνημονιακό) Παναθηναϊκό, που ως γνωστόν λόγω των περιορισμών στις μεταγραφές δεν είχε περιθώρια ευελιξίας και πόνταρε στις μικρές ηλικίες και στο ελληνικό στοιχείο.

Και στην προκειμένη περίπτωση, αυτό το ποντάρισμα του Νταμπίζα στο...χαρτί του νεαρού ποδοσφαιριστή, δείχνει να εξελίσσεται σε «λίρα εκατό».

Βλέπετε, ο πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης στο Κορωπί, μετρά 2 γκολ σε 5 συνολικά παιχνίδια με τους «πράσινους» και δείχνει πως διαθέτει το «πακέτο» προκειμένου να καθιερωθεί και να κάνει καριέρα με το «τριφύλλι».

Έτσι ανακάλυψε ο Νταμπίζας το «λαβράκι» από την Αγγλία!