MENU

Ο Αντόνιο Μαρτίν, πρόεδρος του ισπανικού πρωταθλήματος, ανέλαβε να εκπροσωπήσει την διοργανώτρια αρχή σε μία χρονική στιγμή που ολόκληρη η μπασκετική κοινότητα ασχολείται με όσα εκτυλίχθησαν τα τελευταία δευτερόλεπτα του clasico.

«Το τουρνουά ήταν μία οργανωτική επιτυχία με σπουδαίο αθλητικό επίπεδο, την καλύτερη τηλεοπτική κάλυψη στην ιστορία της διοργάνωσης και οκτώ ομάδες με σπουδαία ατμόσφαιρα. Είναι προφανές ότι έγιναν αρκετά σοβαρά διαιτητικά σφάλματα στο τέλος του αγώνα.

Για πρώτη φορά έγινε διαθέσιμη στο κοινό η εικόνα από το Instant Replay και για τον λόγο αυτό κάθε πλάνο που βλέπουν οι διατητές είναι δημόσιο για τον κόσμο και οι φίλάθλοι βλέπουν ακριβώς όσα εξετάζουν οι ρέφερι και την απόφαση που εκείνοι έλαβαν. Από την άλλη πλευρά, έχουν γίνει περιστατικά τα οποία δεν μπορεί να εξετάσει ένα διαιτητής από το Instant Replay και στα οποία μπορεί να υπάρχουν λάθη.

Κάθε φορά που έχουμε περισσότερα τεχνολογικά βοηθήματα πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε με τον σωστό τρόπο ώστε να βοηθήσουμε τους διαιτητές να πάρουν τις σωστές αποφάσεις, γνωρίζοντας πάντα ότι αυτό συνυπάρχει με το ανθρώπινο λάθος. Το να βελτιώσουμε αυτή την οπτική με έναν παρεμφερή τρόπο και σε διαρκή τεχνική προετοιμασία μέσα στην σεζόν είναι μία από τις προτεραιότητές μας τους επόμενους μήνες και πρόκειται να το κάνουμε μαζί με την Ένωση διαιτητών» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Πήρε θέση η ACB: «Έγιναν λάθη αλλά είχαμε σπουδαίο αθλητικό επίπεδο»