MENU

Η νίκη κόντρα στην Καβάλα (90-69), πριν από μερικές μέρες, χάρισε στον Διαγόρα Δρυοπιδέων το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Εκεί η ομάδα από την... Κύθνο, που έχει ως έδρα το Αιγάλεω, θα αντιμετωπίσει την κάτοχο του τίτλου, ΑΕΚ. Και όπως είναι φυσιολογικό, άπαντες στην ομάδα περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία το εν λόγω παιχνίδι!

Και πώς να μην συμβαίνει αυτό, άλλωστε, όταν πριν από μερικά χρόνια ο Διαγόρας αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Δ’ ΕΣΚΑ, στην χαμηλότερη ερασιτεχνική κατηγορία και πλέον είναι η μοναδική «εκπρόσωπος» της Α2 στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος! Τα βήματα που έχει κάνει η ομάδα αυτή είναι σταθερά, αλλά και ανοδικά!

Αυτός που έχει επωμιστεί το βάρος της προσπάθειας είναι ένας ανθρώποις που αγαπάει τον σύλλογο. Ο Κυθνιώτης, Γιαννούλης Καλλίλας, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, βρίσκεται στην προεδρία της ομάδας από το 2009 και έκτοτε οι μεγάλες στιγμές διαδέχονται η μία τη άλλη στον Διαγόρα. Με αποκορύφωμα, το παιχνίδι κόντρα στην Ένωση!

Ο 47χρονος πολιτικός μηχανικός μίλησε στο SDNA και μοιράστηκε τις σκέψεις του λίγες ώρες πριν από το μεγάλο παιχνίδι, εστίασε στα... βήματα που έκανε η ομάδα του όλα αυτά τα χρόνια για να φτάσει σε αυτό το σημείο και στάθηκε στην συγγένειά του με τον –επίσης Κυθνιώτη- γκαρντ της ΑΕΚ, Γιαννούλη Λαρεντζάκη!

Στην αρχή τον ρωτήσαμε εάν αυτό είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι στην ιστορία της ομάδας και δίχως να κρυφτεί πίσω απ΄οτο δάχτυλό του απάντησε πως «αν δείτε την ιστορία του Διαγόρα, από πού έχει ξεκινήσει και πού έχει φτάσει, να είναι ο μεγαλύτερος αγώνας και δεν ξέρω αν θα έχει πάλι την ευκαιρία μια ομάδα τέτοιου βεληνεκούς να παίξει ένα τέτοιο παιχνίδι. Είναι τιμή για την ομάδα του Διαγόρα που θα παίξει με μια τόσο μεγάλη και ιστορική ομάδα».

Το παιχνίδι απέναντι στην ομάδα του Λούκα Μπάνκι είναι κάτι το ξεχωριστό για τον Διαγόρα Δρυοπιδέων. «Για εμάς είναι γιορτή!» δηλώνει ο πρόεδρος της ομάδας, για να προσθέσει «Εμείς θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ, να το απολαύσουμε, να το χαρούμε διοίκηση, φίλαθλοι και παίκτες και να γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Ο κόσμος να έρθει για 2 ώρες να περάσει καλά και να δει ωραίο θέαμα. Δεν είναι κάτι διαφορετικό. Για εμάς είναι μια γιορτή. Έτσι θα το δούμε και θα ετοιμάσουμε διάφορα happenings για να περάσουν ωραία όσοι έρθουν. Όλα αυτά σε μια οικογενειακή ατμόσφαιρα, γιατί ο Διαγόρας πάνω απ’ όλα είναι οικογένεια».

Ποτέ δεν φανταζόμασταν πως θα φτάναμε ως εδώ

Πλέον ο Διαγόρας βρίσκεται στην Α2 και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει μια ομάδα όπως η ΑΕΚ. Άραγε περίμενε μια μέρα να τα ζήσει όλα αυτά; «Όταν ασχολείσαι με μια ομάδα συνοικιακή, άκρως ερασιτεχνική που αγωνίζεται στην Δ’ ΕΣΚΑ, δεν νομίζω ότι έχεις στο μυαλό σου ότι θα φτάσεις τόσο ψηλά», αποκρίθηκε, για να προσθέσει «Έχεις βλέψεις να κάνεις κάτι και να φτάσεις σε ένα σημείο, αλλά όχι τόσο ψηλά.

