MENU

«Το αν θα ανέβουμε φέτος, σε πέντε ή δέκα χρόνια, όταν εγώ θα είμαι 50 και ο Υφαντής 53, δεν μας πειράζει καθόλου. Πάμε να περάσουμε καλά κι ό,τι βγει. Μου φαίνεται έχουμε ήδη την γηραιότερη ομάδα στην Ευρώπη». Ο Νεκτάριος Νικολόπουλος, μιλώντας στο SDNA, εξηγεί, το ποιος τον παρακίνησε, ώστε να βοηθήσει τον Παπάγο, στην καινούρια του αρχή... με τους παλιούς. «Με τα γερόντια, που τραβούν όμως σαν μαγνήτη τον κόσμο, τον παρακινούν με το πάθος την ψυχή τους, να παρακολουθήσει, να παίξει μπάσκετ. Τα νέα παιδιά έρχονται πιο κοντά. Αυτό που δίνουν ο Μιχάλης Υφαντής, ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, ο Θοδωρής Σιούτης, εντός κι εκτός παρκέ, αποτελεί πρότυπο, παράδειγμα. Μαζί με τον παλιό συμπαίκτη μου, τον Γιώργο Δρόσο, η ιδέα προχώρησε σε πλάνο και είμαστε ξανά εδώ λοιπόν, στις επάλξεις, από άλλο πόστο, για τον Παπάγο».

Και προσθέτει πως «η παλιοπαρέα πια μαζεύτηκε. Θα κάνουμε το κέφι μας. Μόνο το μπάσκετ υπάρχει στην Ελλάδα. Βρέθηκα στις Φιλιππίνες κι έβλεπα ανθρώπους 1.50 να παίζουν, ακόμη και σέντερ. Ο Ελληνας ξέρει πολλά κιλά μπάσκετ. Εγώ, αν και το άφησα το άθλημα χρόνια και πήρα το ρίσκο με την νύχτα, εντούτοις, ακόμη για την πλάκα μου, στο κολέγιο, καμιά φορά παίζω με φίλους. Δεν φεύγει το μικρόβιο. Θέλω να ξαναδώ τις παλιές καλές εποχές στο μπάσκετ, με δυνατό Παπάγου, με Αρη, ΠΑΟΚ ισχυρούς κλπ».Και με τον φίλο του, πρώην μπασκετμπολίστα, νυν επιχειρηματία, Μανώλη Μούτσο

Ο παλιός παίκτης του Αμαρουσίου, του Παπάγου και του Ηλυσιακού, περιμένει να δει ξανά κοντά έναν ακόμη φίλο από τα παλιά, τον 43χρονο Βαγγέλη Λογοθέτη, την ώρα που ένας άλλος του «αειθαλούς τιμ», ο Πάνος Παναγιωταράκος, βρίσκεται στη Ρόδο. Οσο για τον ίδιο τον νυν επιχειρηματία, δεν αφήνει στιγμή τους φίλους και όσους έχουν ένα θέμα, χωρίς να συμπαρασταθεί. Κι έτσι, απασχολεί με μεγάλη του χαρά στις επιχειρήσεις του, παλιούς άσους των γηπέδων και κολλητούς του, όπως ο Δημήτρης Πρόκος κι ο Αλέξης Χάττον. Να σημειωθεί, πως όταν λέμε επιχειρήσεις, η επέκταση των σχεδίων του Νεκτάριου ξέφυγε από τα στενά όρια της χώρας (Αθήνα, Μύκονος κλπ), απλώνοντας δίχτυα ακόμη και σε Λονδίνο, Μαϊάμι. Οσα ταξίδια και να κάνει, ο Νεκτάριος δεν αφήνει ποτέ μακριά του την κόρη του και την γυναίκα της ζωής του, Κατερίνα Λάσπα.

Πολύ φίλος, πάντως, παραμένει και με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, που βρίσκεται στο τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού, την τελευταία τριετία, για τον οποίο, μας είπε: «Μακάρι να ερχόταν να παίξει κι εκείνος ξανά. Οσο μπάσκετ γνωρίζει, δεν τον ξέρουν πολλοί μαζί. Θα γίνει πολύ καλός τεχνικός, ακόμη και πρώτος, όχι βοηθός. Και μπορεί εύκολα να κάνει καριέρα, αν το ήθελε και εκτός Ελλάδος. Πιστεύω πολύ στον Ελληνα παίκτη και προπονητή και απορώ πως ο Κατσικάρης πχ, ακόμη δεν έχει κοουτσάρει Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό».

«Πάμε, να περάσουμε καλά»