MENU

Το επεισοδιακό τέλος της παράτασης του αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα και οι διαιτητικές... γκάφες είναι πρώτο θέμα στην Ισπανία. Η «Βασίλισσα» απειλεί ότι θα αποχωρήσει από την λίγκα και κάνει λόγο για «κλοπή», ενώ η «Μπάρτσα» πανηγυρίζει ένα τρόπαιο που πήρε με αντικανονικό καλάθι του Άντε Τόμιτς. Βέβαια, στο «στρατόπεδο» των Καταλανών τονίζουν πως αν είχε δοθεί το φάουλ στον Κρις Σίνγκλετον λίγο νωρίτερα όλα θα είχαν κριθεί.

Όπως και να 'χει, η διαιτητική τριάδα του τελικού (Χουάν Κάρλος Γκονζάλες Γκαρθία, Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ Πέρεθ και Μπέντζαμιν Χιμένεθ), η οποία μάλιστα σφυρίζει και σε αγώνες της Euroleague, τα... θαλάσσωσε και η Ένωση Διαιτητών Ισπανίας πήρε θέση με επίσημη ανακοίνωση.

Σε αυτήν, καταδικάζονται τα λάθη του αγώνα και οι ρέφερι τονίζουν μεταξύ άλλων πως:

«1) Αναγνωρίζουμε τα σημαντικά λάθη στο τέλος του αγώνα.

2) Αποδεχόμαστε τις κινήσεις που μπορεί να κάνει η ACB γι' αυτά τα λάθη.

3) Μεταφέρουμε στην ACB την απόλυτη πρόθεσή μας να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στην προπόνησή μας, μέσα στη σεζόν, για να έχουμε τις καλύτερες διαιτησίες.

4) Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στο σύνολο των διαιτητών».

Στη συνέχεια, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως οι Ισπανοί διαιτητές είναι στο υψηλότερο επίπεδο του κόσμου, κάτι που γνωρίζουν όλοι, αλλά υπογραμμίζεται το εξής: «όμως είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη. Λάθη που μας πονούν και μας επηρεάζουν. Δουλεύουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε κάθε εβδομάδα για να τα αποφεύγουμε».

Επιπλέον, αναφέρουν πως τους «πληγώνει» να θεωρούνται ένοχοι από τα media και τους επηρεάζει και κλείνουν τη δημόσια τοποθέτησή τους με τη φράση: «Ευχόμαστε ειλικρινά να μην συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε αυτό που μας ενώνει, το σπορ μας, το μπάσκετ».

Η ACB έκανε retweet στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter την παραπάνω ανακοίνωση.

https://twitter.com/hashtag/ArbitrosAEBA?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw
Ισπανοί διαιτητές: «Αναγνωρίζουμε τα σημαντικά λάθη στο φινάλε του τελικού»