MENU

Μεγάλη έκπληξη στο draft του ΝΒΑ και νέα τεράστια διάκριση για το ελληνικό μπάσκετ! Ο 19χρονος σέντερ από τα Μέγαρα, Γιώργος Παπαγιάννης, επιλέχθηκε στη θέση Νο. 13 από τους Φοίνιξ Σανς και οδεύει προς τους Σακραμέντο Κινγκς, ύστερα από ανταλλαγή που έγινε νωρίτερα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας! Στην ουσία, ο παίκτης επιλέχθηκε από τους Κινγκς, όμως τυπικά σε εκείνη τη θέση επέλεγαν οι Σανς.

Ο Έλληνας «γίγαντας» μέσα σε λίγες προπονήσεις στις ΗΠΑ άλλαξε όλα τα δεδομένα και πήρε ένα απίστευτα υψηλό pick. Έτσι, ο Παπαγιάννης ξεπέρασε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που είχε επιλεχθεί στο draft του 2013 στην 15η θέση και έγινε το υψηλότερο pick Έλληνα παίκτη στο draft.

Ο ύψους 219 εκατοστών σέντερ πανηγύρισε μαζί με την οικογένειά του στις εξέδρες του «Barclays Center» και με τον ατζέντη του, Μάριο Ολύμπιο, που κρατούσε την ελληνική σημαία. Βέβαια, για να φτάσει στο Νο. 13 ο Παπαγιάννης, έπαιξε καταλυτικό ρόλο ο εκπρόσωπός του και κυρίως δικαιώθηκε η επιλογή του Ολύμπιου να μείνει ο «PapaG» στο φετινό draft.

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού όχι μόνο επιλέχθηκε στον πρώτο γύρο, αλλά για την ακρίβεια έγινε Pick στην 13η θέση, κάνοντας την μεγάλη έκπληξη, επιβεβαιώνοντας παράλληλα το ρεπορτάζ του SDNA που από την πρώτη στιγμή ανέφερε πως ο «PapaG» κυνηγά ένα πολύ πολύ καλό pick. Στους «Βασιλιάδες» ο Παπαγιάννης θα βρει τον Βλάντε Ντίβατς και τον Πέτζα Στογιάκοβιτς, που έχουν διοικητικά πόστα, αλλά και τον Κώστα Κουφό, που αγωνίζεται στην ομάδα του Σακραμέντο από πέρυσι.

Το trade που τον στέλνει στους Κινγκς

Οι Σακραμέντο Κινγκς επέλεγαν αρχικά στο Νο. 8 του draft (Μαρκίζ Κρις), όμως αντάλλαξαν τη θέση τους με τους Φοίνιξ Σανς για το Νο. 13 του φετινού draft, το Νο. 28 της ίδιας διαδικασίας, τα δικαιώματα του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς της Φενέρμπαχτσε και ένα μελλοντικό draft pick δεύτερου γύρου. Έτσι, ο «PapaG» μπορεί να άκουσε το όνομά του από τους Σανς και να φόρεσε το καπέλο της ομάδας από το Φοίνιξ, όμως θα πάει στους Κινγκς.

Πλέον, το θέμα είναι να δούμε αν οι Κινγκς αποφασίσουν να τον πάρουν μαζί τους κατευθείαν στις ΗΠΑ ή αν θα προτιμήσουν να τον αφήσουν ακόμα για 1-2 σεζόν στον Παναθηναϊκό, ώστε να ωριμάσει κι άλλο μπασκετικά. Πάντως, οι «Βασιλιάδες» με την τόσο υψηλή επιλογή τους δείχνουν ότι θέλουν πολύ τον Έλληνα σέντερ, ο οποίος στο Σακραμέντο θα έχει να ανταγωνιστεί στη θέση «5» τους ΝτεΜάρκους Κάζινς, Ουίλι Κόλεϊ - Στέιν και Κώστα Κουφό. Σε περίπτωση που η ομάδα του Σακραμέντο θελήσει να φέρει φέτος τον Παπαγιάννη στις ΗΠΑ, τότε θα πρέπει να καταβάλει στο «τριφύλλι» το buy out που προβλέπεται στο συμβόλαιό του, το οποίο είναι στα 500.000 δολάρια.

Ο Παπαγιάννης πάντως στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε πως στόχος του είναι να παίξει άμεσα στο ΝΒΑ!

https://twitter.com/hashtag/NBADraft?src=hash
https://twitter.com/hashtag/NBADraft?src=hash
NBA Draft: Στους Κινγκς ο Παπαγιάννης! (pics + vids)