MENU

Στη…μισή Super League προτάθηκε ο Χάρης Μαυρίας το φετινό καλοκαίρι κι έπειτα από το τέλος της θητείας του στη Κροατία με τη φανέλα της Ριέκα.

Ωστόσο σε καμία από τις ελληνικές ομάδες στα γραφεία των οποίων εστάλη το βιογραφικό του, δεν έκανε το «κλικ» που θα έπρεπε ούτως ώστε να γίνει επί της ουσίας κίνηση για την απόκτησή του.

Σημειωτέων, πως ο 24χρονος ποδοσφαιριστής είχε φτάσει στο σημείο στα τελευταία φεγγάρια των μεταγραφών να ρίξει το κασέ του ακόμα και κάτω από τα 100 χιλιάρικα, προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για τον επαναπατρισμό του, τρία χρόνια μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό για λογαριασμό της Σάντερλαντ.

Ακόμα όμως και το σημαντικό «ψαλίδι» στις απαιτήσεις του δεν αποδείχτηκε αρκετό για να συγκινήσει κάποιον από τους σουπερλιγκάτους…εταίρους, με αποτέλεσμα οι κεραίες του ποδοσφαιριστή να στραφούν εκ νέου στις αγορές του εξωτερικού κι έχοντας προϋπηρεσία εκτός από την Ριέκα και σε άλλες ευρωπαϊκές ομάδες (Σάντερλαντ, Φορτούνα Ντίσελντορφ, Καρλσρούη).

Οι άκρες στην Σκοτία

Ο εκπρόσωπος του Πολ Κουτσολιάκος εκμεταλλεύτηκε τις άκρες του στην αγορά της Σκοτίας, στην οποία έχει κάνει deals και στο παρελθόν και του έφερε πρόταση από την Χιμπέρνιαν (με υψηλότερες αποδοχές σε σχέση με τα χρήματα που έφτασε στο σημείο να έχει ρίξει το κασέ του προς ανεύρεση ελληνικής…στέγης) έχοντας προσωπική γνωριμία με τον τεχνικό της ομάδας Νιλ Λένον.

Έτσι φτάσαμε στο σημείο την Τετάρτη (17/10) να ανακοινωθεί επίσημα η μεταγραφή του Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Η Χιμπέρνιαν έπειτα από 8 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Σκοτίας, βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς, δύο λιγότερους από την πρωτοπόρο Χαρτς (19 βαθμούς).

Κι εύλογα αναρωτιέται κανείς πως ο Μαυρίας που δεν κατάφερε να βρει ένα (μνημονιακό) συμβόλαιο στη Super League συν τω χρόνω…συγκίνησε την ομάδα που κατέχει την 2η θέση στη Σκοτία, έχοντας αφήσει πίσω της παραδοσιακές δυνάμεις, όπως η Σέλτικ και η Ρέιντζερς.

Μήπως (λέμε μήπως) κάποια ελληνικά - σουπερλιγκάτα «μάτια» κάπου έπεσαν έξω και δεν λογάριασαν σωστά τα «κυβικά» ενός 24χρονου ποδοσφαιριστή με υψηλές παραστάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και διεθνείς συμμετοχές ;

Στη δεύτερη ομάδα της Σκοτίας ο Μαυρίας, που δεν…έκανε για την Super League!