MENU

Η φιλία πάει... περίπατο για 40 αγωνιστικά λεπτά και στο παρκέ οι δύο έμπειροι τεχνικοί γίνονται για λίγο «εχθροί». Στο φόντο άλλωστε έχουν το Κύπελλο ή μάλλον ένα ακόμα Κύπελλο της καριέρας τους.

Η Φενέρμπαχτσέ του Ομπράντοβιτς αντιμετωπίζει την Κυριακή (22/2, 17:00) την Αναντολού Εφές του Ίβκοβιτς και οι... κουμπάροι ξαναπαίζουν τελικό Κυπέλλου.

Το παιχνίδι της Κυριακής θα είναι το πρώτο που τους βρίσκει αντίπαλους στο Κύπελλο Τουρκίας, καθώς είχαν προηγηθεί άλλοι τέσσερις τελικοί στο Κύπελλο Ελλάδας. Ο νικητής της άτυπης μονομαχίας; Ο «Ντούντα» με τρεις κατακτήσεις, έναντι μίας του «Ζοτς». Αναλυτικά: 1999-2000: ΑΕΚ (Ίβκοβιτς)-Παναθηναϊκός(Ομπράντοβιτς) 59-57

2000-2001: ΑΕΚ (Ίβκοβιτς)-Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς) 66-64

2010-2011: Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς)-Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς) 74-68

2011-2012: Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς)-Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς) 71-70

Μια σχέση αδερφική

Η σχέση των δύο ανδρών παρά τα Κύπελλα, τους τελικούς, τους τίτλους και τους «αιώνιους αντίπαλους» που έτυχε να κοουτσάρουν είναι άψογη.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε δηλώσει αναλυτικά το 2012 στην εφημερίδα «Goal»: «Δεν έτυχε ποτέ να παρεξηγηθούμε με τον Ζέλικο. Κάτσε καλά! Τον Ζέλικο τον έχω σαν αδερφό μου. Το ίδιο λάτρευα τον πραγματικό αδερφό μου, τον συχωρεμένο τον Πίβα που ήταν χρόνια μπροστά στο μπάσκετ... Με τον Ζέλικο δεν έχει υπάρξει πρόβλημα ποτέ. Ούτε πριν, ούτε τώρα ούτε ποτέ. Έχουμε αλληλοεκτίμηση. Τώρα για το αν είναι καλός προπονητής... χαχαχα! Για όλα αυτά που έχει πετύχει, θα έπρεπε να πάρει το Νόμπελ προπονητικής».

Ας μιλήσουν οι αριθμοί: 

Κατακτήσεις Ίβκοβιτς σε τελικούς Κυπέλλων κόντρα στον Ομπράντοβιτς: 3Κατακτήσεις Ομπράντοβιτς σε τελικούς Κυπέλλων κόντρα στον Ίβκοβιτς: 1Μέσος όρος πόντων ομάδας Ίβκοβιτς: 67,2Μέσος όρος πόντως ομάδας Ομπράντοβιτς: 65Συνολικές κατακτήσεις Κυπέλλων Ίβκοβιτς: 8Συνολικές κατακτήσεις Κυπέλλων Ομπράντοβιτς: 11

Στους «τελικούς των κουμπάρων» κερδίζει ο Ίβκοβιτς! (vids)