MENU

Αυτό περιμένουμε πάντα σε έναν τελικό του NBA, όταν όλα κρίνονται από ένα σουτ, μια άμυνα, ένα ριμπάουντ. Όταν τα νεύρα είναι πιο τεντωμένα από ποτέ. Όχι όμως με αυτόν τον τρόπο.

Το Γκόλντεν Στέιτ είχε κερδίσει ένα δύσκολο ματς, κράτησε εκείνη τη βραδιά τη δυναστεία του ζωντανή, αρνήθηκε για λίγο τη στιγμή της δόξας στο Τορόντο και παρόλα αυτά ο σύλλογος αποχώρησε από το γήπεδο μέσα σε μια ομίχλη στεναχώριας, λύπης και πόνου. Ο Κέβιν Ντουράντ, ίσως ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, αποχώρησε με πατερίτσες με ρήξη στον αχίλλειο τένοντα, που μπορεί να απειλήσει σοβαρά την καριέρα του ή στην καλύτερη περίπτωση, απλά να μειώσει το μεγαλείο του εντός του γηπέδου. Οι συμπαίκτες του έφυγαν σε κατάσταση απελπισίας, μερικοί εκ των οποίων με δάκρυα στα μάτια.

Οι υπεύθυνοι της ομάδας έμειναν με τις ενοχές, αφού επέτρεψαν στον κάτοχο του MVP των δύο προηγούμενων τελικών να παίξει με τραυματισμό στη γάμπα, που ίσως να τον έκανε ευάλωτο για κάτι χειρότερο. Οι συνέπειες είναι πολλές για όλους τους εμπλεκόμενους. Για τον Ντουράντ, που έμενε ελεύθερος την 1η Ιουλίου διακυβεύονται δεκάδες εκατομμύρια. Για όλες τις ομάδες που έχουν ονειρευτεί να τον κάνουν δικό τους, το πλάνο αλλάζει. Και για κάθε μέλος της ιεραρχίας και του ιατρικού προσωπικού της ομάδας, των οποίων η φήμη μπορεί να καταστραφεί επειδή επέτρεψαν στον Ντουράντ να παίξει.

Ο σοβαρός τραυματισμός του Ντουράντ αλλάζει το τοπίο στο ΝΒΑ