MENU

Στις αρχές του Δεκέμβρη η μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε τη Νότια Καλιφόρνια και επεκτάθηκε ως τα προάστια του Λος Άντζελες ανάγκασε πολύ κόσμο να φύγει από τα σπίτια του και να αλλάξει τρόπο ζωής.

Για την ακρίβεια, πάνω από 200.000 άνθρωποι άφησαν τα σπίτια τους για να σωθούν. Πολλά εξ αυτών καταστράφηκαν από την πύρινη λαίλαπα. Ανάμεσα σε αυτά και το σπίτι του Αντρέι Κιριλένκο! Ο πρόεδρος της ρωσικής Ομοσπονδίας μπάσκετ είδε το σπίτι του, αξίας 5,5 εκ. δολαρίων να καταστρέφεται από την πυρκαγιά, αλλάζοντας πλήρως την ζωή του.

Ο άλλοτε NBAer μίλησε στην ιστοσελίδα bleacherreport.com για όλα όσα έζησε τις μέρες εκείνες, αλλά και το πώς αντέδρασε η οικογένειά του τις δύσκολες εκείνες στιγμές.

Αρχικά, ο «ΑΚ 47» μίλησε για τη νύχτα της... κολάσεως στο Λος Άντζελες: «Ήταν σκέτη τρέλα. Ευτυχώς ήμουν σπίτι. Ήμουν εδώ με την οικογένειά μου. Είχα πάει για Σαββατοκύριακο, αλλά επέκτεινα το ταξίδι μου για μερικές μέρες. Ξύπνησα στις 5.30 το πρωί και όλο το βουνό είχεπ άρει φωτιά. Είδα την κόλαση στη Γη! Έμοιαζε με το τέλος του κόσμου.

Δεν περνάω πολύ χρόνο στο Λος Άντζελες. Τον περισσότερο καιρό βρίσκομαι στη Ρωσία, λόγω της Ομοσπονδίας αλλά ταξιδεύω για Σαββατοκύριακα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν απίστευτο γιατί σχεδίαζα να επεκτείνω το ταξίδι και ήμουν σπίτι, επειδή υποτίθεται δεν έπρεπε να ήμουν εκεί».

Ερωτηθείς για τις πρώτες αντιδράσεις του μετά απ' όλα αυτά, τόνισε: «Αρχικά, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Νόμιζα πως δεν θα έφτανε σε εμάς. Αφού έγινε η εκκένωση, έβλεπα να νέα και έλεγα "Ω Θεέ μου, το σπίτι μας έπιασε φωτιά". Το αστείο της υπόθεσης είναι πως σκεφτόμουν ήταν το πιο σημαντικό πράγμα που αποφάσισαν να πάρουν τα παιδιά μου. Αυτές ήταν κρίσιμες αποφάσεις για τις ζωές μας, όλοι είχαμε μεγάλες αποφάσεις να πάρουμε.

Ο μεγαλύτερος γιος μου (Στέπαν) πήρε τα σχολικά βιβλία του και τις εργασίες του. Η κόρη μου (Αλεκσάντρα) πήρε το βιβλίο ζωγραφικής και ο άλλος γιος μου (Φεντόρ) πήρε τη μπλούζα του χόκεϊ. Η σύζυγός μου έτρεψε για έγγραφα και διαβατήρια. Κυριολεκτικά όλοι τρέχαμε, μαζέψαμε όσα μπορούσαμε σε δύο αμάξια σε λιγότερο από μία ώρα και το τελευταίο πράγμα που πήραμε ήταν τροφή για τα σκυλιά.

Πήγαμε σε ένα ξενοδοχείο στο Λος Άντζελες αλλά για λίγες ώρες μόνο. Ήμουν τυχερός που έφτασαν πολλοί και καλοί φίλοι. Μείναμε σε έναν φίλο και μας είπε να παραμείνουμε μαζί τους για λίγο».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε όλα όσα ακολούθησαν μετά της πυρκαγιάς. «Έπρεπε να τακτοποιήσουμε όλα τα νομικά έγγραφα, κάτι που δεν είναι εύκολο. Θα ήθελα πολύ να ξαναέφτιαχνα αυτό το σπίτι, αλλά χρειάζεται χρόνος. Πρέπει να παραδεχτώ τη γυναίκα και τα παιδιά μου γιατί παρέμειναν δυνατοί. Ήταν μια περιπέτεια. Κανείς δεν έκλαψε, όλοι ήμασταν σε κατάσταση σοκ. θα ήθελα να τους πάρω πίσω στη Ρωσία, αλλά τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο στις ΗΠΑ. Η κόρη μου έχει γυμναστική, ο γιος μου παίζει χόκεϊ και εμείς ζούμε εκεί και θα ήταν λάθος για αυτούς».

Συγκλονιστικός Κιριλένκο για την πυρκαγιά στο Λος Άντζελες: «Έμοιαζε με το τέλος του κόσμου» (pics)
EVENTS