Δεν νομίζω ότι έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου το να φτάσεις τόσο ψηλά. Όμως, βήμα βήμα η ομάδα έφτασε εδώ που έφτασε. Με γνώμονα την ηρεμία, το καλό κλίμα, την οικογένεια, γιατί ο Διαγόρας θέλει να αγωνίζεται και να έχει καλούς χαρακτήρες. Να υπάρχει οικογενειακό περιβάλλον στην ομάδα. Δεν νομίζω να μπορείς να σκεφτείς το 2009 όταν είσαι στη Δ’ ΕΣΚΑ πως σε μερικά χρόνια θα παίζεις με την ΑΕΚ».

Από το 2009 έως και σήμερα ο Διαγόρας έχει ζήσει πολλές έντονες στιγμές. Και αυτό αποτελεί ένα από τα κίνητρα του Καλλίλα, για να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο. «Έχω περάσει πολύ ωραίες στιγμές και γι αυτό είμαι ακόμα και σήμερα στον Διαγόρα Δρυοπιδέων.

Πάντα θα είμαι στον Διαγόρα εγώ, γιατί η ομάδα είναι σαν... παιδιί μου. Μετά την οικογένειά μου έχω τον Διαγόρα εγώ! Έχει γεννηθεί... μαζί μου! Εγώ την αγαπάω την ομάδα και δεν βρίσκομαι σε αυτή με την έννοια του παράγοντα που θα φύγει κάποια στιγμή και θα δω τον εαυτό μου σε μια άλλη ομάδα».

Είμαστε συγγενής με τον Λαρεντζάκη, στην Κύθνο έχει πολλούς ΑΕΚτζήδες

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Διαγόρα μας εξήγησε πως Δρυοπίδα είναι μια περιοχή της Κύθνου που μένει όλη η οικογένειά μου και εγώ έχω γεννηθεί, έχω μεγαλώσει και παραμένω ακόμα στο Αιγάλεω. Είναι δύο μέρη που αγαπάω».

Από αυτή την επεξήγηση έδωσε... ασίστ η οποία είχε ως τελικό αποδέκτη έναν ακόμα Κυθνιώτη που μεγάλωσε στο Αιγάλεω, τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη. «Ξεκίνησε το μπάσκετ στην Άμιλλα, ανδρώθηκε στο Αιγάλεω, αλλά η καταγωγή του είναι από την Κύθνο. Είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί, αλλά και ένας πολύ καλός παίκτης. Έχουμε το ίδιο όνομα και είμαστε συγγενείς, γιατί Γιαννούληδες είναι λίγοι στην Κύθνο! Άρα, με την ΑΕΚ έχουμε... στενές επαφές», είπε χαριτολογώντας.

Ο Καλλίλας μάλιστα, τόνισε πως «μας συνδέουν πολλά πράγματα με την ΑΕΚ, ενώ και στην Κύθνο υπάρχουν πάρα πολλοί φίλοι της ΑΕΚ!»

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ομάδας στάθηκε και στον ομόλογό του στην ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλο. «Απ’ ότι με έχουν ενημερώσει θα είναι στο γήπεδο. Δεν τον έχω γνωρίσει προσωπικά. Είναι ένας άνθρωπος πολύ αξιόλογος. Αγαπάει την ΑΕΚ και κάνει... υπερβολικά πράγματα για την ομάδα. Έχει... τρέλα για την ΑΕΚ και φυσικά του εύχομαι τα καλύτερα και –γιατί όχι;- να ξεκινήσουμε και μια συνεργασία».

Καλλίλας στο SDNA: «Τιμή για τον Διαγόρα που θα παίξει με την ΑΕΚ, θα απολαύσουμε τη στιγμή»