MENU

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στον τίτλο με το 3-2 στους τελικούς επί της περσινής πρωταθλήτριας Μπουντούτσνοστ, με τον Μίλαν Τόμιτς να επιστρατεύεται, έχοντας αφήσει τον Ολυμπιακό, στον οποίο βρισκόταν για πάνω από δύο δεκαετίες, για να... ανοίξει τα φτερά του στο αδελφικό του σωματείο στο Βελιγράδι.

Και στο έμψυχο δυναμικό, πάντως, θα βρούμε αρκετούς γνώριμους στα λημέρια μας παίκτες. Πρώτος και καλύτερος πήγε στον Αστέρα ο Στράτος Περπέρογλου, πρωταθλητής Ευρώπης με τους δύο «αιωνίους» και με σπουδαία καριέρα στον εξωτερικό. Στη συνέχεια, ακολούθησε ο Μουχάμεντ Φαγιέ, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία του, ύστερα από «μαγικές» χρονιές με τον Προμηθέα στην Basket League.

Μέσα σε αυτή την παρέα, προστέθηκε στα μέσα της χρονιάς ο Κέι Σι Ρίβερς. Ο Αμερικανός σουτέρ, μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό δεν είχε βρει ομάδα και ο Τόμιτς του έδωσε την ευκαιρία, βλέποντάς τον να «αναγεννάται» σιγά-σιγά, με την εμφάνισή του κόντρα στους Μαυροβουνίους στον 5ο τελικό να είναι «μαγική», φέρνοντας μεταξύ άλλων στοιχείων τον τίτλο. Ο Ερυθρός Αστέρας, λοιπόν, ψώνισε... ελληνικά και δικαιώθηκε.

Οι... Έλληνες που έφεραν ξανά στη Euroleague τον Ερυθρό Αστέρα