MENU

Δύο ίδιες φωτογραφίες σε διάστημα ενός χρόνου. Ένα story που για πολλούς όδευε προς ένα άσχημο τέλος, έστω και αν βρίσκεται ακόμα στις πρώτες σκηνές του, στις αρχικές γραμμές ενός σεναρίου που έχει σίγουρα μεγάλες προοπτικές.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι μόλις 22 ετών. «Παίζει» στα μπασκετικά δρώμενα της χώρας μας από το 2012, όταν, σαν αμούστακο παιδί, έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Από τα 15 του, στα φώτα της κεντρικής σκηνής. Το πλούσιο ταλέντο του, δεν επέτρεπε όμως και κάτι άλλο!

Ο πήχης των προσδοκιών ανέβηκε σε δυσθεώρητα ύψη και ο έφηβος φόργουορντ δυσκολεύτηκε σε συλλογικό επίπεδο: Άλλωστε, δεν ήταν καθόλου εύκολο να βρει χρόνο και χώρο στο υψηλότερο level και να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις ενός κλαμπ όπως ο Παναθηναϊκός. Η ποιότητά του όμως, ήταν ξεκάθαρη με την φανέλα των Εθνικών: Τέσσερα μετάλλια (δύο χρυσά και δύο χάλκινα) από το 2013 μέχρι το 2017 στα «μικρά» κλιμάκια, μαζί με μία 4η θέση σε Παγκόσμιο και τρία βραβεία MVP!

Το κεφάλαιο έχει ήδη δημιουργηθεί, όμως οι ατυχίες των τελευταίων ετών δεν τον άφησαν σε ησυχία: Στον ΠΑΟΚ πήρε χρόνο συμμετοχής, αλλά είχε να αντιμετωπίσει προηγουμένως τον ύπουλο τραυματισμό που αφορά το σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών. Το σώμα του, που αποτελεί και το μεγαλύτερο μειονέκτημά του, ήθελε... restart. Έτσι, ο Β.Χ δούλεψε σκληρά και σε πέντε εβδομάδες άλλαξε εντελώς εικόνα:

Η συνέχεια ήρθε στο Λαύριο: Ο Χαραλαμπόπουλος επιλέγει την ομάδα του Χρήστου Σερέλη για να πάρει τον ρόλο του ηγέτη και να ανέβει ακόμα περισσότερο, όμως ένα τραυματισμός στον αστράγαλο και ένα απαραίτητο «νυστέρι» τον κράτησαν μόλις στα 12 ματς και δημιούργησαν ακόμα μία... ταλαιπωρία, που έγινε αισθητή και στο σώμα του.

Έτσι, υπήρξε δεύτερο part, ένα ακόμα καλοκαίρι σκληρής δουλειάς για την... άμεση μεταμόρφωση. Το extreme makeover, εντυπωσιακό, όπως και πέρσι:

Πλέον, η κατάσταση είναι συγκεκριμένη και δεν έχει «αλλά»: Ο Χαραλαμπόπουλος παίρνει μία μεγάλη ευκαιρία από τον Ολυμπιακό, που θα επενδύσει μελλοντικά πάνω στο δεδομένο ταλέντο του, αφού του δώσει και τον... χώρο που πρέπει σε μία ομάδα της Basket League ως δανεικός.

Σε έναν δρόμο που βάδισαν πιο παλιά παίκτες όπως ο Πρίντεζης και ο Σλούκας, ο ανανεωμένος «Χαραλαμπό» έχει ακόμα μία ευκαιρία να αφήσει πίσω όλα τα βάρη και όλες τις ατυχίες που τον βρήκαν και να θυμίσει ξανά στον φίλαθλο κόσμο πως αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ.

Είναι ακόμα 22 ετών: Κανένας δεν θεωρήθηκε «καμμένο χαρτί» ή χαμένο στοίχημα σε αυτή την ηλικία και σίγουρα είναι λίγα τα παραδείγματα των σπουδαίων της «πορτοκαλί θεάς» που έκαναν... παπάδες σε αυτό το στάδιο της ζωής τους.

Η ουσία είναι πως δεν έχει τελειώσει τίποτα. Και η ελπίδα για τον Χαραλαμπόπουλο, είναι εκεί, στο βάθος: Όταν έρθει το καλοκαίρι του 2020, να μην έχει καμία φωτογραφία στο Instagram που να περιλαμβάνει τα κλασικά «πριν» και «μετά». Είναι στο χέρι του!

Αν δεν υπάρξει τρίτη φωτογραφία, ο Βασίλης θα πετύχει! (pics)