MENU

Σε μια ομάδα που έχει τον Στεφ Κάρι και τον Κέβιν Ντουράντ μαζί στο παρκέ, ο 28χρονος Κλέι Τόμπσον αποδεικνύει πως μπορεί να σταθεί δίπλα τους ως ίσος. Στην... εξίσωση μπαίνει και το όνομα του Ντρέιμοντ Γκριν, ενώ σύντομα οι πρωταθλητές θα έχουν στην πεντάδα τους και τον ΝτεΜάρκους Κάζιν. Η πεντάδα προκαλεί... τρόμο!

Απέναντι στους Μπουλς τα ξημερώματα της Τρίτης (30/10) ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ «έγραψε» ιστορία ευστοχώντας σε 14 τρίποντα σε ένα ματς. Έτσι, «έσπασε» το ρεκόρ του συμπαίκτη του, Κάρι.

Οι «Splash Brothers» δεν έχουν ζήλιες μεταξύ τους και ο αρχηγός των «πολεμιστών» ήταν εκείνος που προέτρεψε τον Τόμπσον να συνεχίσει την «καυτή» βραδιά του και να κάνει... σμπαράλια το ρεκόρ του! Μάλιστα, μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Κάρι έδειξε να το διασκεδάζει με τα post του στα social media και τις δηλώσεις του, σαν να είχε κάνει ο ίδιος το ρεκόρ.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο Τόμπσον ξεκίνησε το πρώτο δωδεκάλεπτο ευστοχώντας σε έξι τρίποντα, την ώρα που μέχρι σήμερα στο ΝΒΑ είχε συνολικά μόλις πέντε εύστοχες προσπάθειες πίσω από τα 7,25μ. Σε μια περίοδο, δηλαδή, ξεπέρασε τη φετινή του αστοχία και σημείωσε 22 πόντους, περισσότερους από όσους είχε βάλει σε κάθε άλλο παιχνίδι της τρέχουσας σεζόν!

Η νύχτα έμοιαζε μεγάλη για τους Ουόριορς, που... σταμάτησαν στους 92π. στο ημίχρονο, με τον Τόμπσον να έχει 10 τρίποντα και να ισοφαρίζει τη σχετική επίδοση του Τσάντλερ Πάρσονς κόντρα στους Γκρίζλις από το 2014. Μόλις έβαλε το 14ο εύστοχο σουτ του πίσω από τη γραμμή και ανέβηκε πρώτος στη σχετική λίστα το πανηγύρισε έξαλλα.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως ο 28χρονος έφτασε στην 3η «50άρα» της καριέρας του (έβαλε 52π. συνολικά), η οποία συνδυάστηκε μια ακόμα μία ξεχωριστή επίδοση: και τις τρεις φορές που ο Τόμπσον έφτασε τους 50π., τα κατάφερε πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου!

https://t.co/j229D7PAQF

Πάμε και σε πιο... εξτρίμ καταστάσεις και στατιστικά; Ο Κλέι έβαλε 52 πόντους έχοντας αγγίξει την μπάλα μόλις 52 φορές! Σαν να μην έφτανε αυτό, τα «τρελά» στατιστικά του «ESPN» και του «Second Spectrum» μας ενημερώνουν πως είχε την μπάλα στην κατοχή του μόλις 96''! Απίστευτο...

https://twitter.com/SecondSpectrum?ref_src=twsrc%5Etfw

Μέσα σε όλα, οι Ουόριορς αφού είδαν τον Στεφ Κάρι να βάζει 51 πόντους με τους Ουίζαρντς και τον Κέβιν Ντουράντ 41π. με τους Νιού Γιορκ Νικς, βρέθηκαν στην ευχάριστη θέση να απολαύσουν και τους 52π. του Τόμπσον. Όλα αυτά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την ομάδα του Στιβ Κερ να γίνεται η 50η στην ιστορία του ΝΒΑ που έχει τρεις παίκτες με 40π. σε ένα παιχνίδι μέσα στην ίδια σεζόν.

Το ρεκόρ, βέβαια, σε αυτή την περίπτωση έχει να κάνει με το ότι οι «πολεμιστές» έφτασαν στην παραπάνω επίδοση γρηγορότερα από κάθε άλλον, καθώς χρειάστηκαν μόλις οκτώ παιχνίδια!

https://twitter.com/warriors?ref_src=twsrc%5Etfw
Κλέι Τόμπσον: Ρεκόρ στα τρίποντα και 52π. έχοντας μόλις 96'' την μπάλα στα χέρια του!