MENU
Χρόνος ανάγνωσης 3’

Αγγελόπουλος στο SDNA: «Η ΑΕΚ βγάζει υγεία, διαφημίσαμε την Ελλάδα!»

0

Η ΑΕΚ ζει τις πιο σπουδαίες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της! Η Ένωση κατέκτησε το Intercontinental Cup Και μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο κατάφερε να κατακτήσει δύο διεθνείς τίτλους, δείχνοντας πως επέστρεψε για τα καλά στο προσκήνιο, σε όλα τα επίπεδα.

Τα βήματα που έκανε η Ένωση για να φτάσει ως εδώ ήταν πολλά και συνεχείς. Με σκληρή δουλειά, με υπομονή και επιμονή στο πλάνο οι «κιτρινόμαυροι» έχουν κάθε λόγο να νιώθουν δικαιωμένοι, εν έτη 2019, καθώς πλέον η ΑΕΚ επανέκτησε την αίγλη του παρελθόντος και σε διεθνές επίπεδο.

Πολλά πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά, όμως, εάν δεν υπήρχε ο άνθρωπος που θα έπαιρνε την κατάσταση στα χέρια του την κρίσιμη ώρα. Ο Μάκης Αγγελόπουλος δεν φοβήθηκε να βγει μπροστά όταν όλα έμοιαζαν... μαύρα για το μέλλον της ομάδας. Και με την παρουσία του φρόντισε να δώσει δύο πράγματα τα οποία έλειπαν τα προηγούμενα χρόνια: Ελπίδα και όραμα!

Από τον Οκτώβριο του 2014, έως και σήμερα πολλά πράγματα άλλαξαν στην Ένωση. Και όλα προς το καλύτερο. Με αποκορύφωμα όλων, φυσικά, την κατάκτηση του Intercontinental Cup. Το όνομα της ΑΕΚ ακούστηκε σε όλο τον κόσμο και η συγκίνηση για όλους στην ομάδα ήταν μεγάλη, όπως τόνισε ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ στο SDNA. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην δουλειά που εξακολουθεί να γίνεται στην ομάδα, για να έρθουν ακόμα περισσότερες επιτυχίες, ενώ τόνισε πως οι «κιτρινόμαυροι» διαφήμισαν την Ελλάδα με την εικόνα τους!

Λίγο μετά την άφιξη της ΑΕΚ στην Αθήνα, έχοντας στις αποσκευές της το βαρύτιμο τρόπαιο του Intercontinental Cup, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας μοιράστηκε τα συναισθήματα των προηγούμενων –πολύ έντονων- ημερών στο Ρίο.

«Είναι μεγάλη επιτυχία για την ΑΕΚ. Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση όλων μας. Είναι μια μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ. Εμείς εκπροσωπήσαμε το ελληνικό μπάσκετ στο Intercontinental Cup. Θυμίζω ότι οι δύο τελευταίες διεθνείς κούπες, το Champions League και το Intercontinental Cup, την τελευταία πενταετία, τις έχει φέρει η ΑΕΚ στην Ελλάδα!», ήταν τα λόγια του.

Επί ημερών Αγγελόουλου θα μπορούσε κάλλιστα να πει κάποιος πως έγιναν... άλματα. «Πραγματικά, ήταν μια τρελή διαδρομή για όλους μας», τόνισε ο μεγαλομέτοχος της Ένωσης, ο οποίος παραδέχτηκε λίγο αργότερα ότι «ίσως να έγινε πιο γρήγορα απ’ ότι σχεδιάζαμε και υπολογίζαμε και εμείς. Όταν, όμως, δουλεύεις σωστά και μεθοδικά θα έρθουν και τα αποτελέσματα».

Ο τρίτος τίτλος μέσα σε ένα χρόνο σταθεροποιεί την ΑΕΚ στην ελίτ. Παρ’ όλα αυτά, κανείς στη ομάδα δεν παρεκκλίνει από τον σκοπό του. Και αυτός δεν είναι άλλος από την σκληρή δουλειά, ώστε να έρθουν ακόμα περισσότερες μεγάλες στιγμές. «Ο πήχης παραμένει εκεί που ήταν, δεν ανεβαίνει. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά. Ωριμάζουν οι παίκτες, οι συνθήκες, οι παράγοντες. Όλος ο οργανισμός της ΑΕΚ έμαθε να ωριμάζει και μαθαίνει να βιώνει αυτές τις επιτυχίες και να τις απορροφά. Πρέπει να απορροφάς αυτό που έχεις πετύχει και ό,τι έχεις κάνει».

Πέρα από τίτλους και διακρίνεις η ΑΕΚ έχει ένα πολύ σημαντικό εχέγγυο για το μέλλον της. Και αυτό δεν είναι άλλο από το κλίμα που έχει «χτίσει» όλα αυτά τα χρόνια. Όπως επισημαίνει και ο ίδιος, άλλωστε «η ομάδα βγάζει υγεία. Περάσαμε πολύ θετικές εικόνες για τον ελληνικό αθλητισμό, όπως και πέρυσι που δείξαμε πολύ καλές εικόνες σε μια δύσκολη περίοδο για τον ελληνικό αθλητισμό η ΑΕΚ βγήκε μπροστά.

Είχαμε παρατράγουδα στον χώρο του ποδοσφαίρου και η ΑΕΚ βγήκε μπροστά με μία πολύ πετυχημένη διοργάνωση, όπως ήταν το Final Four του Champions League, το οποίο διαφήμισε τη χώρα αθλητικά σε όλη την Ευρώπη. Και πάλι ήταν η ΑΕΚ που βοήθησε να αλλάξει η αντίληψη που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες για το ελληνικό μπάσκετ, κατακτώντας τον τίτλο».

Ο κόσμος περίμενε την αποστολή της ΑΕΚ στο αεροδρόμιο για να την αποθεώσει. Η πύλη 7 του αερολιμένα Αθηνών είχε βαφτεί... κιτρινόμαυρη. Μία ακόμα «νίκη» για την ΑΕΚ είχε επιτευχθεί. Μάλιστα ο μεγαλομέτοχος της Ένωσης με μία λέξη φρόντισε να πει τα... πάντα για την υποδοχή. «Καταξίωση!», ήταν η λέξη που είπε, λίγο πριν επιβιβαστεί στο πούλμαν και γνωρίσει κι αυτός, με τη σειρά του, την αποθέωση από τον κόσμο.

Αγγελόπουλος στο SDNA: «Η ΑΕΚ βγάζει υγεία, διαφημίσαμε την Ελλάδα!»
EVENTS