Οι Σακραμέντο Κινγκς διάλεξαν τον Έλληνα σέντερ στη θέση Νο. 13 (μετά την σχετική ανταλλαγή που έκαναν με τους Φοίνιξ Σανς) και ο 19χρονος ετοιμάζεται για ένα πολύ υψηλό συμβόλαιο, για τα δεδομένα ενός rookie.
Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του «Hoopsrumors», που χρησιμοποίησε επίσημα στοιχεία του «μαγικού κόσμου», ο Παπαγιάννης μπορεί να υπογράψει ένα συμβόλαιο συνολικής αξίας 10.334.366 δολαρίων για τέσσερα χρόνια! Αυτό θα ήταν το συμβόλαιο που θα δινόταν στο Νο. 13 του φετινού draft του ΝΒΑ.
Αναλυτικά οι απολαβές του Νο. 13 του draft του 2016 ανά σεζόν στο ΝΒΑ, σύμφωνα με το παραπάνω δημοσίευμα:
Πρώτη σεζόν: 2.202.240 δολάρια
Δεύτερη σεζόν: 2.301.360 δολάρια
Τρίτη σεζόν: 2.400.480 δολάρια
Τέταρτη σεζόν: 3.430.286 δολάρια
Συνολικά: 10.334.366 δολάρια
Φυσικά, σε αυτά τα ποσά μπορούν να γίνουν αναπροσαρμογές, ενώ μένει να δούμε αν οι «Βασιλιάδες» επιλέξουν να πάρουν τον σέντερ από τα Μέγαρα στο Σακραμέντο από φέτος.
Σε κάθε περίπτωση, τα ποσά που αναφέρονται στα σχετικά ρεπορτάζ των Αμερικανικών ΜΜΕ προκαλούν... ίλιγγο!
